Şimdi Ara

parça tavsiyesi istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim eskiydi. Yakın zamanda işlemci anakart ve ram değişimi yaptım. (imzamdaki sistem) monitorum eski philips 170c lcd monitör. Ekran kartımda kötü. Güç kaynağım düşük. Kasamda eski. Kasayı değişmem gerekir mi bilmiyorum yeni ekran kartı için. Bir kaç ay içerisinde halledicem hepsini. Önceliğim ne olmalıdır? Kasa mı? Ekran kartı ve güç kaynağı mı? Yoksa monitör mu? Hangisini daha önce yenilemeliyim yani?

Edit: G43 anakart kasama tam sığdı. 1-2cm falan boşluk var. Kasanın büyüklüğünü burdan anlayabilirsiniz belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torata90 -- 9 Eylül 2014; 15:23:49 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bence para biriktirip hepsini aynı anda yap. Çünkü yeni alacağın ekran kartı eğer fazla güç tüketiyorsa güç kaynağını yenilemek zorunda kalacaksın. Sadece güç kaynağını değiştirmenin de sana pek bi katkısı olmycaktır zaten. Hepsini aynı anda değiştiremiyorsan da önce monitörü al sonra güç kaynağı ekran kartı kasa. Benim fikrim bu şekilde.
  • Teker teker alma birlikte al.
  • torata90 kullanıcısına yanıt
    Önce ekran kartı ve kasa sonra monitör diyorum ben.
    Yaklaşık 24-25 cm lik bir alanın var. Çok büyük ekran kartları girmez. Ayrıca ısı problemi yaratabilir fx6300 ile beraber. Hatta psu da sıkıntı çıkarabilir. Elinde para biriktir, kasa + ekran kartı + psu al. Monitör sonra alırsın. Ekran kartını ikinci el garantili bir şey de alabilirsin, bütçene katkısı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DKarpuz

Yaklaşık 24-25 cm lik bir alanın var. Çok büyük ekran kartları girmez. Ayrıca ısı problemi yaratabilir fx6300 ile beraber. Hatta psu da sıkıntı çıkarabilir. Elinde para biriktir, kasa + ekran kartı + psu al. Monitör sonra alırsın. Ekran kartını ikinci el garantili bir şey de alabilirsin, bütçene katkısı olur.

25cm lik alana en fazla hangi ekran kartı sığar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    GTX760 sığabilir diye tahmin ediyorum, ama yine de kasanın durumu hakkında kesin bir bilgi sahibi olmadan konuşmam yanlış olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

GTX760 sığabilir diye tahmin ediyorum, ama yine de kasanın durumu hakkında kesin bir bilgi sahibi olmadan konuşmam yanlış olur.

Bir ara açıp ölçerim. Gtx760 sığarsa r9 280 270x falan sığar galiba dimi?

R9 280 26 cm olması gerek

• ayrı ayrı alırsan atıyorum parcanın birinde sorun olur zaman gectigi için garantiye yolllaman gerekir ama aynı anda alsan dener sorun varsa iaade etme şansın var
    Sen tam bir uzunluğunu ölç yine de ama, eğer çok sıkışık olursa soğutma problemleri yaşarsın bir de alelacele gidip kasa ararsın. Kasanın hava akışı iyi mi?
  • quote:

Sen tam bir uzunluğunu ölç yine de ama, eğer çok sıkışık olursa soğutma problemleri yaşarsın bir de alelacele gidip kasa ararsın. Kasanın hava akışı iyi mi?

Hocam tam bilemiyorum ama şuan fx6300u stok fanla kullanıyorum. Oyunda falan sıkıntı olmuyor. Tek fan var.

