Şimdi Ara

Panasonic HC-V500 Full HD Video Kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Panasonic HC-V500 Full HD Video Kamera bu kamerayı almayı düşünüyorum kullanan varmı aranızda veya aranızda başka kamera önerisi olan varmı yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/hc-v500-gumus-panasonic-video-kamera-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,35284.html#TabPanelStart

• bende düşünüyorum acaba bir iki ay içinde fiyatı düşer mi?
  • Bence imkanınız varsa HC-V 700 alın bugün vatan da 1050 TL güzel makine.
  • kaliteli değil sony serilerinden hcr serilerini alın
  • Ben de bu konuyu uzun süredir araştırıyorum,

Tenis sporu ile ilgilendiğim için amacım oyun sırasında kendimi çekip tekniğimi daha iyi hale getirmek ve zaman buldukça hobi amaçlı videolar çekebilmekti, Her ne kadar bütçem çok fazla olmasa da almışken de HD özelliklere sahip bir kamera almaya karar verdim.

HDD'li yani Sabit Disk'ler çekimler için çok daha fazla alan sağlasa da mekanik olduğu için pil ömrünü çok daha aşağılara çekeceğinden kesinlikle arttırılabilir hafıza özelliğine sahip bir kameralar üzerinden seçim yapmaya karar verdim.

Önce Samsung 'un modellerine bir göz attım fiyatları diğerlerine göre oldukça ucuz olmasına rağmen incelediğim kadarıyla özellikleri dolayısı ile pek ciddiye alınacak ürünler olmadıklarını fark ettim, bu ürünler daha çok giriş sınıfı amatör ürünler çoluk çocuğun eline verilip onların oynayacağı tarzda diyebiliriz, bunun dışında kullanıcının hayal kırıklığına uğramaması için yüksek çözünürlük haricinde, gerek renkler gerek resim kalitesi, gece çekimi vs gibi konularda fazla bir beklentisi olmaması gerektiği kanaatine vardım.

Daha sonra Sony'nin modellerine göz gezdirdim bütçem de çok yüksek olmadığı için HDR CX-190'ı modelini düşündüm ilk olarak, daha sonra okuduğum yerli ve yabancı makalelerde Panasonic kameraların, Sony 'e göre, gece çekimlerinde yanılmıyorsam noise adı verilen görüntüde karıncalanmayı daha az yaptığını okuyunca bu defa Panasonic ürünlerini incelemeye yöneldim.

Bunun üzerine Panasonic V500 modelinde karar kıldım ve fiyatının bir parça daha düşmesini bekledim çünkü yerli piyasa ile yurtdışı piyasa arasında iki kata varan bir fark mevcuttu. Bu arada da boş durmayıp incelemelere devam ettim araştırmalarımı yoğunlaştırınca V500 modelinin bana yetmeyeceğini gördüm çünkü;

Panasonic V-500 modelinde Full HD 1920 x 1080 50p (Golf çekimi özelliği) bu tabir hızlı hareket eden cisimlerin kamera tarafından algılanıp kaydedilirken bulanık veya izli bir görüntünün ortaya çıkmamasını sağlıyor, bunun için de 50 kare saniye progressive kayıt seçeneğinin bir kamerada bulunması gerekiyor. V-500 bu özelliği desteklese de bu modelde geniş açılı objektif bulunmuyor, bu demek oluyordu ki bu kamera ile yapılacak çekimler oyun alanını tamamını içine alamayacaktı. Geniş açılı olduğu belirtilen kameralarda ise bu özellik mevcut. Panasonic firmasının V700 modelinden başlamak şartı ile geniş ekran objektifler bulunuyor ancak fiyatı beni aştığı için vazgeçtim.

Son olarak Sony CX260'ın aradığım özelliklere uygun olduğuna karar verdim ama yine aynı sorun Türkiye ile Yurtdışı arasında oldukça büyük fiyat farkı var, Sony'nın online sitesinde modellere bakarken Sony HDR CX-380B modelini gördüm, geniş açılı objektif, AVCHD ve MP4 (MP4 kayıt özelliği özellikle çektiğiniz videoları hiçbir işleme tabi tutmadan YouTube, Facebook ve benzeri ortamlarda videolarınızı kolayca paylaşabileceğiniz anlamına geliyor, 1920x1080 60p çekim, 16 GB dahili hafıza, iki tane arttırılabilir hafıza kartı slotu mevcut. Fiyatı yurtdışında 450 USD yani 800TL civarında, Türkiye'de bu ürünün alt modeli CX360 dahi 1.600 TL civarında satılmakta. Fırsat olursa yurtdışından getirmeyi düşünüyorum.

Panasonic V700'de tercih edilebilir arkadaşın dediği gibi ama fiyatı 1.200 TL civarında ve Panasonic tarafından üretimi durdurulup yeni seriye geçildi yanılmıyorsam yeni ismi V720 onun da fiyatı herhalde 1.500 TL nin üzerindedir.

HDR CX380B'yi incelemek isteyenler için adresler,
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/909732-REG/Sony_HDR_CX380_HD_Handycam_Camcorder.html
    https://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666517931

• Güzel makine yalnız sensorü biraz ufak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat 131

Güzel makine yalnız sensorü biraz ufak.

Araştırdım ama bulamadım, biliyorsanız söyleyin madem ne kadar sensör boyutu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 18 Nisan 2013; 11:27:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Playstation HD Kamera
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Verdiğiniz linkteki cihazın sensor boyutu (maging Sensor : 1/5.8'' (3.1mm) back-illuminated Exmor® R CMOS Sensor) budur.Bana göre ufak bir sensördür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.