Şimdi Ara

Panasonic Viera TX-P50GT30E (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
18.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayırlı olsun celal bey!bende 3 gündür kararsız kaldım bu üründe teknosa fiyatı uygundu ama gözlük aksesuar olayı beni bir anda soguttu üründen.50vt30e daha mantıklı geldi bana.2gözlük içinde wireless lan adaptörü içinde,dual dvbs tuner.subwoofer vb.özellikler için extra 1000 tl.çok değil diye düşünüyorum.gözlük yeni modeller tr de370 civarı satılıyo.ebayda 165 usd.(gümrük ücret almazsa tabii.)fazla bir seçenek yok gözlükte.açıkçası 50 gt 30 da 1 tanede olsa gözlük hediye verilmeliydi diye düşünüyorum.hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Hocam teşekkür ederim. VT serisi elbetteki daha iyi ve donanımlı bir model. Fakat teknosanın sitesinde o model yoktu. Mağazaya da sormak aklıma gelmedi. Fakat fiyat olaraklda sınırlarımı zorladım. Amazonda ve Ebayda bir iki gözlük buldum. Fiyatlar 90 ile 140 dolar arası değişiyor. Bakalım ne yapacağız ?
  • 2 farklı gözlük var.tv yeni oldugu için yeni model gözlük tavsiye ediliyor,daha hafif,sarzlı model.eski modeller ew3d10.yeni modeller ew3d2 kodlu.ebay da sahtekarlar çok çok ucuza yönelmeyin bende bakmıştım yeni model kargosuz 165 usd.japonyadan gönderim.ne vardı kutuya bir tane koyup 250 tl fazla alsalardı değilmi!ah şu satıcılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydiji -- 23 Mayıs 2011; 2:23:38 >
  • www.alternate.es ispanyada var. (Abim ispanyada da...) 127€. Servisin sattığı fiyatta hemen hemen aynı. valla keşke 50VT30 varmı diye sorsaymışım. Neyse yarın sabahtan bidaha arar sorarım. Olmadı teslim almadan diğer tv'yi isterim.Yarın ola hayrola.
  • hayırlısı celal bey!kuşkunuz olacaksa ürünü almadınız daha kimsede zorla veremez iade ederler ücreti olur biter.vt 30 teknosaya gelmedi daha galiba ama bu hafta gelebilir diye düşünüyorum.kampanyada bitmişş olucak tabii.bir dahaki kampanyayı bekliyicez artık vatanda olabilir.

Arkadaşlar PE50GT30E televizyonum geldi. Benide listeye ekleyebilirsiniz.

Kurulum yapıldı. HD yayınım yok. Fakat Digiturkte SD yayınım var. Bir tanede PS3 ten 5-6dk. blue-ray filim izledim.

Şimdiye kadar söyleyebileceğim,
    -Televizyon gerçekten çok şık. Çerçevesi ipince.
    -SD performansı 2007'de aldığım Samsung 40R81B LCD tv'ye göre bariz bir şekilde daha iyi. Gerçekten çok tatminkar bir performansı var.
    -Fakat ekran çok büyüdüğü için HD pakete geçmek gerekiyor. Servisten gelen arkadaş Digiturk'ü reciver sız izleme konusunda pek iç açıcı konuşmadı. Biraz moralim bozuldu açıkçası. Eski modüllerden mi ne gerekiyormuş neymiş.
    Tabii arayıp soracağım. Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    -Blue-Ray izlerken THX modunda görüntü çok hoşuma gitti.
    -Henüz PS3'te oyun denemedim. Onuda gecenin ilerleyen dakikalarına bıraktım.
    -Gözlük ve Usb Dongel çıkmıyor olması, zaten alırken de bildiğim eksiklerdi. Modem tv'nin dibinde olduğu için internet bağlantısı açısından bir sorunum yok.
    -Tv'ye yakındayken üstten bakınca ciddi görüntü bozulması oluyor. LCD'de böyle birşey yaşamamıştım. Ama kim 50" bir televizyonu 30 cm.den izlerki.
    -Performans açısından "ağzım açık kaldı." diyemiyeceğim. Daha saatler olduğu, 3d özelliğini henüz deneyemediğimi ve doğru düzgün bir kaynaktan tv izleyemediğimi düşünürsek, şimdilik durum normal.

Hem eski hem de yeni tv'den birkaç resim vereyim.
    Not: Resimlerde eski televizyonda pek ufak gözükmüyor. Çünkü kasası çok geniş. Gerçekte ekran büyüklüğü açısından çok fark var.
    SAMSUNG 40R81B
     Panasonic Viera TX-P50GT30E

Bunlarda PE50GT30E

"Flaş ile çekilen fotoğraflarda ekran renkleri olduğundan daha mat gözüküyor. Son eklenen resimde flaş yok.