Belki şimdi olmayabilir ama mesela bir r9 280 koyarsan kasayı bildiğin odun sobası olarak kullanabilirsin, eğer yeterli hava akımı oluşmayacaksa, sıkışık iç içe bir sistemin olacaksa en başından kasayı yükselt derim ben. Evet oyun için biraz daha beklemiş olursun ama en uzun süre kullanacağın bilgisayar parçalarından biri kasa, diğeri psu sonuçta. İşlemci, anakart, ekran kartı vs sürekli değiştirilen parçalar ama kasa psu öyle sık değişmiyor. Ki ayrıca içindeki parçaların ömrü için de kasanın soğutması, kalitesi önemli bana göre. Benim önerim, para biriktirip kasa + ekran kartını birlikte alman.
  • quote:

Belki şimdi olmayabilir ama mesela bir r9 280 koyarsan kasayı bildiğin odun sobası olarak kullanabilirsin, eğer yeterli hava akımı oluşmayacaksa, sıkışık iç içe bir sistemin olacaksa en başından kasayı yükselt derim ben. Evet oyun için biraz daha beklemiş olursun ama en uzun süre kullanacağın bilgisayar parçalarından biri kasa, diğeri psu sonuçta. İşlemci, anakart, ekran kartı vs sürekli değiştirilen parçalar ama kasa psu öyle sık değişmiyor. Ki ayrıca içindeki parçaların ömrü için de kasanın soğutması, kalitesi önemli bana göre. Benim önerim, para biriktirip kasa + ekran kartını birlikte alman.

Hocam r9 280 alma gibi bir niyetim yok zaten. R7 260x almayı düşünüyorum. İlk önce psu ve ekran kartını almaya karar verdim. Bir süre kullanırım sonra kasa alırım. Parçaları ona aktarırım. Nasıl olur?

Olabilir, ama psu + kasa comboları var, daha uygun fiyata gelebilir sistemin.
  • quote:

Olabilir, ama psu + kasa comboları var, daha uygun fiyata gelebilir sistemin.

Oyle yaptım zaten hocam. Xigmatek asgard 382 alıcam. İçinde 500w psu ile birlikte. 220tl ye geliyor. Yorumlarını okudum. Ve kendimde beğendim güzel kasa. Alınca sistemimi ona montajlarım. Ekran kartı kalır geriye sadece.

Hocam bence biraz daha bütçe toplayın 200r almaya bakın, daha isabetli olacaktır.
  • quote:

Hocam bence biraz daha bütçe toplayın 200r almaya bakın, daha isabetli olacaktır.

Tamam hocam dediğinizi de düşüneceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Sistemim eskiydi. Yakın zamanda işlemci anakart ve ram değişimi yaptım. (imzamdaki sistem) monitorum eski philips 170c lcd monitör. Ekran kartımda kötü. Güç kaynağım düşük. Kasamda eski. Kasayı değişmem gerekir mi bilmiyorum yeni ekran kartı için. Bir kaç ay içerisinde halledicem hepsini. Önceliğim ne olmalıdır? Kasa mı? Ekran kartı ve güç kaynağı mı? Yoksa monitör mu? Hangisini daha önce yenilemeliyim yani?

Edit: G43 anakart kasama tam sığdı. 1-2cm falan boşluk var. Kasanın büyüklüğünü burdan anlayabilirsiniz belki.

önce güç kaynağını sonra ekran kartını değişmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torata90

Sistemim eskiydi. Yakın zamanda işlemci anakart ve ram değişimi yaptım. (imzamdaki sistem) monitorum eski philips 170c lcd monitör. Ekran kartımda kötü. Güç kaynağım düşük. Kasamda eski. Kasayı değişmem gerekir mi bilmiyorum yeni ekran kartı için. Bir kaç ay içerisinde halledicem hepsini. Önceliğim ne olmalıdır? Kasa mı? Ekran kartı ve güç kaynağı mı? Yoksa monitör mu? Hangisini daha önce yenilemeliyim yani?

psu olarak cx600m i al, ben 145 e bulmuştum (kargo dahil) sende o civarlarda bulursun.

ekran kartı sapphire 7850 o.c. yi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.