Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1492. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: u555

42 stw 60 tve yazılım geldi.başka alan var mı ? değişen bişey var mı ?

3.734 yazılımını bende yükledim kardeş 1 hafta önce ama işte şimdi daha kötü oldu youtubede takılmalar çok oluyor keşke güncellemeseydim diyorum ama güncelleme yapmadanda kullanamıyoruz smartı
  • 3 sene önce bir ara Pany LCD kullanmıştım(monitör gibi kullanmıştım) YouTube ve bazı özellikler için benzer sıkıntılar oluyordu FW ler değişince!!
    Tosh paneller kullandığım için hiç FW çıkmaz ve gerekmez zaten,ama diğer üreticiler de bu olaylar ortak ve eskiden beri vardır,bir şeyi düzeltirler
    bir başka şeyi bozarlar(Samy/Phil/LGE ve Pany LCD ler genel de hep böyledir)

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • albani kullanıcısına yanıt
    albani usta stw60 kullanıyorum dün gece bizim elektriklerde aşırı dalgalanma oldu gece yarısı tv bekleme modundaydı çıtçıt sesiyle uyandım 1-2saat boyunca böyle devam etmişti meğerse direkten gelen abone kablom gevşekmiş akım korumalı priz takılıydı sneider marka allahtan tv bozulmadı acaba o akım korumalı prizin faydasımı oldu sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 saat rodaj doldu.geceleri yine slayt yapabilirim ama görüntüayarları ne olmalı.forukda 1 tane profession 1 adıaltında bir liste var.normal günlük izlemede hangi mod hangi ayar.maçta hangi mod hangi ayar.filmde hangi ayar.karıştırıp bozmayalım tecrübeleriniz önerileriniz için şimdiden teş ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turaysak -- 10 Ocak 2015; 15:56:13 >

Orijinalden alıntı: dolphin3d

albani usta stw60 kullanıyorum dün gece bizim elektriklerde aşırı dalgalanma oldu gece yarısı tv bekleme modundaydı çıtçıt sesiyle uyandım 1-2saat boyunca böyle devam etmişti meğerse direkten gelen abone kablom gevşekmiş akım korumalı priz takılıydı sneider marka allahtan tv bozulmadı acaba o akım korumalı prizin faydasımı oldu sizce

sen nerede oturuyorsun Köy de filanmı,neden direkten kablo geliyor eve?? ve tam neredesin??

Akım koruma aslın da hiç bir boka yaramaz! veya sadece basit şeyler de yarar;örneğin tesisat adam gibidir+doğru topraklama vardır+pano da kaçık-akım rölesi vardır
    gibi bir durum da Akım-koruma işe yarayabilir;ama kesinlikle güvenmeyin bunlara

Doğru tedbir sonra tevekkül!

PDP ler voltaj oynamaların da en hassas cihazlardır!

Gerekiyorsa VoltajRegülatörü kullanın+kaliteli bir akım-koruma grup prizi bunun arkasına takın

24saatlik dilim de voltajlar Dansöz gibi oynuyorsa panelin PWB si uçar! ya da başka bir iki yeri de daha uçar/uçabilir! ya da komple uçuşa geçerler

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: turaysak

200 saat rodaj doldu.geceleri yine slayt yapabilirim ama görüntüayarları ne olmalı.forukda 1 tane profession 1 adıaltında bir liste var.normal günlük izlemede hangi mod hangi ayar.maçta hangi mod hangi ayar.filmde hangi ayar.karıştırıp bozmayalım tecrübeleriniz önerileriniz için şimdiden teş ederim

BIP süreci fix tarife 200 KM değildir! 200/500/1000 KM ye kadar yolun var,tek yapman gereken BIP de gün boyu panelin oldukça uzun saatler açık kalmasıdır(bol bol zap yaparak)

Brightness/Colour/Contrast=yarı dan bir iki tık aşağı da yola devam et!

Prof.1/2 mode ları da elleme!!! zaten onlar doğru değerlerdedir!

