Şimdi Ara

parapsikoloji gerçek mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bence gerçek ama gerçek örnek görmedikçe insanın inanası gelmiyor.

• Shaolin
  • Bence gerçek değil. Bu işlerle ilgilenenlerden topluluk içinde ne zaman ispat istense hiçbiri ispatlayamıyor. Ne parapsikoloji ne yok çin japon enerji bilmemne felsefesi falan komik. Bunun doğru olduğunu iddia eden ya şarlatandır, ya psikolojik sorunludur yada çok saftır. Tüm ruh, enerji, hayalet, bilmemne hepsi aynı kapıya çıkıyor..
  • Szopen iyi açıklamış. Ben de bazı bilgiler ekleyeyim.

Psikoloji bilimi bile parapsikolojiyi inceleme alanına dahil etmemektedir. Birinin enteresan, tanımlanamayan bazı varlıkları görmesi bilim için önemli değildir. Önemli olan o varlığın bütün insanlar tarafından görülmesidir. Bütün insanlar tarafından görüldüyse o varlık gerçekten vardır diyebiliriz. Gerçekten olan bir varlığın ise objektifliğinden sözedilebilir.

Ruhlar, periler, cinler, hortlaklar, karabasanlar v.s. birçok varlıkla parapsikoloji ilgilenir.

Bir kişinin görüpte diğerlerinin göremediği varlıklara da ister işitsel ister görsel olsun halüsinasyon adı verilir. Ciddi hastalıkların belirtisidir. Sürekli halüsinasyonlar gören bir insanın tedavi olması şarttır.

Sürekli başka varlıklarla iletişim kurduğunu söyleyen insanların yaşamının derinliklere inildikçe pek de sağlıklı bir geçmişlerinin olmadığını görürüz. Yaşantılarındaki dönüm noktalarında ciddi psikolojik bunalımlar geçirmiş ve ilaç kullanmış kişilerdir.

Medyumlar, insanların mistik aleme merakından kaynaklanan düşüncelerden yola çıkarak şarlatanlık yapıyorlar. Para kazanmak için kurulmuş bir tuzak.

• açıkcası ben inanıyorum böyLe $eyLere, saçma $eyLerdir mutLaka ama inanasım geLiyor ve ya$adıkLarıma bakıLırsada inanmamak eLde deiL ..
    okuLtizm tarihi okuduğumda da cadı ve periLere daha da fazLa inanmı$tım

17. - 18. yüzyıLda bu tarz $eyLerLe iLgiLenen adamLarı da $arLatan iLan etmeLeri de gayet normaL çünkü pek bir fazLa vardı bence $imdi buna inanmayanLar bu yüzden inanmıyor oLsa gerek ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiLdisi -- 12 Mart 2008; 22:48:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

Szopen iyi açıklamış. Ben de bazı bilgiler ekleyeyim.

Medyumlar, insanların mistik aleme merakından kaynaklanan düşüncelerden yola çıkarak şarlatanlık yapıyorlar. Para kazanmak için kurulmuş bir tuzak.

Adlarını unutuğum ve tvlerde çogu kez çıkanları hatırlıyormusunuz.Ben hatırlamıyorum.İnsanların egitim seviyesi din bilgisi eksikliginden yararlanıp ortaya çıkarlar tabi
  • Soru: Parapsıkolojı gercek mı?

Cevap: Degıl.(nokta:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama araştırdığımızda bir çok site ve forum çıkıyor ve yüzlerce kişi teknik soruyor(telekinezi mesela)cevabını da alıyor bunu anlamak istiyorum para amacı gütmeyen sitelerde bile oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.