Şimdi Ara

Panel radyatör tavsiyeleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
72.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gardaşlarımız benim evdeki peteklerin neredeyse hepsi yanlış bağlantılı bunları kendim çapraz bağlantıya çevirebiliriyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, odamda 60-60cm lik 2 panel radyatör var açıkçası bu kışın pek ısıtmadığını düşünüyorum. ve odaya kanatlı perde taktıracağımız için perde arkasına girecek olan 2 panel radyatörü devre dışı bırakıp en azından bir tanesinin yerini değiştirip çok daha büyük bir panel radyatör takmayı düşünüyorum. Ancak bana boyutunun ne kadar olması konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığım için size danışmak istedim. Odamız 24 metrekare bize kaç boyutlarında bir panel radyatör gerekiyor. Yeri konusunda dikey uzunluğuyla monte edilen panel radyatörlerin bir farkı var mı bu arada. Konuyu okuduğumda Demirdöküm panel radyatörleri tavsiye edilmiş bende onları denemeyi düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir arkadaşlar. Teşekkürler

     Panel radyatör tavsiyeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 3 Mart 2019; 12:19:53 >




  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Detaylı hesaplar internette var ama benim tavsiyem yükseklik 90 olan dd plus almanız. Onların ısıl katsayıları daha fazla ve daha fazla hava akışı sağlayabiliyor. Yeriniz elveriyorsa 140x90 takılabilir.

    https://www.demirdokum.com.tr/downloads/products-1/panel-plus-radyador-751535.pdf

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    Detaylı hesaplar internette var ama benim tavsiyem yükseklik 90 olan dd plus almanız. Onların ısıl katsayıları daha fazla ve daha fazla hava akışı sağlayabiliyor. Yeriniz elveriyorsa 140x90 takılabilir.

    https://www.demirdokum.com.tr/downloads/products-1/panel-plus-radyador-751535.pdf
    Cevabınız için teşekkür ederim 90cm yükseliğe sahip olanı değerlendireceğim.

    140x90 ebatı 24 metrekarelik oda için yeterli midir acaba. 60x60 olan iki peteği iptal edip büyük bir tane takmayı düşünyorum. Eğer oda böyle ısınabilirse benim için de iyi olur doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 4 Mart 2019; 9:53:35 >




  • arkadaşlar. benim evimde odanın birisi diğerlerinden az ısınıyor. odada 600*800 panel radyatör var. odada fazla yer olmadığından eski petek yerine alttaki linkteki demirdöküm plus panel KALIN radyatörlerden gene 600*800 boyutu olanlardan takmak istiyorum.
    benim sorum; internet satış sitelerinde demirdöküm plus panel radyatör diye arattığımda çıkan fotoların yarıdan fazlası normal kalınlıktaki panel radyatörlere ait gibi duruyor. acaba bu sitelermi hatalı görsel kullanıyorlar. yoksa bu kalın radyatörlerin farklı bir ismimi var?
    link buhttps://www.hepsiburada.com/demirdokum-dkek-pkkpkp-plus-500-1200-kompakt-panel-radyator-pm-HB000006FL1Q

    normal kalınlıkta olarak gördüğüm plus panellerden birisinide aşağıya ekliyorum.https://www.hepsiburada.com/demirdokum-pkkp-plus-600-800-panel-radyator-p-HBV000003GUM6




  • Pkkpk almanız gerekiyor daha kalın olan. Ayrıca yüksekliği 600 alın yine. Eski petekler dd değilse dd plus standart kalınlık bile farkediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    teşekür ederim.
  • Merkezi sistemle , ısı pay ölçer uygulanan bir binada oturuyorum...


    Salonum 32 metrekare , yükseklik 2.80 ... Binamız ısı yalıtımlı. Salonda balkon kapısı ve çok geniş büyüklükte boydan boya bir pencere sistemi var Camlar 16 mm çift cam yani bayağı sağlam....

    Salonumda sadece 1 adet 60 cm yükseklik 120 cm uzunluğunda Termoteknik panel radyatör var.