Standard/Normal modları kullan(maçlar dahil)

FILM için de Cinema/THX ler ok dir+

• Can hocam, senle konuştuktan sonra Tunçmatik Lite II 1000 VA alıp 65VT'mi ona emanet ettim.
    Şimdilik salondaki kesif Çin plastiği kokusu hariç sorun yok
    şırnak 'ın bir ilçesindeyim buralarda hatlar havai yeraltı yok usta sözüne ettiğin voltaj regülatörüde direk prizemi bağlanıyor ? kullandığım akım korumalı priz alman malı bu arada tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm öncesinde dahili uydydaki kanalları yedekledim usb flash diske sonra tekrar geri yükledim baya hoş bir özellik tekrar kanal arama taşıma derdim olmadı digitürk hd kullanıyorum ama keşke modül olayı devam etseydi dijitürkte çünkü panny nin dahili alıcısı çok daha kaliteli gibi geldi bana kafaya çok takılan 200 saat rodaj düşük ayarlar vs hiç uğraşmadım hiç sorunda çıkmadı 8 aydır logo izi yanık falan

Orijinalden alıntı: dolphin3d

şırnak 'ın bir ilçesindeyim buralarda hatlar havai yeraltı yok usta sözüne ettiğin voltaj regülatörüde direk prizemi bağlanıyor ? kullandığım akım korumalı priz alman malı bu arada tv yi fabrika ayarlarına döndürdüm öncesinde dahili uydydaki kanalları yedekledim usb flash diske sonra tekrar geri yükledim baya hoş bir özellik tekrar kanal arama taşıma derdim olmadı digitürk hd kullanıyorum ama keşke modül olayı devam etseydi dijitürkte çünkü panny nin dahili alıcısı çok daha kaliteli gibi geldi bana kafaya çok takılan 200 saat rodaj düşük ayarlar vs hiç uğraşmadım hiç sorunda çıkmadı 8 aydır logo izi yanık falan

+++
    ok şimdi anladım+

orada voltajlar çok ciddi kötüdür!

1-Voltaj-regülatörü kullan(Tunçmatik 1KVA ) panelin güç aldığı prize takıyorsun odadaki

2-hatta "UPS" de kullan diyeceğim! sebebi ise,özellikle elektrikler zırt-pırt kesiliyorsa,bunun devreye girmesiyle,en azından sana TV yi kapatma süresi tanır(aslın da 5/10dk.gider
    ama elektrikler gidince hemen kapat paneli!)

bu şekil de hem voltaj daha düzgün regüle edildiği gibi arkasında bağlı olan UPS de kesilmeler de devreye girip koruma sağlar,Akım-koruma fazla bir işine yaramaz bu durum da
    zaten o daha çok derli-toplu panel+diğer bağladığın cihazları toparlar v.s(anahtarlı olacak!)

Not;Gece kapattığınız zaman ise,tüm cihazları stand-by yapın+grup prizden anahtarını kapatın+UPS i kapatın ve en son VR yi kapatın!! fırtına/şimşek v.s varsa gece VR nin de
    fişini prizden çekin ltf!!!

Bina için tesitatı şöyledir demiyorum zaten,dolayısıyla paneli korumak için bahsettiğim cihazları devreye sokman gerekiyor!

DTürk biliyorsun kaldırdı Modüllü üyeliği,ayrıca Pany PDP lerin dahili alıcısı piyasadaki tüm panellerin en iyisidir

NOT;Bulunduğun yerin "Rakımı" nedir(denizden yüksekliği)??? PDP ler yükseği hiç sevmezler! zaten rakım 1500mt ve üstünde ciddi risk taşır PDP ler!kullanılması da tavsiye edilmez!
    rakım 1200/1500mt. arası yine özellikle iklim çok soğuk ise riklidir!

Ev de ısınma için ne yakılıyor;Kalorifer/Soba v.s?? aşırı ısınmış oda da PDP ler yine risklidir! bu arada hiç voltaj ölçümü yapıyormusun?? nedir voltajların durumu?

