Şimdi Ara

Panasonic Lx3/ben Nerde Yanlış Yapıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gümüş_süvari zaten fotoğraf çekmek bilgi isteyen birşey hep makina!da kusur bulmak yanlış mesela güneş tepede öğle saati
    dışarda fotoğraf çekmemek gerekir ışığın yansımasından dolayı foto'da detay ve keskinlik açısından iyi netice alınmaz
    bunun gibi güneşi evde yanan lambayı arkaya almaya dikkat etmek gibi bir sürü püf noktalarına dikkat edildimi netice iyi olur.
    quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

evet,aslında makinanın hakkını yiyemem.uygun ışıkta harikalar yaratıyor.
  • LX3 aslında yapabileceğinin en iyisini yapmış gibi duruyor. aslında 1-2 hafta LX3 kullanmak isterdim

sakın sakın cep telefonuyla kıyaslamaya kalkmayın . çok büyük bir gaf yapmış olursunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

resimlere devam

Panasonic Lx3/ben Nerde Yanlış Yapıyorum

LX3 cep telefonu benzetmesine bu foto ile cevap vermiş resmen

• aslında ben cep telefonu benzetmesini can havliyle yaptım.bu da sanırım makinayı iyi tanımadan yaptığım çekimlerin istediğim gibi olmamasından kaynaklandı.
    ama şimdi huzurlarınızda makinamdan özür diliyorum
    en başta konuyu açmama sebep olan resimleri bu sefer aynı yerde aynı ışık ortamında fakat makinanın değişik ayarlarıyla çektim.özellikle beyaz ayarını değiştirmem çok işe yaradı.

işte sonuçlar(flaşsız)
    ilk resimlere göre çok daha az noise ve çok daha doğal renkler

bu da aynı yerdeki flaşlı çekim(flaşın önüne kağıt koyarak yumuşattım)

sonuç:
    demek ki elimizdeki malzemeyi nasıl kullanacağımızı bilmek gerekiyormuş.bu konu yeni makina alacaklar ve kullanmaya yeni başlayanlar için umarım bir belgesel niteliğinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 20 Ekim 2010; 9:28:51 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.