Şimdi Ara

PANASONIC TX-P50VT20E vs TX-PF50G20

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, mesele 3d tv meselesi... daha önce açtığım genel başlığa cevap alamadım ama en azından bu modeller hakkında fikri olan insanlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-P50VT20E-PLAZMA-TV,14794.html

3d modeli, 3d meselesi için ilk sırada gelen ürün diye yazılıp çiziliyor. İşin garibi 3d meselesi için çok fazla yazılan çizilen birşey de yok nette. soruda burada başlıyor, acaba daha beklenmeli mi ?

benzer ayarda sadece plazma olan bir tv örneğin

http://www.istanbulbilisim.com.tr/panasonic-tx-pf50g20-plazma-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,14802.html

ise 1.7 bin tl daha ucuz yani bu rakam sadece 3d olması için verilir mi? plazma mı, 3d plazma mı ? Ne dersiniz ? ( Belki plazmaların başka markalarda fiyatı 2.500 tl ye kadar bile indirmek mümkün yani )

• quote:

Orijinalden alıntı: qazzzz

selamlar, mesele 3d tv meselesi... daha önce açtığım genel başlığa cevap alamadım ama en azından bu modeller hakkında fikri olan insanlar varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/PANASONIC_VIERA-TX-P50VT20E-PLAZMA-TV,14794.html

3d modeli, 3d meselesi için ilk sırada gelen ürün diye yazılıp çiziliyor. İşin garibi 3d meselesi için çok fazla yazılan çizilen birşey de yok nette. soruda burada başlıyor, acaba daha beklenmeli mi ?

benzer ayarda sadece plazma olan bir tv örneğin

http://www.istanbulbilisim.com.tr/panasonic-tx-pf50g20-plazma-tv-fiyati-en-ucuz-uygun-televizyon-modelleri-indirimli-taksitli-kampanyalari-fiyatlari-taksit-avantajlari-servis,14802.html

ise 1.7 bin tl daha ucuz yani bu rakam sadece 3d olması için verilir mi? plazma mı, 3d plazma mı ? Ne dersiniz ? ( Belki plazmaların başka markalarda fiyatı 2.500 tl ye kadar bile indirmek mümkün yani )

slm dostum bence beklenmeli cnkü 3d desteği para işi yanii basit birşey değil masraf yani 3d diceksin ayrı bi masraf olacak sonucta 3d yayın tapan yok
    3d destekli film oyun almaya kalkasan pahalı ee nolcak astaı yüzünden pahalı bahsattiğin v serisi panel albani ustanın dediğine göre (panel dünyasının ustadı olarak bilinir kendisi) en alınası panel olarak tavsiye ediliyo bencede öyle cünkü mağazalarda özelikle byn elekrtomarketlerde teşhir ürünlerinin
    icerisinde v serisi panel ben burdayım diy ebas bağırıyo gidip görmeni tavsiye ederim canlı gözle tabi fiyat olarak makul seviyelerin biraz üsütnde o yüzden v serisi panel icin beklenmeli g serisine gelince v panelden sonra g serisi gelir g seriside bence fiyat performans olarak alınacak en iyi pdp panel dir.bence git bi elektro world mağasazına pany standında bu ürünlerin hepsi teşhirde ve izle anlıcaksın dediğimii

• hocam cevap için saolasın. benim anladığım kadarıyla 3d yayına gerek kalmadan bunlar 2d yi 3d ye çeviren tvler. ben mi yanlış anlıyorum bu meseleyi . ayrıca 3d seyredilmese bile gözlüğü çıkartıp 2d olarak normal tv gibi seyretmek de mümkün gibi. Yani sonuçta alındımı 10 seneyi düşünmek gerekiyor gibi geliyor bana o kadar para verip, bir kaç sene sonra 3d yayınlar yaygınlaşınca tekrar 3d ye geçmek zor iş olur.

2d yi 3d ye çevirdiğini söylüyorlar, buna güvenilmemeli mi? gidip gözlük dahil herşeyi denemek lazım bu konuda haklısın ama önce kafada halletmek istiyorum meseleyi.
  • Bencede denemek lazım dedim gibi git ve gor v serisi çok iyi gercekten
  • valla bana da iyi gibi geliyor ama işte gidip görmek için önce 3d için bu fiyat farkını vermek ne kadar mantıklı olur şu durumda . normal iyi bir plazmaya 2.500 tl civarında mal etmek ile nerdeyse iki kat daha verip yeni teknoloji birşey almak ne derece mantıklıdır. Bu konuda hakkında fikir arıyorum.