Sonuç olarak PDP ler için,rakım/nem/çok sıcak ortamlar/ve en önemlisi "voltaj" durumu risk dir!

Şiddetli yağışlar da(yıldırım riski de taşır) paneli kullanmayın!

LCD ler için bunlar PDP ler kadar risk taşımazlar ama PDP ler bu yazdıklarım durumlar itibarıyla risklidir!

Not;aslında bu msg bir genel uyarıdır,salt bu arkadaş için değildir!

Saygılar

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Ocak 2015; 11:40:26 >

• Naçizane tavsiyem regülatör+UPS yerine online UPS alınması olabilir. Peşpeşe 2 cihaz bağlamak zorunda kalmazsınız.

• Hatirlayanlar vardir vt60 iade ettim. Yeni tv arastirdim bir kac gun. bizim icin tv.nin bluray performansindan ziyade dusuk cozunurlukleri goruntuleme becerisi daha onemliydi. Internetten her gun film indirmekle ugrasamam. Her gun 20-30 lira verip bluray film de alamam. Aksam bir film ve olursa yabanci dizi izlenecek evde. Arada hd kanallar bazen de sd kanallar.
    film ve dizi isini ugrasmadan netten halledecegiz. Tabi ki arada kaliteli film alip izleriz. 3d arada izleriz yine.
    Bu yuzden tv.nin dusuk cozunurlukleri goruntuleyebilme becerisi onem kazandi bizim icin. Flasha biri 480 biri 720p iki film atip gittik marketlere.

Egemende vt60 kumandasi izin vermedi usb.ye girmemize izleyemedik. Ama stw60 da bimekste izledik bizim fimleri. 480p de cok kotuydu ekran 65 oldugu icin sanirim dedik. Sonra samsung f9000 da denedik 55". Guzeldi.
    sonra hic hesapta yokken sharp 60" uq10 gozumuze takildi. Bimeks d smart yayini bariz yanindakilere gore daha guzeldi. Mac olan bir kanal actirdim. Sut cekilen topun hizli gittigi sahnelerde kesinlikle cok iyiydi tv. Sonra bizim filmleri izledik. 60 inc ama bizim 480p film baya baya iyiydi. Onlarca tv.de denedik stw60 dahil ust duzey samsung serileri oled vs. Hespi hikaye kaldi 480p yi yukseltme konusunda.
    Dun eve gidip tv.yi arastirdim yerli yabanci sitelerde. Zaten tv.nin normal kaynagi 4k.ya yukseltmek gibi bir ozelligi varmis ve modelin en belirgin ozelligi buymus. Gercekten basariliydi. 720p ise daha da guzeldi.
    bugun gidip biraz daha inceledik tv.yi.
    5.000 tl kapali kutu 9 taksit 2 gozluk hediye aldik tv.yi.

Detaylari paylasirim kurulumdan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Naçizane tavsiyem regülatör+UPS yerine online UPS alınması olabilir. Peşpeşe 2 cihaz bağlamak zorunda kalmazsınız.

Marka model önerileriniz nelerdir?
    Bu @meke'nin aldım dediği cihaz mı?

Orijinalden alıntı: tuncaybe

quote:

Naçizane tavsiyem regülatör+UPS yerine online UPS alınması olabilir. Peşpeşe 2 cihaz bağlamak zorunda kalmazsınız.

Fiyat/Performans olarak TunçMatik tercih ettim.
    LineInteraktif Lite II 1000 VA aldım, Voltajı regüle ediyor, 4ms devreye giriş süresi var.

