Şimdi Ara

Para Veren Özel Üniversite mi ODTÜ mü ? [ TS ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
3
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Para Veren Özel Üniversite mi ODTÜ mü ? [ TS ]

(En Son Oy Tarihi: 31.7.2021)
Giriş
  • Dostlar ' Tarih ' okuyacağım ingilizcenin yaninda 2. bir dil öğrenebileceğim doğuya ve batıya uzanabilen bir üniversite tercih etmek istiyorum.
    Ama maddi durumum bu ikilemde kalmama sebep oldu.
    Şu 2 üniversite birbirine çok zıt üniversiteler , siyasal bağlamda uyum sağlarım 2 sinide o açıdan bir sıkıntı yok.Tek istediğim sağlam bir eğitim almak.
    Sizlere kısaca bahsedeyim ve oy kullanıp fikir belirtin lütfen

Ibn Haldun

Artıları:

! Aylık 1250 TL Burs ( 9 Ay ) ( Çap halinde 6 yıl burs )
    ! Ücretsiz Yurt (3-4 kişilik )
    ! Ücretsiz Yemek (3 Öğün )
    ! Macbook Hediye (3.5 -4Bin Fiyatlı)
    ! 10 Kişilik Sınıflarda Eğitim
    ! Toplam kontejyanın %30'u Yabancı öğrenci kontenjanı
    ! Yazın ABD'de 5 Haftalık Yaz Okulu (D.C ' de )
    ! Rahat Çap imkanı
    ! %100 burslu dışında kontenjan açmayacak olması.

Eksileri:

! Bilal'in üniverstesi olması
    ! Başakşehir'de olması
    ! Henüz kampüsün olmaması
    ! Akademisinin ODTÜ kadar çeşitlilik göstermemesi.

ODTÜ

Artıları:
    ! Büyük bir marka olması.
    ! Harika bir kampüsünün olması.
    ! Iyi bir akademisi olması.
    ! Kalite ve heterojen bir ortam yakalayabilme ihtimali.

Eksileri:
    ! Fazla ideolojik olması ( bunu açmaya gerek yok )
    ! Klasik bir tarih eğitimi vermesi ( heyecan uyandırmıyor)
    ! 2.dil konusunda seçmeli vs bir girişimleri yok.
    ! Aile dışında maddi destek bulmakta zorlanacak olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8B3665B5 -- 1 Ağustos 2018; 16:13:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer maddi sıkıntın yoksa, bence odtüyü seçmelisin.

Herşeyden önemlisi ODTÜ mezunları arasında gerçekten çok güçlü bir dayanışma ve ODTÜ kültürü var(ODTÜlü değilim ama olmak isterdim), Amerikaya bile gitsen mezunlar derneğinden vs yardım eden çıkar. Cv'nde ne olursa olsun 30 sene sonra bile ODTU yazıyor olacak. Bunlar parayla satın alamayacağın şeyler. Ancak okurken kafanda durmadan sorun olacak kadar (akşam ne yiyeceğim kirayı nasıl ödüyeceğim) maddi sıkıntın olacaksa, bu başarını direk etkileyeceği için, ancak bu durumda vakıf üniyi seçmen mantıklı olur bence.
  • o kadar sey veriyosa kesin vardir bi ****

• quote:

Orijinalden alıntı: gekko01

o kadar sey veriyosa kesin vardir bi ****
    Bilkentte 1200 lira veriyor hocam artık özeller buna evrilmiş durumda

• Bence tarih bölümünde üni farkı çok olmaz rahat oku.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok arada kalınmalık durum gerçekten. ben senin gibi bu stres altında olmadığım için ibn haldun derdim. 2. yabancı dil diyosun amerika diyosun yabancı öğrenci diyosun bi de bedava okuyacakmışsın bildiğin. kötü değil
  • Odtuyu kazanacak puan bulduysan zaten sana burs vericek bir iki kurum bulursun

• odtu mezunu olarak net soyleyim sana muhendislik okumayacaksan odtunun marka olarak sana bi faydasi yok heleki tarih git bursunu al kampuse takilma zaten bi sure sonra okula sinavdan sinava gidersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpyavuzhan

Odtuyu kazanacak puan bulduysan zaten sana burs vericek bir iki kurum bulursun
    Hocam bana kyk yurdu bile çıkmıyor daha önce Gazi'deydim ben Ankara'da bursta bulmak zor neden diyeceksin babamın üzerine köyde 10 arsa var ama dağın tepesinde bedava versen kimse almaz ekilmez iş görmez

Ev aldı kredi ile kredi borcu var ama devlet bunlari görünce beni direk eliyor

• Tarihse %90 akademisyen olacaksın o yüzden daha iyi bir akademisyen olacağın yeri seç derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

Bilkentte 1200 lira veriyor hocam artık özeller buna evrilmiş durumda

Alıntıları Göster
    kardesim bilkentle ibni haldunu kiyaslama bence

• quote:

