Şimdi Ara

Papağandan aNlayanlar bir bakın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
35.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 2 gün önce Bir Sultan papağanı aLdm nedense Bazer titriyor çoğu zaman haraketsiz belli bit yöne bakıyor. Kafesinde suyu var gaga taşı var çekirdek ve kuş yemi war bunun nedeni acaba ne olabilir ? Onunla herzaman ilgileniyorum .. Yorumalr lütfen

• eve yeni geldiği ve ortama alışamadığı için böyle birşey yapabilir fazla karışık şeyler vermeyin biraz sakinleşsin ve çok sık girip çıkılan rahatsız olabilcegi bi konuma koymayın kafesini, kapı arkası tv hemen yanı gibi vs.
    uykusuna dikkat edin normal uyku saatlerinde rahatsız olmasın 8.30 dan sonra sesleri çıkmaz sabah 6 gibi uyanırlar hatta tan vakti uyanıyorlarda biraz takılıyorlar besledim biliyorum.eğer kabarık durup hapşırıyorsa titriyorsa bir veterinere götürün bence vakit kaybetmeyin
  • Saol kardeşim. Tüyleri kabarmıyor ama tütriyor heralde oda yeni geldiği için olabilir .Gece 12.00 gibi yatıyoruz sabahda 10 gibi kalkıyoruz papağınım için yeter mi bu uyku ?
  • dostum endişelenecek hiçbirşey yok 1 ay önce sultan papağanı aldım eve ilk getirdiğimde hiçbirşey yapmıyordu hatta yem bile yemedi aradan 1 hafta geçmeden şuanda gına getirdi diyebilirim elimden hiç ayrılmıyor başka biryere koysam hemen geliyor avizede falan durmuyor kafesine girmek istemiyor kafese sokunca çığlık atıyor bi tarafını yırtıyor çıkart beni diye ama çıkartıncada internete bile rahat giremiyorum akşamları hep elimde mauseyi kullandırtmıyor lleptopun üzerinde geiniyor ekranı kapatıyor v.ss çok evcil bi kuş oldu sürekli kafasını kaşıttırıyor halbuki o kadar da ilgilenmemiştim
  • Ayyhhhh iNaNmıyoRm BnDe aLmışTım XD
  • kardeşim ona bir c vitamini aşısı al ve yap. Veya yaptır. Geçecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: derhce

eve yeni geldiği ve ortama alışamadığı için böyle birşey yapabilir fazla karışık şeyler vermeyin biraz sakinleşsin ve çok sık girip çıkılan rahatsız olabilcegi bi konuma koymayın kafesini, kapı arkası tv hemen yanı gibi vs.
    uykusuna dikkat edin normal uyku saatlerinde rahatsız olmasın 8.30 dan sonra sesleri çıkmaz sabah 6 gibi uyanırlar hatta tan vakti uyanıyorlarda biraz takılıyorlar besledim biliyorum.eğer kabarık durup hapşırıyorsa titriyorsa bir veterinere götürün bence vakit kaybetmeyin

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saoLun !! EndiŞelenmiyorum diyorum ama papağan olduğu yerde titriyo harakette etmio :) Sabit bi yere bakıyo . hERŞEY İÇİN SAOlUN
  • titriyo derken aşırı titremiyorsa bir şey olmaz bizimki de titriyor

sana tavsiye kuşu bol bol kafesinden çıkar dışarıda dursun size alışsın. bizimki benim yanımdan ayrılmaz sürekli dışarıda kafesine sadece gece koyarız. yeni aldıysan ilk başlarda senden korkar ama eline yem ya da ne bileyim maydonoz falan al yedirmeye başla eline alışır hemen uysal bir şey ise. benim kuş daha ilk günden omzumda gezmeye başlamıştı
  • 5 yıldır sultan papağanı besliyorum istersen özelden msn adresini ver ayrıntılı bir şekilde konuşalım, ayrıca sultan papağanları için açılmış siteler var oalara üye olabilirsin.Bu arada titremesinin nedeni hasta olması değildir şu an yeni geldiği için biraz soğuk davranabilir uyku konusunda gelirsen yaklaşık ilk 2 ay uykusu geldiğinde kendisi uyur ama sana alıştıktan sonra sabaha kadar senle oturur o yüzden eğer uyumucaksan üstünü örtebilirsin bir şeyle ama bu başlarda onu korkutur saat 9 gibi ışıkları kapat ona yeterlidir.Bir yöne bakmasının nedenide korkması ve tanımadığı bir yere geldiği için yine kokrutuğundan ve etrafı tanımak istediğinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrParnassus -- 2 Eylül 2011; 14:37:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrParnassus

5 yıldır sultan papağanı besliyorum istersen özelden msn adresini ver ayrıntılı bir şekilde konuşalım, ayrıca sultan papağanları için açılmış siteler var oalara üye olabilirsin.

sultan papağanımı ,cennet papağanımı.Muhabbet kuşumuz öldüde papağan almayı düşünüyoruz.Sizce hangisi daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

quote:

5 yıldır sultan papağanı besliyorum istersen özelden msn adresini ver ayrıntılı bir şekilde konuşalım, ayrıca sultan papağanları için açılmış siteler var oalara üye olabilirsin.

sultan papağanımı ,cennet papağanımı.Muhabbet kuşumuz öldüde papağan almayı düşünüyoruz.Sizce hangisi daha iyi.

Siz karar verin sultan papağanı aşırı ilgi ister çok narin hayvandır kolay hastalanır uzun sürede iyleşir ama insanlara en yakın hayvandır sana köpeğinden bile yakın olur, cennet papağanı biraz sert ve agresiftir ama çok şirin olabiliyor ötmesi konusunda çok rahatsız etmez sizi ama yapısı dolayısıyla doğada yemek bulabilmek için kendinden kat kat büyük papağanlardan güçlüdür ve bu sizi zorlayabilir ama ikiside bana göre aynıdır sultan papağanı ıslık çalar erkekse eğer dişi sultan papağanları asla konuşmaz pet shop takilere inanmayın alacağın sultan papağanının tüyüne gözüne bakarak sağlıklı olduğunu anlayamazsın eğer hareketliyse sağlıklıdır (uyuması sağlıksız olduğu anlamına gelmez pet shop ta saati ve güneşi bilmediği için senin geldiğin saatlerde uyuyo olabilir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

quote:

parnassus'un da dediği gibi ilgilenemeyeceksen alma bence sultan papağanı, hayvana yazık olur. sürekli ilgi, sevgi istiyorlar kafesin dışına çıkıp seninle vakit geçirmek istiyorlar. köpek gibiler resmen. buna bakarak karar verirsen iyi olur

• kuşu iyi takip et ciddi bişey falan varsa bile önüne geçmek için kontrol önemli, 12 normal kuşların dogasına göre geç çünkü muhabbetlerde dahil böyle tropikal kuşlar hava karardıktan sonra yavaşça uyku moduna geçerler.
    onun dışında muhabbet kuşunu kaybettikten sonra alınacak en iyi evcil yeniden bir muhabbettir, cennetin gaga gücü çok büyük problem yaratabilir eğer egitmezseniz , ve biraz fazla çaba ile evcilleşir , sultanların ise bakımı zordur, hassaslardır kıskandıklarında tüylerini bile yolarlar forum siteleri var araştırırsan her türlü bilgiye ulaşabilirsin..
  • Tüm yorumlar için saolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: src32

Saol kardeşim. Tüyleri kabarmıyor ama tütriyor heralde oda yeni geldiği için olabilir .Gece 12.00 gibi yatıyoruz sabahda 10 gibi kalkıyoruz papağınım için yeter mi bu uyku ?

8 saatlik gece uykusu hesaplanırken uyanma vaktini kendi uyanma vaktinizle hesaplamamalı güneşin doğuş saatiyle hesaplamalısınız. Sultanlar da her kuş gibi güneşin doğuşuyla beraber uyanır. siz uyansanızda uyanmasanızda :D . ayrıtılı bilgi ve sultan papağanları hakkında herşey için :

http://www.sultanpapagani.gen.tr/

• quote:

Orijinalden alıntı: derhce

kuşu iyi takip et ciddi bişey falan varsa bile önüne geçmek için kontrol önemli, 12 normal kuşların dogasına göre geç çünkü muhabbetlerde dahil böyle tropikal kuşlar hava karardıktan sonra yavaşça uyku moduna geçerler.
    onun dışında muhabbet kuşunu kaybettikten sonra alınacak en iyi evcil yeniden bir muhabbettir, cennetin gaga gücü çok büyük problem yaratabilir eğer egitmezseniz , ve biraz fazla çaba ile evcilleşir , sultanların ise bakımı zordur, hassaslardır kıskandıklarında tüylerini bile yolarlar forum siteleri var araştırırsan her türlü bilgiye ulaşabilirsin..

bazı sitelerin isimlerini vereblir misiniz acaba :D biraz daha araştırmam lazım da pliss
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.