Sonuç olarak daha şimdiden verdiğim karadan memnunum. %50 özelliğini daha kullanmadığımı düşünüyorum.

Allah herkese nasip eder İnşallah.

Biraz UNCHARTED 2 oynayıp sonra yatış malum yarın iş günü.

Herkese iyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 24 Mayıs 2011; 2:33:31 >

• Son fotoğraf hariç diğerlerinde Samsung renkleri daha canlıyken pany cansız duruyor biraz. Gerçekten resimden mi? Bir de bugün 42 baktım bir tane G serisi altında da U serisi vardı yanyana baktım 2side dinamik ayarlardaydı U serisi siyah rengi direk simsiyah yanındaki LCD'ler gibi verirken G serisinde çamur gibiydi. Acaba dinamik ayarlarını kullanıcı mı bozmuştur yoksa teşhirde olmasına rağmen kapalı duran benim kumandadan açtığım G serisi olan sorunlu-arızalı bir cihaz mıydı dersiniz.

Arızalıya bu tip arızalar plazma cihazlarda çıkabiliyor mu acaba bilginiz var mı?

1-Samsung da Digitürk uydu alıcısı televizyona Phılıps marka altın uçlu scart kablo ile doğrudan bağlı iken; Pany'de skart kablo, televizyona bağlanmadan önce, kutudan çıkan, bir başka ara kablo ile TV'ye bağlanabiliyor.
    Türkçe meali : Pany'de bildiğimiz scart girişi yok. Bir ara kablo vasıtasıyla scart girişi sağlanabiliyor. Altın uçlu kablonun kaliteli sinyalini, bu ara kablo kalitesizleştiriyor. diye düşünüyorum. Tabi Bu bir tahmin. Elimde bunu ölçebileceğim bir alet yok. Gözümle gördüğümden bahsedebiliyorum.

2-Pany'de renk ayarları "normal" de ve parlaklık ayarı "0" da. Yani daha ayarları yapılmamış. Samsung'da ise Yüksek kontrast seçili.
    Nedeni "Plazmalarda ilk 200 saat renk ayarlarını normal kullanmak gerek." diye duymuştum. Şimdilik beklemedeyim. Sonra gazlayacağım.

3-Samsug'da çekilen resimlerin hepsinde flaş kullanmış olmama ve ekranda çok fazla bir yansıma olmamasına rağmen; Panasonicte durum bunun tam tersi. Samsung'u cam arkasına koyup resim çeksem belki panasonicteki gibi bir yansıma olur. Pany'deki ön cam, (cam mı artık bilmiyorum.) Flash ile resim çekildiğinde, fotoğraf makinesinin asıl ekran görüntüsünü alabilmesine engel oluyor. Yani Lcd'ler, plazmalara göre daha FOTOJENİKler.

Bu nedenler arasında sıralama yapmam gerekirse, en önemlisinin birinci neden; daha sonrakinin ise ikinci neden olduğunu düşünüyorum. Çünkü normal skart kablo ile 1-1.5 yıl samsung kullandıktan sonra altın uçlu kabloya geçince, Renk açısından nasıl bir fark yaşadıysam; Şimdilik Samsungtan Pany'e geçtiğimde de o farkı olumsuz olarak yaşadım.

Şimdi HDMI daki durumu sorucak olan arkadaşlara söyleyeyim. Pany'de parlaklığı biraz arttırdığınızda, Renk olarak Siyah renklerde bariz üstünlük sağlarken diğer renklerde o kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu benim yorumum.
    Bunu tam görebilmek için 2 sinide yan yana çalıştırmam ve onunda ötesinde testler yapmam gerekicek. Buda şu an mümkün değil belki daha sonra olabilir.

Renk konusu böyle iken, sd-hd resim kalitesinin, netliğin ve oyunlardaki akıcılığının gerçekten çok üstün oldğunu rahatlıkla söyleyebilirim. NtvSpordaki altyazılar eskiden çamur gibiydi fakat şu an gayet net şekilde gözüküyorlar.

Sonuç olarak şöyle düşünebiliriz. Nasıl, Tüplü tv'den LCD'ye geçmiş olmamıza rağmen, halen SD yayınları izlerken, eski tv'mizin görüntüsü bize daha iyi geliyorsa; şu anki durum da buna benziyor.