     Panel radyatör tavsiyeleri


    Odanın ısınmasından memnun değilim. Benim sorularım şunlar ;

    1-) Bu radyatörün boyutlarını hiç değiştirmeden , aynı boyutta Alüminyum panel radyatör taksam ısınmamı güçlendirir mi? Örneğin Notarad alüminyum döküm radyatör önerir misiniz?
    2-) Radyatörlerde adı geçen Tip 22 , Tip 23 panel radyatör veya 25 mm Hatve 33 mm hatve panel radyatör ne demek ? Benim salonum için bu sayıların bu tip'lerin anlamı ne? Ben hangisini almalıyım?
    3-) Salonum için ne yapmamı önerirsiniz? Hangi tip ve güçte , modelde radyatör tavsiye edersiniz.

    NOT:Salona 2. bir petek çekme şansım hiç yok.1 adet radyatör kullanmak zorundayım .Ayrıca ben salonum sıcak olsun istiyorum , sınır değerlerinde 20-22 derece oda sıcaklığından yüksek değer istiyorum....




  • sergio1976 S kullanıcısına yanıt
    60*120 panel radyator 15-20m2 alan içindir. (ortama petek için söylüyom) 32 m2 alan için peteğin yüksek derecelerde ısı olması lazım, o da sizin elinizde olan olay değil, Peteğin boyutunu değiştirmeden yapılabilecek 2 şey var
    1. Aluminyuma dönersin; merkezi sistemde oksijen geçirgenliği fazla olduğu için aluminyum 5-10 yıl bazında sıkıntı olabilir. o ebatta kalori/saat normal panelden 2 katına kadar yüksek olabilir
    2. Panel radyatorlerde tip33(pkkpkp) var, üstten genişliği 15cm falan. normal ebattaki peteğin yarısı kadar daha fazla kaloriye sahip. Zaten senin termo teknik radyatorun kalori/saat değeri aynı ebattaki dd panel radyatorden çok düşüktür. Radyatorde demirdöküm 1 numara.
    Tip 23 duymadım
    Hatve; üstten bakınca zikzak s s s çizen teneke, ne kadar büyükse o kadar iyi. En çok hilenin hırsızlığın yapıldığı yer burası. Ucuz panel burdan belli olur. Alttan üstten ve s s s çizen tenekeyi geniş/virajlı ve kısa yapar. 33mm olup geniş zikzak olan 22 mm olup sık zikzak olandan daha az ısıv erebilir. Büyük olması önemli iken seyrek ise tersine dönüyor.
    Tipxx panelin tipini. Peteğin şekil tipiyle alakalı, Kalori/saat değeri değişir.
    Tip22de üstten bakınca 2 sıra ızgaza varken(10cm genişliğinde) tip33de 3 sıra ızgara var(15cm falan genişlikte)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bir de internette sizin tavsiyeniz olan radyatörleri incelerken , DEMİRDÖKÜM PLUS PANEL RADYATÖR DKEK (PKKPKP) diye bir model varmış.

    Hem 25 hatve hem de PKKPKP yani daha genişmiş... Bu DEMİRDÖKÜM PLUS PANEL RADYATÖR DKEK (PKKPKP) ürün , demirdöküm 25 hatve plus pkkp panel radyatörden daha mı çok işimi görür?

    Bu yukarıda yazdığım 60x1200 cm. uzunluklu demirdöküm plus modeller mi daha iyidir yoksa yine 60x1200 cm. uzunluklu Alüminyum döküm panel radyatör mü iyidir?