Hocam bana kyk yurdu bile çıkmıyor daha önce Gazi'deydim ben Ankara'da bursta bulmak zor neden diyeceksin babamın üzerine köyde 10 arsa var ama dağın tepesinde bedava versen kimse almaz ekilmez iş görmez

Ev aldı kredi ile kredi borcu var ama devlet bunlari görünce beni direk eliyor

Alıntıları Göster
    maddi olarak rahat ederim diyosan vakif unisinin imkanlari cok iyimis oraya git

• quote:

Orijinalden alıntı: gekko01

kardesim bilkentle ibni haldunu kiyaslama bence

Alıntıları Göster
    Haşa Bilkent başımızın tacıdır ama o bile bu kadar para veriyor düşün öğrenciyi çekmek böyle artık

• quote:

Haşa Bilkent başımızın tacıdır ama o bile bu kadar para veriyor düşün öğrenciyi çekmek böyle artık

Alıntıları Göster
    dedigim gibi kardesim eger maddi sikintilarin coksa ibni haldunun imkanlari cok iyi gozukuyor

• Eğer şu dediklerinin hepsini gerçekten veriyorsa ibn haldunu seçerdim. İmkanlar gerçekten çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: huzuryum

Eğer şu dediklerinin hepsini gerçekten veriyorsa ibn haldunu seçerdim. İmkanlar gerçekten çok iyi
    Hocam hepsini + fazlasini veriyor

Sizin sonuç ne oldu acaba nereyi tercih edeceksiniz.

• Eğer maddi sıkıntın yoksa, bence odtüyü seçmelisin.

Herşeyden önemlisi ODTÜ mezunları arasında gerçekten çok güçlü bir dayanışma ve ODTÜ kültürü var(ODTÜlü değilim ama olmak isterdim), Amerikaya bile gitsen mezunlar derneğinden vs yardım eden çıkar. Cv'nde ne olursa olsun 30 sene sonra bile ODTU yazıyor olacak. Bunlar parayla satın alamayacağın şeyler. Ancak okurken kafanda durmadan sorun olacak kadar (akşam ne yiyeceğim kirayı nasıl ödüyeceğim) maddi sıkıntın olacaksa, bu başarını direk etkileyeceği için, ancak bu durumda vakıf üniyi seçmen mantıklı olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 1 Ağustos 2018; 16:28:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 3kdan 11kya düştüm kırık puandan dolayı. Muhtemelen seneye tekrar girip ilk yüz bursu ve ozel üni bursu almayı düşünüyorum. Üniversitede okuyorum aynı zamanda. İkisi bir anda gidecek yani. Yorucu bir yıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: theozy

Eğer maddi sıkıntın yoksa, bence odtüyü seçmelisin.

Teşekkür ediyorum hocam yorumun için dediğin kesinlikle doğru ODTÜ her zaman kalacak

• Hocam bu imkanlari sagliyorsa gercekten tabi ki ibn haldunu sec ozellikle yaz okuluna gondermesi guzelmis arti verdigi burs da guzel bir miktar ayrica kendinizi kanitlarsaniz mezuniyet sonrasi acilacak bir kadroda okulda bile kalabilirsiniz ki tarihin is imkanlarinin kisitli oldugunu siz de gayet iyi biliyorsunuzdur, artik akademisyen alimlarinda kimse sen odtu mezunuymussun sen bogaziciliymissin gel bakalim kadron hazir demiyor yok boyle bir dunya, isler artik ya siyasi referansla ya da ic referansla yani hocalarin tuttugu ogrenciyi kadroya almalariyla yuruyor bunlari da pek cok mulakattan yuksek ales ve ortalamaya sahip olmama ragmen elenen biri olarak soyluyorum bizzat yasadim yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Walters

Hocam bu imkanlari sagliyorsa gercekten tabi ki ibn haldunu sec ozellikle yaz okuluna gondermesi guzelmis arti verdigi burs da guzel bir miktar ayrica kendinizi kanitlarsaniz mezuniyet sonrasi acilacak bir kadroda okulda bile kalabilirsiniz ki tarihin is imkanlarinin kisitli oldugunu siz de gayet iyi biliyorsunuzdur, artik akademisyen alimlarinda kimse sen odtu mezunuymussun sen bogaziciliymissin gel bakalim kadron hazir demiyor yok boyle bir dunya, isler artik ya siyasi referansla ya da ic referansla yani hocalarin tuttugu ogrenciyi kadroya almalariyla yuruyor bunlari da pek cok mulakattan yuksek ales ve ortalamaya sahip olmama ragmen elenen biri olarak soyluyorum bizzat yasadim yani.
    Kesinlikle hocam ben de şahit oldum Koç IR + Tarih çapla bitiren kisi bile sıradan bir üniversitede doktora yapıyor

Sizin elendiginiz üni-bölüm nedir acaba

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.