Bence Online olmasına gerek yok, laboratuar cihazı veya sunucu sistemi çalıştırmıyoruz. Üstelik hem büyükler hem de daimi fan çalışıyor.
    Bu cihazların evde dekoratif durma imkanı pek yok, benim Hatun inanılmaz söylendi, Teybin arkasına sakladım ve kurtardım

Voltaj Regülatörleri 500 ms (0,5 sn) civarında devreye giriyor. (Tunçmatik kullanıcı bildirisi -http://www.tuncmatik.com/__FILES__/dosyalar/dosya/RegulineManual_EN.pdf)

• quote:

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

Hatirlayanlar vardir vt60 iade ettim. Yeni tv arastirdim bir kac gun. bizim icin tv.nin bluray performansindan ziyade dusuk cozunurlukleri goruntuleme becerisi daha onemliydi. Internetten her gun film indirmekle ugrasamam. Her gun 20-30 lira verip bluray film de alamam. Aksam bir film ve olursa yabanci dizi izlenecek evde. Arada hd kanallar bazen de sd kanallar.
    film ve dizi isini ugrasmadan netten halledecegiz. Tabi ki arada kaliteli film alip izleriz. 3d arada izleriz yine.
    Bu yuzden tv.nin dusuk cozunurlukleri goruntuleyebilme becerisi onem kazandi bizim icin. Flasha biri 480 biri 720p iki film atip gittik marketlere.

Egemende vt60 kumandasi izin vermedi usb.ye girmemize izleyemedik. Ama stw60 da bimekste izledik bizim fimleri. 480p de cok kotuydu ekran 65 oldugu icin sanirim dedik. Sonra samsung f9000 da denedik 55". Guzeldi.
    sonra hic hesapta yokken sharp 60" uq10 gozumuze takildi. Bimeks d smart yayini bariz yanindakilere gore daha guzeldi. Mac olan bir kanal actirdim. Sut cekilen topun hizli gittigi sahnelerde kesinlikle cok iyiydi tv. Sonra bizim filmleri izledik. 60 inc ama bizim 480p film baya baya iyiydi. Onlarca tv.de denedik stw60 dahil ust duzey samsung serileri oled vs. Hespi hikaye kaldi 480p yi yukseltme konusunda.
    Dun eve gidip tv.yi arastirdim yerli yabanci sitelerde. Zaten tv.nin normal kaynagi 4k.ya yukseltmek gibi bir ozelligi varmis ve modelin en belirgin ozelligi buymus. Gercekten basariliydi. 720p ise daha da guzeldi.

Hayırlı olsun.
    Plazma kararını vermeden ben de Sharp LE857 ile UQ10'u incelemştim ama tercihim VT60 oldu.
    Kötü bir cihaz değil, güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncaybe

quote:

Hocam ups rehberi diye arat. Forumda konusu var. Takılacak aletleri hesaplar ona göre bir şey alırsın.

Online UPS biraz daha pahalıdır ama işi garantiye almanın rahatlığını yaşarsın.

Orijinalden alıntı: sabahattin ali

Hatirlayanlar vardir vt60 iade ettim. Yeni tv arastirdim bir kac gun. bizim icin tv.nin bluray performansindan ziyade dusuk cozunurlukleri goruntuleme becerisi daha onemliydi. Internetten her gun film indirmekle ugrasamam. Her gun 20-30 lira verip bluray film de alamam. Aksam bir film ve olursa yabanci dizi izlenecek evde. Arada hd kanallar bazen de sd kanallar.

Merhabalar sabahattin ali,
    Sharp 60uq10'nu 5000 TL ye nereden aldın?
    Duvara monte edilebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenselman -- 11 Ocak 2015; 17:54:28 >

• albani kullanıcısına yanıt
    Albani hocam bir sorum olacakti. Bir sorunum var. 55stw60 im a kanald nin logo izi kaldi:(

Plazmami tuncmatigin voltaj korumali prizi ile kullaniyorum. Regulator um yok. Voltaj dalgalanmasi da yok burada. Ama yinede yeni logo izi kalmamasi icin sartsa almam gerekiyorsa alirim.

Tv yi kapatmadan usb yada hdmi vs baglamiyor cikarmiyorum.

Tv yayini kendi uydu alicisindan izliyorum.