    NOT:Para önemli değil...
  • sergio1976 S kullanıcısına yanıt
    P; su olan kısım
    K; zikzak çizen teneke kısım
    P=su
    PK=su+zikzak teneke
    PP=su+ boşluk+su
    Pkkp=su+zikzak teneke+zikzak teneke+su
    Pkkpkp=su+zikzak teneke+zikzak teneke+su+zikzak teneke+su
    Üst kesit fotoğrafını atarsam herşey anlaşılır. Sağ taraftaki 16 cm peteğin gelişliği(dün 15cm yazmıştım tahmini yazmıştım, 16cm imiş)
    Eski Tt radyatore göre normal şartlarda yüzde elli fazla ısı verir birde ddplus markası Tt markadan yüzde 30-40 fazla kalori olduğunu düşünüyorum, çünkü Ttnin zikzak kısmı geniş(büyük hatve) ve alttan üstten zikzak tenekesi(konvektor boyu) daha kısa/Tt markayı kısa diye hatırlıyom(bu kısalık ve uzunluğun standardı olmadığından ve ürünün üzerinde bunu bildiren bi etiket olmadığından(eğer üründe bu özellik iyi ise görsel reklam gösterilir. burda çok hile/hırsızlık yapılıyor, aynı hacimde su almalarına rağmen yüzey alanı daha az oluyor) dd; eski peteğe göre iki katına yakın ısı verir, tek sıkıntı görsel olarak radyator daha geniş ve ağır(eski petek ağılığı 25kg+8kg su ise dd nin pkkpkp 600*1200 peteği 50/55kg+12kg su=62/67kg(hatveye göre 5 kg farkeder) 33hatve 50 ise, 22hatve 55kg; ters orantılı
     Panel radyatör tavsiyeleri
     Panel radyatör tavsiyeleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sergio1976 S kullanıcısına yanıt
    Merkezi sistemde oksijen geçirgenliği fazla olduğundan aluminyum sıkıntı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ederim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzdere -- 6 Şubat 2020; 23:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 hatve pkkpkp panel radyator varmı. Nette farklı şeyler yazıyor kafam karıştı. Varsa hangi marka daha çok ısı verir. Üstatlar Yardımcı olur musunuz.
    Yerimde extra işlem yapamıyorum. Mümkün olan en çok ısıyı almak istiyorum. Pkkpkp Almayı düşünüyorum ama 33 hatve ise, 25 hatve pkkp ile kayda değer fark varmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzdere -- 4 Şubat 2020; 18:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pay ölçerli merkezi sistemli bir dairede oturuyorum.
    Banyolar dahil 10 radyatör var.
    Geçtiğimiz ay fatura kabarık gelince yalıtımı kötü olan salondaki 2 radyatörün termostatik vanalarını 2 konumuna getirdim. Tüketimi kontrol ettiğimde geçen ay ile aynı yakmışız. Bir faydası olmadı diyebilirim.

    Verimi artırmak için neler yapılabilir?

    Petekler Airfel 22-PKKP,
    1- DD+ ile değiştirmek gözle görülür fark yapar mı?

    2- Termostatik vanayı 2-3 arasında tuttuğumda peteklerin altı ısınmıyor. Bu normal midir? 4-5 ayarladığım zaman tam homojen olmasa da alt üst ısınıyor.

    3- Vana markası Haimeier, danfoss vb markalar ile değiştirmenin faydası olur mu?

    4- Resimdeki tesisat bağlantısı doğru mudur?
     Panel radyatör tavsiyeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 12 Şubat 2020; 21:4:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • disintegration kullanıcısına yanıt
    vailant petekler 25 mm hatme imiş ve peteği demir döküm üretmiş içinde dd lgosu vardı bu dedğim vailant petekler dd plus ile aynı işlevi yerine getirir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mn_s

    vailant petekler 25 mm hatme imiş ve peteği demir döküm üretmiş içinde dd lgosu vardı bu dedğim vailant petekler dd plus ile aynı işlevi yerine getirir mi
    dd plus = vairad (tıpatıp aynı ürün)
  • Baymak panel radyatörün yan kapak plastik tutucusunu nereden bulabiliriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayavas -- 19 Temmuz 2020; 21:42:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamunaleylüm petek taktıracağız eve ama Daikin Petek önerdiler. Sizce dd oluştan iyi midir tavsiye edermisiniz işin üstadlarından acil yardıma ihtiyacım var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.