Şimdi Ara

Paragraf konusunda ufak bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Paragraf sorularının bazılarında sorun yaşıyorum. dikkatsizlikten cok soru kacırıyorum bazen 2 şık arasında falan kalıyorum cevabı bulamıyorum. Şu sorularda ozellikle zorlanıyorum ; Aşagıdakı numaralanmıs cumlelerden hangisi paragraf ikiye ayrılırsa giris cumlesi olur tarzı soruları cok kacırıyorum. Aşırı yogun olan ( 2 sık arasında bırakan ) sorularda ygsde bol olucagı ıcın konu acmak istedim. Şu 1 ay bol soru cozsem bu sorun halledilirmi ?

Kaynak olarak şimdi Ankanın 40X22 Paragraf Denemesi
    Sıradışı Analiz
    karekök Turkce Deneme
    Korfez Sozel Son prova kitaplarını sipariş verdim. Yeterli olurmu ?

• Sen bunları ygs ye kadar çöz türkçe master olursun kardeş
  • VagueMan kullanıcısına yanıt
    Valla hedefim hepsini bitirmek hocam işe yararmı sizcede ? Şu sorunlarımı halledebilirmiyim paragrafdan hiç soru kacırmamam gerek
  • Ygsye kadar her gün bir türkçe denemesiyle bile hallolur. Paragrafın giriş cümle olması için önceki cümleyle bağlantılı bir şey söylememesi gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonnieD4rko

Arkadaşlar merhaba.

Paragraf sorularının bazılarında sorun yaşıyorum. dikkatsizlikten cok soru kacırıyorum bazen 2 şık arasında falan kalıyorum cevabı bulamıyorum. Şu sorularda ozellikle zorlanıyorum ; Aşagıdakı numaralanmıs cumlelerden hangisi paragraf ikiye ayrılırsa giris cumlesi olur tarzı soruları cok kacırıyorum. Aşırı yogun olan ( 2 sık arasında bırakan ) sorularda ygsde bol olucagı ıcın konu acmak istedim. Şu 1 ay bol soru cozsem bu sorun halledilirmi ?

Kaynak olarak şimdi Ankanın 40X22 Paragraf Denemesi
    Sıradışı Analiz
    karekök Turkce Deneme
    Korfez Sozel Son prova kitaplarını sipariş verdim. Yeterli olurmu ?

paragraf değişirse konuda değişir veya bahsedilen konunun farklı bir kısmına geçilir , bu şekilde incelersen cevap rahat sırıtır merak etme

• FreeRunner kullanıcısına yanıt
    attj4d kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler dostlar.

Peki su 2 sık arasında kalmalı sorularda ne onerırsınız ? Şıklar birbirine aşırı yakın oluyor cozebilmek için sanırım aşırı dıkkat lazım

@attj4d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manuel Neuer -- 16 Şubat 2014; 23:45:45 >
  • quote:

Cok tesekkurler dostlar.

Peki su 2 sık arasında kalmalı sorularda ne onerırsınız ? Şıklar birbirine aşırı yakın oluyor cozebilmek için sanırım aşırı dıkkat lazım

@attj4d

Onun için de soru çözmek ve farklılıkları daha iyç ayırt etme yeteğini güçlendirmek lazım bence ki o da soru çözmekle alakalı diye düşünüyorum ben paragraf yanlışı yapardım 2-3 haftadır günde bi kaç deneme çözüyorum bayağı artış oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 İçin Ufak Bir Soru
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Cok tesekkurler dostlar.

@attj4d

paragrafa dikkat etmek gerek , iki şıkta kalınan paragrafları ben işaretleyip geçiyorum , sorulara geri dönünce türkçeden 1 yada 2 boş oluyor zaten o yüzden paragrafı derinlemesine inceliyorum , bi şıkkın atladığı bir yer mutlaka oluyor
  • Tesekkurler dostlar.. Su kitaplar gelsin baslıyacagım hemen.. Denemede cozecegim yarın bakalım durumlar ne olacak :)
  • Çok fazla umutlanma , soru çözerek bir yere kadar gidersin ve tıkanırsın.

Önemli olan kitap okuman.

Kitap okumanın paragraf sorularında net oranını yükseltmesi yadsınamaz bir gerçektir.

Bu kadar basit bir şey var mı arkadaş ya ? Kitap okuduğun gibi netlerin yükselişe geçiyor. Bu kadar basit.

Kesinlikle günde en az 1 buçuk saat kitap oku.

Ulan hayatımda kitap okumuşluğum yok , 1 ay boyunca anlama kabiliyetini geliştirebilecek anlaşılması güç kitaplara yönelmemden hemen sonra netlerimde inanılmaz bir artış oldu. Dilbilgisi hariç 32 türkçe neti yaptım geçen denemede.

Bugünlerdede dilbilgisi kasmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 17 Şubat 2014; 15:14:33 >
  • hocam o tür sorular bence paragrafın en kolay soruları bir misal bir konu hakkında bilgi veriyor 1 ve 2 birbirine bağlı yani cümle anlamını yitirmeden devam ediyor.konudan saptığı an bozulur işte
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.