Şimdi Ara

parazit sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

aynen karıncalanma o şekilde. defoult ayarlarda da aynı zaten bişe değişmiyor. neyse bakalım bilen biri çıkar belki
    Bonser24 üstad bilir bunu gibime geliyor. Bakalım yardıma gelir mi?

klasık vga baglantı problemı..monıtorun etrafında manyetık alana yol acacak cıhazları kaldırmayı dene..(hoparlor-modem gıbı)

eger monıtor degıstırme ımkanınız yoksa manyetık korumaya sahıp vga kablosu ıle tekrar deneyebılırsınız..kesın olur dıyemem..dıjıtal cıkıs sart..yıllar once ılk aldıgım lcd monıtor 22'' samsung du ve dsub gırısı vardı..ılk kullandıgım gun ne kadar kotu bır goruntu aldıgımı anlamıstım ve hemen dvı cıkısa sahıp acer 23'' ıle degıstırıp kurtulmustum..

konu okunmamış ama teşekkür ederim dvı bağlı şu anda vga ile dalgalanma yaşıyordum dvı ya geçtim dalgalanma kalmadı ama parazitlenme devam ediyor.

hmm..o zaman sıze soyle soru yoneltım..topraklama mevcutmu prızde ve ups kullanıyormusun?

blg gelen akım nedenıyle parazıtlenme yasaman buyuk ıhtımal..farklı bır prıze takarak yenıden dene..

priz topraklama yalnız çok kaliteli bişey olduğnu söyleyemicem. ups kullanmıyorum şimdi eski kartımı takıp bir deniyim sonucu yazarım

prızde toprak hatlı olabılır..prızı actıgında dırek uc kablomu takılı? eger uc kablo gelıyorsa toprak yetersız olabılır..mısal bulundugun bınanın temelıne cakılan bakır cubuk yuku kaldırmıyorsa topraklama gorevını tam goremez..

sorun dediğiniz gibi farklı bişeyden kaynaklı. diğer ekran kartı ile denemeye çalıştım ( fps 8 9 10 arası değişiyordu) ama parazit sorunu devam ediyor demekki topraklamada sorun var. aldığım dvı kablo çokta kaliteli bişey değil 13 TL ye almıştım acaba altın uçlu felan bişe bulsam işe yararmı neyse en azndan ekran kartında bir problem olmadığını öğrenmiş oldum

• Burki nedir son durum hocam?
  • quote:

Burki nedir son durum hocam?

şu an karıncalanmalarla mutlu mesut geçiniyorum alışıcaz birbirimize az kaldı. herhangi bir donanımda problem yok orası içimi rahatlatıyor elektrik tesisatından pek anlamam topraklama felan kalitesiz olabilir bina çok eski bizim yaklaşık 40 senelik bina nasıl bi sistem kullandılar bilmiyorum ondan etkileniyor herhalde.
  • quote:

quote:

Burki nedir son durum hocam?

şu an karıncalanmalarla mutlu mesut geçiniyorum alışıcaz birbirimize az kaldı. herhangi bir donanımda problem yok orası içimi rahatlatıyor elektrik tesisatından pek anlamam topraklama felan kalitesiz olabilir bina çok eski bizim yaklaşık 40 senelik bina nasıl bi sistem kullandılar bilmiyorum ondan etkileniyor herhalde.

cıdden 40 senelık bınada topraklama varsa kım yaptırdıysa elını opmek lazım..eskı bınalarda topraklama olması cok dusuk ıhtımal cunku..bıraktım eskı bınaları oturdugum sıte yenı olmasına ragmen tırıskadan topraklama mevcut..

hocam acıp baktınız degılmı..uc kablo gelıyor duvardan

• quote:

Topraklama yokken Ups kullanmak dalgalanmayı yine de halleder diye düşünüyorum. Ups kullanmak bir çözüm olabilir belki?
  • quote:

quote:

Topraklama yokken Ups kullanmak dalgalanmayı yine de halleder diye düşünüyorum. Ups kullanmak bir çözüm olabilir belki?