Tv yayini icin normal goruntu profilinde kontrs. 70 parlaklik 0 renk 60 renk kat. 10 netlik 10 renk. Sicakligi normal canlirenk acik gurultu azaltma oto. Mpeg gurultu oto. I. F. C max. Ayarda kullaniyorum.

Simdi bluray film koyup dinamigi acip kont. 100 parlaklik 0 renk 50 sicaklik normal renk katma 10 netlik 90 canlirenk acik diger hersey oto. Ve max Secip film ve animasyonla ekran yikama yapmaya calisiyorum varmi baska bir ayar tavsiyeniz acaba.

Zira sinema gercek sinema ozel vs bazi baska ayarlar da var.

Ve tv yanininda sanirim netligi sifir yapmam gerekiyor min. Yanma ihtimali icin. Canli renkler kapali renk katma sifira cekmelimiyim?

• @ufuk

-öncelikle image/screen-retention gibi geçici-kalıcı izlerin VR kullanımı veya voltaj v.s ile hiç bir alakası yoktur!!!

-VR ve diğer voltaj koruma veya benzer durumların,panelin başka yerleri ile teknik alakası vardır,bunlar da yukarı da yazdığım durumların haricinde dir!

-izler "geçici" safhasın da ise ya zaman için de azalır/kaybolor veya aynı kalır v.s işin bu kısmı PDP paneller de "şans" ile alakalıdır ki zaten bu meretlerin
    neresine baksan şans ile alakalıdır(Pio hariç tabiki!)

-senin yapacağın Side-panel;High/Orbiter;ON/Auto ve "Scrolling-bar" ı çalıştırmak dır,örneğin scroll-barı gece sabaha kadar çalıştır! şansını dene bakalım

-Pany ler bu konu da maalesef bu işlere biraz yatkındır(bu teknik durum aslın da kullanılan Modül yapısıyla alakalıdır ve bunu aşamadılar!)

-bazı pixel hareketlendirici(yoğun olarak o bölgede çalışan) programlar vardır ama bunların da bir garantisi yoktur!

http://rg.to/file/eca2ccc102ec581dc0617c900184e772/Pixelfixerworks.rar.html
    dfiles.eu
    Deposit Files
    http://dfiles.eu/files/8ypegs8vx

http://www.datafile.com/d/TnpNME9UWXlOUT0F9

indir RAR dosyasını ve içine bazı programlar attım,exe den çalıştır bunları(dene)PC den panele bağlantıyla

++

Voltaj sorunu yoksa,almana da gerek yok diyemiyorum ben "PDP" paneller için;zira bu meretlerin maalesef PWB leri çok nazik! yine de son karar senin

Evet HDMI kablolama için cihazlar/panel v.s hepsi OFF olmalıdır!!

Ayarlarının bazıları da yalnış!

>>öncelikle neden "IFC" Max.da duruyor???

>>Brightness/Conrast/Colour "orta seviye" de veya bir tık aşağı da dursun;kaç KM de senin panel şu anda?

>>VividColour;neden açık!

bu ayarların hepsini OFF yap

++

Bahsettiğin şekil de "white-wash" işlemi de yapılmaz! veya paneli "karıncalı ekran" yaparsan bu da ok dir!(Analog kanala geçip program seç,bulamayınca ekran karıncalı olur)

Not;izler "kalıcı" hale gelmişse "geçmiş ola" geri dönüş yoktur! sadece bazı durumlar da zaman için de (süresi de belli değildir bunun) izler daha az belirgin hale gelir/gelebilir
    hatta tamamen veya belli-belirsiz hale gelecek kadar da azalır/azalabilir

kısaca bahsettiğin şekil deki ayarlar ile hiç bir şey olmaz!

sen ilk etap da gece yatmadan önce "scrolling-bar" ı sabaha kadar çalıştır! yarın bakarsın yeniden

++

ÖNLEM OLARAK EN AZIN DAN HAFTA DA BİR SCROLLİNG-BAR ÇALIŞTIRMAYI UNUTMAYIN LTF!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Ocak 2015; 22:56:19 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.