Şimdi Ara

Parça Değişmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ASUS Pro A520M-C/CSM

Corsair Vengeance RGB RS 16x2 (32 GB)

RX 6650 XT

Stok fan.

650W PSU (DeepCool)

Şimdi ben işlemciyi değiştirmek istiyorum ve onun yerine Ryzen 7 5700X alacağım.

Bunun için ek soğutma almama gerek var mı?

Anakartı değiştirmeme gerek var mı?

PSU değiştirmeme gerek var mı?

Ekran kartımı besler mi?

Hepsini cevaplarsanız veya alternatiflerini söylerseniz memnun olurum.

Her türlü oyunu oynarım ama rekabetçi oyunları fazla oynuyorum ve monitörümü de değiştiğim parçaya göre değişeceğim

Bunun yanında iyi bir termal macun da önerirseniz iyi olur

• 5700x yerine 5700x3d öneririm. Daha güncel işlemci ve performansı daha iyi. 3d belleği olması daha uzun yıllar performanslı kullanmanızı sağlayacaktır. Qp de 8000 tl.

Testlerine buradan ve YouTube'dan bakabilirsiniz.

Anakartiniz çok düşük seviye. Ama asus'un sitesine baktığımda bu işlemciye desteği var görünüyor. Vrm'ler çıplak olduğu icin daha fazla ısınacaktır. Anakart değiştirmeyi düşünürseniz ayrıca konusuruz. Ryzen 7000 onerebiliriz o zaman. Bu anakart ta performans sıkıntısı olur mu araştırmak lazim. Bilgim yok.

Stok fanla bu işlemci baya sıcak çalışacaktır. Ama hafif kırpılmış versiyon olduğu icin performans kaybı daha az olur diye düşünüyorum.

PSU yeterli. Sıkıntı olmaz.

Ekran kartı bu işlemciyi besler mi diye soruyorsaniz valorantta yeter, cs 2'de de en düşük grafik ayarlarında oynayacağınız icin yeterli olacaktır. Cod gibi oyunlarda kesinlikle ekran kartı darboğazı olur.

Termal macun mx6 onerebilirim.

Butceniz ne kadar. Ona gore belki yeni seri işlemcilere geçebilirsiniz.

gamersnexus.net
    New AMD Ryzen 7 5700X3D CPU Review & Benchmarks vs. 5800X3D & More | GamersNexus
    https://gamersnexus.net/cpus/new-amd-ryzen-7-5700x3d-cpu-review-benchmarks-vs-5800x3d-more

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 1 Temmuz 2024; 5:37:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Abdülkerim Satuk Buğra

Aradaki fiyat farkı ve performans farklarını karşılaştırdığımda 3000 tl verilcek bi fark bulamadım ondan 5700x düşündüm

Anakartı Asus Prime B550M-K ile değiştirmek istiyorum

Fan Olarak Snowman T6 ayarladım

• Bütçem yok ama bilgisayarın her parçasını aynı anda değiştirecek kadar yüksek değil

• Oyun konusuna geldiğimde oynadığım oyunlar genelde rekabetçi,yeni çıkan 3A oyun varsa onu oynamak oluyor yani ekran kartını belirli bir süre değiştirmesem de olur ama değiştireceğim vakit hangi ekran kartını önerirsin

• temugee T kullanıcısına yanıt

Techpowerup'daki 5700x incelemesine baktığımda, ryzen 5600 ile 5700x arasında yüzde 4 performans farkı var. Akakce de fiyat farkı 2200 tl. Hardware unboxed YouTube kanalında 5700x3d incelemesine bakılınca 5700x ile 5700x3d arasında yüzde 19 performans farkı var. Fiyatlar akakce de 5700x 5750 tl , 5700x3d qp'de 8000 tl. Fiyat farkı 2250 tl yine.

Fiyat olarak tek mantıksız seçenek 5700x bence. Ya 5600 alirdim ya da biraz daha paraya kıyıp 5700x3d alirdim.

Ne zaman değiştirmek istediğinize bağlı. yeni kartların sesleri geliyor. Kendisi ne zaman gelecek bilmiyorum. Bunu değiştirmek istediğinizde konuşuyoruz. Beni etiketlerseniz haberim olur cevap veririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Abdülkerim Satuk Buğra Samsung 25" Odyssey G4 

240 Hz almayı düşünüyorum ve değiştireceğim parçaları belirledim

Anakart B550M-k

işlemci 5600

Ekran Kartını rx 6800 yapmayı düşünüyorum ama bu sene sonuna anca yaparım çünkü psu da değişmem gerekicek

Güncel kartım rx 6650 xt

Valorant ve Cs2de 240 fps üstü verir mi sistem (testler hep hikayeli oyunlar üzeri)

5500'ü besleyen anakart 5600'ü de besler. Bence ilk etapta anakart degıstermeye gerek yok. Eğer Overclock yapmak isterseniz baska tabi. Testlere baktığım kadarıyla genelde 300 fps falan veriyor valorantta. 200 FPS'ler veren testte gördüm ama bence onların windows temiz değil ve optimize edilmemiştir. CS2'de de 250 üstü veriyor.

Monitor en ucuz 240 hz'lerden biri. Fiyatına göre gayet iyi gibi.

Ekran kartını alırken 2. el saglam bir yerden alırsanız baya ucuza gelebiliyordu. Hala öylemi bilmiyorum. 6900XT falan iyi olur fiyat farkı fazla değilse.

Sizin ekran kartınız valo ve CS'ye yeterli ama güncel 3a oyunlar için baya kötü tabi.

650W PSU RX 6800 ve ryzen 5600 için yeterli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.