şimdi üstad elle tutulur bişe almaya kalksam 150 tl. işe yaramazsa çöpe atarım ben onu sinirden dalgalanmadan yana sorunum yok şu parazitlenmeler tava getirdi kablo 3lü mü 2 limi geliyor bakmaya fırsatım olmadı topraklamada olsa ne kadar sağlam olur orasını düşünmek istemiyorum zaten. yapacak bişe yok gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 23 Nisan 2013; 22:55:25 >

• quote:

şimdi üstad elle tutulur bişe almaya kalksam 150 tl. işe yaramazsa çöpe atarım ben onu sinirden dalgalanmadan yana sorunum yok şu parazitlenmeler tava getirdi kablo 3lü mü 2 limi geliyor bakmaya fırsatım olmadı topraklamada olsa ne kadar sağlam olur orasını düşünmek istemiyorum zaten. yapacak bişe yok gibi görünüyor
    Yakında olsan benim Ups'i kapıp geleceğim. Denerdik, işe yarıyorsa alırdın.

• quote:

quote:

quote:

o zaman topraklama var demen suphelı

sonucta zaten prızler otomatık topraklama ıle gelır tabıkı..onemlı olan topraklama olup olmaması..eger cıft kablo gelıyorsa (+ ve -) topraklama yoktur..eger yoksa noturleme (yalancı topraklama) yaptırabılırsın..

edıt:bu arada topraklama olmayan yerde ups ın hıcbır faydası olmaz hatta zararı olabılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 23 Nisan 2013; 23:16:41 >

• quote:

edıt:bu arada topraklama olmayan yerde ups ın hıcbır faydası olmaz hatta zararı olabılır..
    Dediğiniz gibi Ups'lerin kutusunda da "topraklı prize bağlayın" diyor. Ancak yine de hiç yoktan iyidir mantığı var bende. Dalgalanmayı kesmez mi hocam?
  • quote:

quote:

Dediğiniz gibi Ups'lerin kutusunda da "topraklı prize bağlayın" diyor. Ancak yine de hiç yoktan iyidir mantığı var bende. Dalgalanmayı kesmez mi hocam?

ıse yaramaz..ups ın asıl amacı zaten asırı gelen yuk ve amper dalgalanmasını onlemek ve kısa surelı bılgısayarı acık tutmak..topraklama olmayan yerde faydası olmuyor..topraklama olmayan yerde topraklı prızınde hıcbır onemı yok tabıı

bu arada sende yoksa noturleme (yalancı topraklama) yaptırabılırsın..bastan soylım tehlıkelerı mevcut..nette detaylı ınceleyebılırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark matter -- 23 Nisan 2013; 23:42:34 >

• quote:

ıse yaramaz..ups ın asıl amacı zaten asırı gelen yuk ve amper dalgalanmasını onlemek ve kısa surelı bılgısayarı acık tutmak..topraklama olmayan yerde faydası olmuyor..topraklama olmayan yerde topraklı prızınde hıcbır onemı yok tabıı
    bu arada sende yoksa noturleme (yalancı topraklama) yaptırabılırsın..bastan soylım tehlıkelerı mevcut..nette detaylı ınceleyebılırsın..
    Bizim binalar 91 yapımı hocam, topraklama var, dalgalanma da neredeyse hiç yok. 6-7 ayda bir elektrik kesiliyor 5 dakikalığına, sırf onun için Ups kullanıyorum diyebilirim.
    Bilgiler için teşekkür ederim.

• şimdi abicim duvarda priz kafesini söktüm tam olarak nereye bakmam gerek akşam eve gidince bi çarpılayım

Aksel hocam küçükçekmecedeyim beklerim
  • quote:

şimdi abicim duvarda priz kafesini söktüm tam olarak nereye bakmam gerek akşam eve gidince bi çarpılayım
    Aksel hocam küçükçekmecedeyim beklerim
    Ben sana çok uzaktayım işte, sorun orada. Acıbadem Rulez!
    Prizi söktüğünde, prize giden kaç kablo var? 2 ise topraksız, 3 ise topraklıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.