Çünkü araştırma yapmak yerine doğrudan foruma soruyorsunuz. Dolayısıyla yardım edecek insanlar araştırsın bulsun gibi bir düşüncede oluyorlar.
Bunu sizin için söylemiyorum, forumda yardımcı olmaya çalıştığım bir çok konuda sorulan soruyu ilk önce google'da araştırıp, sonra oradan öğrendiklerimi söylediğim oluyor.
Yani adam foruma sormak yerine araştırsa çoktan bulmuş olacak.
Ayrıca sizin şu anki konu herkesin yardım edebileceği bir konu değil ve açıkçası bence biraz anlamsız bir soru. Linux için milyonlarca program vardır, bunlardan bir tanesini bulsanız, o programın kendi sitesine girseniz zaten orada o programın nasıl kurulacağını anlatıyordur.
Bilahare tar.gz bir paket uzantısı değil sıkıştırma formatı. Bu soruyu pisi için sorsanız anlamlı gelecek de tar.gz uzantılı bir Pardus programı?? Kaynak kodunu bulacağınız tüm yazılımları tar.gz formatında sıkıştırabilirsiniz. Soruyu daha önce de sormuştunuz o zaman da bir anlam veremedim. Size bu ödev olarak verildi ise ya ödevi verende bir ilginçlik var veya siz ödevi tam anlayamamışsınız..
Saygılarımla..
Size kurulum bile istemeyen bir tar.gz paketi.. Paketteki programın adı ipcalc. IP Hesapları yapabiliyor. Yazılımı;http://jodies.de/ipcalc-archive/ipcalc-0.41.tar.gz adresinden indirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sıkıştırmayı açıp açılan dizindeki ipcalc dosyasını çalıştırmak. Tabii bu bir Linux/Unix yazılımı. Sadece Pardus'ta değil üç aşağı beş yukarı tüm Unix tadlarında çalışır. Aradığınız tam bu mudur bilemiyorum elbet..
Saygılarımla..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme