Şimdi Ara

Paralı bir dünyamı? Parasız bir dünyamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Paralı bir dünyamı? Parasız bir dünyamı?

(En Son Oy Tarihi: 16.11.2010)
Giriş
    sonuçta para insanoğlunun icadı
    para ile işleyen bir dünyamı?
    parasız işleyen bir dünyamı?

• up
  • up
  • up
  • Parasız daha iyi
  • Paralı
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Para dediğiniz selüloz parçasının bir karşılığı olacaksa para yardımcı bir araç olarak kullanılabilir. Fakat paranın karşılığı şu anda olduğu gibi petrole veyahut da tükenebilir herhangi bir kaynağa bağlı olarak spekülasyona açık ve finans kapital yöntemleriyle çoğaltılabilir hale getirilirse, şu anda olduğu gibi sistem sürekli s.çar.

En iyisi eski zamanlardaki gibi takas usülüdür. Böylece üretilen her şeyin gerçek hayatta bir karşılığı olur. Kimse borcunu ödemek için kağıtlara saldırmaz, kağıt basmaz. Bastığının da ceremesini başkası çekmez.

Bankacılık denen nanenin yok olduğu günleri görebilirsek, birçok şeyi daha net anlayacağız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Para dediğiniz selüloz parçasının bir karşılığı olacaksa para yardımcı bir araç olarak kullanılabilir. Fakat paranın karşılığı şu anda olduğu gibi petrole veyahut da tükenebilir herhangi bir kaynağa bağlı olarak spekülasyona açık ve finans kapital yöntemleriyle çoğaltılabilir hale getirilirse, şu anda olduğu gibi sistem sürekli s.çar.

En iyisi eski zamanlardaki gibi takas usülüdür. Böylece üretilen her şeyin gerçek hayatta bir karşılığı olur. Kimse borcunu ödemek için kağıtlara saldırmaz, kağıt basmaz. Bastığının da ceremesini başkası çekmez.

Bankacılık denen nanenin yok olduğu günleri görebilirsek, birçok şeyi daha net anlayacağız diye düşünüyorum.

benim düşüncemde o yönde para ilk çıkarıldğında insanların yararına birşey olarak icad edeilmiş fakat zamanla tam tersi olmaya başlamış insanlar paranin yararına olmuş

• up
    iyi geceler
  • Paralı olmaması birşey farketmez kıymetli birşey bulur isnan oğlu.Paralı olursada devilasyon olur yine parasızlaşır ;)
  • parasız derken paylaşım amaçlı dedim insanoğlunun birşey bulmadğı parasız bir dünya
    umarım anlatabilmişimdr
    iyi gecler
  • up
  • up
  • parasız bir dünya daha güzel ve saf olurdu kanımca.
  • Parasız olsa kimse çalışmazdı insanların amacı olmazdı çalışsa bile ne için çalışıyor?
  • Parasız degil de, insansız bir dünya tüm varlıklar icin daha faydalı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1

Parasız degil de, insansız bir dünya tüm varlıklar icin daha faydalı olurdu.

Ve Silkroad_Archer sen şu anda o zaman her işini para için yapıyorsun diyebilir miyiz?
    Benim kanımca kötü bir düşüncedesin eğer böyle düşünüyorsan. Tabi böyle düşünmüyorsan niye böyle bir cümle kurdunu orasıda tartışma konusu.
  • gomünist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PomPom -- 18 Temmuz 2010; 13:31:40 >
  • para olmasa herkes yatar saçma bir soru olmuş
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.