40" ten 50" e geçince zaten resimin büyümesinden dolayı bir bozulma oluyor. Birde kaltesiz skart kullanmak zorunda kalınca iş iyice sarpa sarıyor. Allahtan Ligtv nin 16:9 ve kaliteli yayını insanın yüreğine su serpiyor.
    Bu televizyon, "bana SD yayınla gelme kardeşim" diyor. Fakat gelirsende renk konusunda bişey bekleme.

Son olarak;
    Şu an ki duruma göre, yani scarttan bağlantıya göre, ( Renkler için SAMSUNG; Geri kalan herşey için PANASONİC.) MasterCard reklamına benzedi. Burada emektar SAMSUNG'un hakkını teslim etmek lazım. Aralarında teknoloji olarak 4 yıl fark var.

Herkese iyi günler...

EDİT : "40" ten 50" e geçince zaten resimin büyümesinden dolayı bir bozulma oluyor." Bunu biraz açmak istedim.
    Aslında bozulma olması gerekiyor fakat burada Panasonic benim takdirimi kazanan bir "SD görüntü işleme" yeteneğine sahip. Herhangi bir bozulma olmuyor aksine samsung'a göre daha kaliteli bir görüntü izletiyor. Bu da yeni teknolojilerin getirdiği bir artı olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 24 Mayıs 2011; 10:42:06 >

• içerisinden neden gözlük çıkmıyor. gözlüklerde ciddi maliyet. ben LG satış noktasında 3d tv lerini denemiştim lg nin FPR gözlükleri 4 5 dolar kadarmış. gidip danışabilirsiniz.
    Sence "Neden mantıksız değil?" diye sorarsanız. Bu gözlüklerinde 3 farklı boyutu var. Kaç adet ve hangi boyutlarda gözlük koyucaklar? O bile sorun. çünkü çocuğu alan var,gözlük takan var, erkeği var bayanı var. Varoğlu var anlıyacağın. Bunu kutuya koyarken de bedava vermicekler. Bu sefer biz de işimize yaramayan veya bize uygun olmayan gözlüklere para vermiş olucaz. Aslında en güzeli ayarlanabilir gözlük verilmesi. Daha da ötesi gözlüksüz teknoloji.

Birde bırakın başka markayı; Aynı markanın yeni ve eski gözlükleri arasında bile görüntü başarımı açısından farklar oladuğunu söyleyenler var. İnternetten araştırdığım kadarıyla Panasonic Xpand diye bir firmayla 3D gözlüklerin standartlaştırılması üzerinde çalışıyormuş.

• celal dostum gözlük olayını ne yaptın bulabildinmi?bak 4 günün kaldı,28 mayısta barcelona-mancester maçı 3d skysportta.sen kaçırmazsın bu maçı.ne yap et gözlüğü kap.tvde 200 saat şöyle ayarlar vb.bunlar külliyen hikaye şansın yoksa 1000 saatten sonrada sorun çıkar,keyfini çıkar tvnin takılma ayarlara 3günlük dünya.güle güle kullan.

O maçı kaçırmamak lazım, inşallah PAPATYAM dizisiyle aynı saate koymazlar. Yoksa bir yanda papatyam dizisi varken; Maçı izleyemem. Uefaya dilekçe yolladım. Maç saatlerini Papatyam dizisiyle çakıştırmayın ona göre ayarlayın dedim.
    Bu arada, Skysport yok kardeş bende.

• star tvden bu yıl hiç maç izlemedim desem yalan olmaz hep yabancı hd lerden izledim.celal bütçen yeterince hırpalandı ama bunca masrafa birde linux tabanlı hd uydu alıcısı alman lazım şimdi.çanak antenide hareketli yaparsan 10a yakın 3d kanal izlersin.skysport 3dhdde bunların içinde.tvyi aldın kurtuldun zannettin daha başın çok yanacak!
  • 50'' kaç metreden izliyorsunuz. 42 düşünüyorum ben GT olarak 50 olursa düz G'ye düşebilirim ama büyüklüğü korkutuyor. Bir de tv izleme alanı olarak 15-20 metrekarelik bir alana koyucam; 2 metreden izlemeyi planlıyorum. 50'' önerir misiniz 2 metre için.

Bir DT aldınız sanırım, ben DT hd yayınında bir fark göremedim. Herhalde kullandığım receiverdandır diyeceğim ama TRT HD bayağı güzel çıkıyordu aynı receiverde; HD sinema ve dizi kanallarını pek beğenemedim. (HD Dreambox muadili Openbox cihaz). Bir de GT'de uydu tunerı var kendinden ama digitürk modüllü aboneliği yok!!! Sırf bu yüzden bu cihazın 42'sini uygun fiyata alıp pusudan çıkabilirsem sadece teledünya veya D-Smart modüllü kullanmayı düşünüyorum. Arçelik'lere modüllü abonelik verip de başka tv'lere vermemek de digitürk'ün ayıbı. Arçelik çok satılan bir marka olsa yakında 2. el devren modüllü abonelikler de türeyebilir diyeceğim ama çok satılan bir cihazda değil sanırım.

