Şimdi Ara

Parayı nasıl değerlendirmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda trafik kazası yaşadık annemi ve babamı kaybettim. Tek çocuk olduğumdan herşey bana geçti. Üniversite öğrencisiyim işte çalışmıyorum ve bu parayı bankaya atıp faiz olarak ayda ne kadar getiri sağlayabilirim? Bilgilendirirseniz çok müteşekkir olurum. Yaklaşık 600,000tl civarına ne kadar faiz çıkar kaç tl geçer elime. Konu ciddidir lütfen dalgaya almayın.

Edit1: Avukat yardımı ile şuan parayı bankaya koyduk. Konuyu daha detaylı araştırıp en iyi faiz veren bankaya aktarmayı düşünüyorum.

Edit2: Emekli bir banka müdürü ing ya da akbank kullanmamı önerdi. Sizin önerilerinize de açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbinizDöndü -- 2 Nisan 2019; 11:48:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah rahmet eylesin

• Dostlar saolsun kardeşim.

• 30 Gün vadeli 600.000 tL mevduat için ödenen miktar
    Parayı nasıl değerlendirmeliyim?
  • Öncelikle başınız sağolsun.
    Faiz olarak da en iyi enpara diye biliyorum
  • Öncelikle Allah rahmet eylesin. Hayatta tek kalmak ayrı bir duygu. Umarım tutunacak farklı dal bulabilirsin. Faiz olarak ing yada en para hocam. Bu arada reel sektör batışta herkes faizde şuan. Günlük dolar alım satımı bile memur maaşından fazla kazandırıyor malesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O parayla dolar alınabilir. Son 5 yıldır sürekli artıyor. 2 liradan 5.5 liraya yükseldi. 1 yıl içinde de 5 liraya düşmez. Yılbaşından önce 6 lira olur diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 2 Nisan 2019; 15:45:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Para Kazanırız
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah rahmet eylesin . Hayat devam ediyor ...

Bence parayı tek bir şekilde değerlendirmeyin . aylık geçinebileceğiniz kadar gelir getireni bankaya yatırın . geri kalanı ile başka bir yatırım aracı takip edin . ( mesela döviz veya daha uzun süreli olursa arsa ) biraz uzak gelecek için küçükte olsa bir arsa bakın derim.

Bu arada yinede harcamalarınıza çok dikkat edin , parayı tutmak çok zor bu devirde
    unutmayın para esas olarak harcarken kazanılır .

Para durumunuzu bilip Borç isteyenler akraba bile olsa çok çok dikkatli olun .

Lüks tüketime yönlendiriliyoruz , eğer gerçekten ihtiyacınız yoksa almayın
    Hiç bir mal mülk yada hizmeti almadan ödemesini yapmayın .

Kimseye güvenmeyin para konusunda kontrolü kimseye bırakmayın . ( kim olursa olsun )
    birilerine vekalet verirken mutlaka vekalete geçerlilik süresi koyun , mümkünse vermeyin
    bankaya koyacağınız paranıza sahip çıkın sık sık gidip defterleri işletin ve kontrol edin internet bankacılığı ile ulasılabilecek paranız sınırlı olsun . şifreler hep tehlike altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 2 Nisan 2019; 14:0:32 >

• Başın sağ olsun . Banka tavsiyesi vermiyorum ancak şöyle bir tavsiyem var zamanında faiz işini düşünmüştüm. Örneğin 10.000 lira faiz getiriyorsa maksimum %60'ını yani 6000 lirasını harca, 4 bini anaparanın üstüne eklensin. Yoksa 15 yıla o para erir...

• evlada bak ne hayırlı be.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.