Şimdi Ara

paran var ama yalnızsın...ölümün bile soğuktan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     paran var ama yalnızsın...ölümün bile soğuktan

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, sabit ikameti olmayan ve sokaklarda barınan iki kişinin dün soğuktan ölmesi ülke basın ve kamuoyunda şok yarattı.
    Gazetelerin çoğunluğunun manşetten verdiği haberde, "yoksulluk, yalnızlık ve soğuktan" ölen iki kişinin, "refah düzeyi en yüksek ülkelerden birinin vatandaşları" olduğu hatırlatıldı. Belçika, istatistiklere göre, dünyada refah ve zenginlik düzeyi en yüksek ilk 10 ülke arasında yer buluyor.
    "Sabit İkameti Olmayan" (SDF) olarak tanımlanan ve sokaklarda yaşayan insanlardan sadece başkent Brüksel’de 1200 kişi bulunduğunu belirten yetkililer, ölen kişilerden birinin cesedinin "içi ısıtılan, ancak kapıları kapalı olan bir kilisenin kapısının önünde", diğerinin ise "bir hastanenin önünde" bulunduğunu duyurdular.
    Sosyal yardım kurumları, havaların soğuması üzerine SDF’lerden gelen barınma taleplerinin arttığını, bunların hepsinin karşılanamadığını bildirdiler.
    Federal ve bölgesel hükümetler, aşırı soğuk nedeniyle ölümlerin engellenmesi için önlemler alınacağını bildirdiler.

resme bakınca kötü oldum ...

• quote:

Orjinalden alıntı: éfulim

resme bakınca kötü oldum ...

Bende resim gözükmüyor zaten

Bu arada üzücü durum neydim değil ne olucam dieksin

Walla Allah rağmet eğlesin (rodrigo hadi editle)
  • Aslında bu olay bir gösterge ...

Gelişmekte olan ülkelere bakalım Borsacılar bunu çok iyi bilir çünkü bütün ekonomik tablolar ve sosyal yapı benzerlikler gösterir...Tüm bu ülkelerde paralellik gösterir..

Bu pazarlar içinde sosyal yapısı bunlara tezat tek ülke Türkiye ...

Arjantn toplumsal bir patlama yaşamış ..Tüm insanlar ülkede yollara dükülmüş sokakları , dükkanları yağmalamış , devlet dairelerindeki verileri yakılmışdı. arjantin İMF ye olan borçlarını ödeyemeyeceğini açıklamıştı... Bunun hemen öncesindeki tablo arjantinin ne var ne yok özelleştirmesidir. bizdeki tabloyaya neredeyse paralell....Brezilya ,Meksikada benzer tablolar vardır...

Peki bizim farkımız ne ?

Bizim farkımız toplumsakl dayanışma bu fark sosyal cinneti engelliyor... üstelik aB nin tüm dayatmalrına rağmen bir iç savaş çıkaaramıyorlr.... çünkü bizde ordu halkın içinde ... ama ne kadar devam eder bunu kimse bilemez....

Sonuçta Avrupada birey ön planda bizde onlara yaklaşalım derken bu değerleri yıkarsak ... bu tabloları yaşamamız uzak değildir....

Bunları görmeyiz inşallah...Allah Rahmet eylesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 29 Kasım 2005, 15:42:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.