Bir de Teledünya-Kablo TV kullanıyor musunuz? Karma liste yapmak mümkün mü onu merak ettim. Örneğin uydudaki Planet Türk teledünyada yok, teledünya kanallarının arasına uydu kanalları yerleştirip karma liste yapılıp yapılmadığını biliyor musunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: bydiji

star tvden bu yıl hiç maç izlemedim desem yalan olmaz hep yabancı hd lerden izledim.celal bütçen yeterince hırpalandı ama bunca masrafa birde linux tabanlı hd uydu alıcısı alman lazım şimdi.çanak antenide hareketli yaparsan 10a yakın 3d kanal izlersin.skysport 3dhdde bunların içinde.tvyi aldın kurtuldun zannettin daha başın çok yanacak!

Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam sağol. Linux tabanlı (sharing) olaylarını biliyorum ve kendi hesabıma pek tasvip etmiyorum. Kullanan bir sürü akrabam arkadaşım var. Ama ben düşünmüyorum.

engunaydin

-2 metre 50" için ço yakın bir mesafe. Ben im uzaklığım 3.5-4 metre civarında. Ve bence minimum bukadar olmalı. Bazen ekranın diğer köşesine bakmak için kafamı azda olsa hareket ettirme ihtiyacı duyuyorum. Bu yüzde 2 metre bence çok yakın olur diye düşünüyorum.
    -DT Gümüş koltuk abonesiydim. 24 Ay taahhütlü aylık 5 TL'ye HD'ye geçtim. Vestel HD cihaz getirip kurdular. Kurulum için 20 TL aldılar.
    -DT te malesef Uydu alıcı kullanmak zorundasın. Teknik servisle konuştuğumda bazı eski abonelerin, modülle izlediğini ancak, onlarıda yavaş yavaş değiştirdiklerinde bahsettiler. Neden böyle bir uygulamaya gittiklerini bilmiyorum.
    -Kablo TV var. Ve kablotv'ye ücret ödemiyorum. Digiturk HD olduğu için ayda bellibir sabit ücret vereceğim teledünya ya geçmeyi düşünmedim. Bendeki cihazda tek modül girişi olduğu için ilerde belki D-Smart veya Teledünyadan birini Seçmek durumunda olacağım. Herhalde D-Smart alabilirim.

• celal sharing olayına karşı olman gerçekten takdire şayan,tebrik ederim ama yabancı tvler için yapılacak bişey yok mecburen olmak zorunda.ayrıca yerli platformların yer almadıgı ve asla olmayacagı serverler mevcut türkiyede.bu konuda hassas olan firmalar mevcut.benimde tercihim bu yönde.tabiiki herkes farklı düşünebilir.

Orijinalden alıntı: bydiji

celal sharing olayına karşı olman gerçekten takdire şayan,tebrik ederim ama yabancı tvler için yapılacak bişey yok mecburen olmak zorunda.ayrıca yerli platformların yer almadıgı ve asla olmayacagı serverler mevcut türkiyede.bu konuda hassas olan firmalar mevcut.benimde tercihim bu yönde.tabiiki herkes farklı düşünebilir.

Hocam saygı duyuyorum. Bunlar derin mevzular.

quote:

Orijinalden alıntı: cinman

http://bit.ly/ikiqim
    3980 tl ye düşmüş darty de axesse 5 taksit
    alayım mı dersiniz ?

Fiyat iyi düşmüş benim kampanyalı aldığım fiyattan 100 TL daha pahalı. Ama taksit sayısı az. Ben herkese tavsiye edebileceğim bir televizyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 26 Mayıs 2011; 22:53:02 >

• Vatan internet sitesinde TV'nin MKV desteklediği yazıyor. G30 serisi MKV oynatıyor mu siz de yoksa Vatan'ın sallaması mı acaba?
    Bir de Panasonic Türkçe altyazı karakterlerinde sorun yapıyormuş G30 serisinde de aynı sorun var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 27 Mayıs 2011; 8:49:47 >
    Altyazının boyut olarak biraz küçük olması dışında bir sorun yok. Türkçe gayet güzel gösterebiliyor. Uzan zamandır divx izlemediğim için fazla uğraşmadım. 720p dizilerden birini denedim. Belki ayarlanıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celalll -- 27 Mayıs 2011; 9:37:06 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.