normal 2d yayınları 3d ye tatmin edici bir şekilde çeviremiyorsa zaten hiç verilmez bu kadar para...
  • Ayrıca o gözlüğü takip kaç saat 3d izleyebileceksin bide o var karar senin ama ben vt değilde v serisini tercih ederim şahsen
  • uzun süreli kullanımda baş dönmesi, ağrısı gibi yapıyorlar diyorlar. belki sadece alışmak ile de ilgili olabilir ama işte böyle birşey olunca gözlüğü çıkartıp 2d de izlenebilir. panasonic v serisi hakkında çok bilgi bulamadım. farkı nedir? yine 3d yazıyor nette... tam modeli söyler misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PANASONIC TX-P42G30E
    14 yıl önce açıldı
    PANASONIC TX-P42ST33E
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • v serileri normal vt olanlar 3d destekli
  • Panasonic 3d gözlükleri çok kullanışsız.Elektrik sarfiyatı lcd ye göre çok fazla.Sony hx tavsiye edebilirim..
  • evet plazmalar çok yakıyo hemde 3d desteği olduğundan daha da çok yakıyor.bnce 3d için beklenmeli ve alınacaksa lcd veya led 3d almalı diye düşünüyorum.
  • bu araştırmaların ardından samsun ps50c6500 aldım. elektrik sarfiyatı 150w, lcdlere yakın. aldığım yerde panasonic olmadığı için samsung tercih ettim.

plazmanın görüntü akışkanlığı lcdlere göre çok daha iyi durumda diye düşünüyorum.
  • panasonic almamakla çok büyük hata yapmışsın. Ayrıca panasonic plazma varken lcd tavsiye etmek komik olur. Bu sarfiyat kısmına çok takılmayın,1000 watt harcasa bile değer.Zaten lcd ile aralarındaki fark aylık harcamada belki 3 lira farkettirir.
  • aynı fiyat panasonic özellikleri içersinde diskten oynatma ve internet tv özellikleri yoktu. dlna özelliği falan çok yararlı özellikler, şimdi bilgisayara indirip paylaşıma açıp tv den izleyebiliyorum. Panasonic'in de bunu yapan modelleri vardır elbette ama fiyatı çok daha pahalıdır. Şu an için memnunum samsung'dan...
  • peki görüntü kalitesinden memnun musunuz Samsung'un? Ben de almayı düşünüyorum...Nerden ve kaça aldınız acaba?
  • burdan cevaplıyayım... görüntü kalitesinden memnunum, plazma ekranının yanma ve iz kalma problemleri konusunda bilginiz var ise görüntü akışı ve renkleri çok iyi.

bilgisayar bağlamayı düşünüyorsanız, ya da ps3.. bunlar için plazmalar çok tavsiye edilmiyor. mesela forumlarda pek rastlamadığım bir durum olarak şunu denedim. bilgisayarı takıp paint programı ile beyaz kutucuk yaptığımda, ekrandaki genel beyaz dengesinin değiştiğini gördüm. ve kısa süreli dahi olsa böyle keskin renkler ekranda iz bırakıyor. (şu an iz konusu çok daha azaldı, sanırım ilk kullanım ile de ilgili olabilir).

Bunlar haricinde plazmanın eksisi yok zaten. dediğim gibi görüntü akışkanlığı çok önemli bir mesele bana göre. tepkime süresi konusunda plazma zaten diğer panellere göre açık ara önde.

izmirden bir spotçudan aldım. 2500 tl ye. nette istanbul bilişim fiyatı biraz daha fazlaydı. 50tl civarı daha ucuz başka sitelerde var idi ama netten sipariş yerine elden bildiğim bir spotçudan almak daha güvenilir geldi.

• bilgisayar bağlamam fakat, ps3 ya da wii bağlamayı düşünüyorum.

Ama film ve SD yayınlar öncelikli tabii ki...ps3'te ne gibi dezavantajları oluyor?
  • ps3 bağlayıp denemedim ama dediğim gibi plazmalar ekrandaki sabit görüntüler açısından oldukça hassas. oyunlarda mecburen ekranda sabit menüler oluyor, bunların zamanla izinin çıkması hatta burn-in olayının olması muhtemel. dikkatli kullanımda böyle bir sorun yaşanmaz belki ama yine de belli ölçüde kısıtlama getirir ve bu plazmanın en büyük dezavantajıdır.

ayrıca samsung'un ekran yanma korumaları sanki sadece harici giriş için düşünülmüş gibi bir durum var. bundan emin değilim ama gerek media play modunda gerekse hdmi modunda piksel kaydırma ile karşılaşmadım. harici modda bu farkediliyor. bilemiyorum belki gözümden kaçtı ama kısa süreli bilgisayar bağlayıp oyun oynadığım da menülerin izlerini geçici olarak ekranda gördüm.

ilk zamanlarda 40 dk dizi, 10-20 dk kadar da ekran koruması (siyah-beyaz kayan ekran) yapıyordum. İzlenilen dizi-kanal logosu dahi siület şeklinde bile olsa iz olarak kalıyordu hafif hafif. şu aralar yine ara ara kontrol ediyorum eskisi kadar hassas değil sanırım.

HD film ve SD kanallar zaten plazmanın iyi olduğu alanlar. SD kanallar için özellikle netliğin sıfırlandığı ve kontrastın normalden biraz daha azaltıldığı durumlarda ve belirli bir uzaklıktan görüntüdeki bozulmalar çok az farkedilir hale geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.