Şimdi Ara

Panasonic(55DT50) 3D altyazı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç gün önce panasonic 55dt50 aldım. Tvye hdd bağlayıp 3d film izlemek istediğimde, altyazı ekleyemiyorum. 3dsublite, mkv merge her şeyi denedim.. Ya alt yazılar parça parça gözüküyor, ya hiç gözükmüyor. Panasonic 3d tvsi olup 3d filmleri altyazı ile izlemeyi başaran arkadaş var ise yardımlarını bekliyorum.

• O çok zor işte. Yapan biri varsa bize de anlatsın

AltyaZıları 3d'ye çevirdiğinde formatı tv okumuyor. Çevirmezsen de sağda solda garip görünüyor. Bir ara her satırın başına belli sayıda boşluk eklemeyi denedim, en umut verici o oldu ama bunu da yapmak uğraştırıcı, uygun boşluk sayısını bulmak için bi pc, bi tv sürekli gidip geliyorsun. Benim o kadar zamanım olmadı maalesef. En son pes edip pc'ye bağlayıp oradan izledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripleSix -- 26 Şubat 2013; 7:16:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TripleSix

O çok zor işte. Yapan biri varsa bize de anlatsın

AltyaZıları 3d'ye çevirdiğinde formatı tv okumuyor. Çevirmezsen de sağda solda garip görünüyor. Bir ara her satırın başına belli sayıda boşluk eklemeyi denedim, en umut verici o oldu ama bunu da yapmak uğraştırıcı, uygun boşluk sayısını bulmak için bi pc, bi tv sürekli gidip geliyorsun. Benim o kadar zamanım olmadı maalesef. En son pes edip pc'ye bağlayıp oradan izledim

Bende srt. dosyalarını 3dsubliter sub ve sup idx, ass formatlarına çevirerek mkvmerge(mkvtoolnix) ile, mkv filme remux ettim, tv menusunde altyazı seçimi gözükmesine ve altyazının seçilebilmesine rağmen, tv göstermiyor. Panasonic'in yazılımsal olarak bu kadar ana bir konuyu göz ardı edeceğini zannetmezdim.

---ekleme

pcden bağlayıp 3d izlerken de kenarlarında karartı oluyor, direk tvye usb aygıt takınca bu olmuyordu. Pcden takıp 3d oynatırken bu kenarlıkların olmamasının bir yolu var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceza2000 -- 26 Şubat 2013; 21:20:43 >

• O karartının ne olduğunu anlamadım, bende pc veya direk hdd arasında böyle bir görüntü farkı yok. Vlc player kullanıyorum. Belki codec'lerle ilgili bir sorun olabilir.

• Bende de Panasonic p50gt50e var.

3d half sbs mkv filmlere altyazı ekleseniz (MKV merge ile ilave etseniz veya aynı klasöre koysanız) tv okumuyor

tek yol 3d filme 3d altyazıyı gömmek . İşlem biraz uzun sürüyor ama sonuç kesinlikle harika. hem filmi hem altyazıyı 3d olarak izleyebilirsiniz.

nasıl yapılacağı zaten forumda yazıyor ama sizin için tekrarlayayım.

1--mkv filmi avi ye en yüksek seçeneklerle çevir. (format factory programı)

2--filmin altyaızısını (.srt uzantılı olacak) 3d subtitler ile çevir ve avi ile aynı klasöre at. 3 tane dosya olusacak

3-Avi recomp programı ile avi dosyasını seç altyazı dosyasını da (idx) olanı seç. starta basınca bunlar birleştirilecek ve altyazı filme gömülecek.sonuçta arc.avi uzantılı bir avi dosyası olusacak

4...olusan bu avi dosyasını isterseniz mkv merge ile mkv ye dönüstürebilirsiniz ve 3d filmi 3d altyazı ile tvnizin kendi playerinda izleyebilirsiniz

• Egreat M34A kullanıyorum. Bir müşterim den 3D 300hz Panasonic tv denk geldi. Arızalıydı. "Al bunu ne yaparsan yap" dedi. Tamire vermişler, 3 ay durmuş, yapılmamış. Özelliklerine baktım, mükemmeldi. Verdim tamire, 1000 ₺ ödedim. Ayağı yoktu. 500 ₺ de ayağını bulup aldım, şuan kullanıyorum. 3D filmlerde altyazı sağa sola kayıyordu, ben de buralara çok baktım, çok araştırdım, çözüm bulamadım. Hem tv nin kendi oynatıcısı, hem de Egreat media oynatıcım aynı sorunu yaptı, ayrıca Egreat bir çok yüksek boyutlu ve 3D filmlerde takılma yapıyordu. Örnek, Er Ryan filminin sahil çıkarma sahnesi, Aquaman gibi çeşitli filmlerde yapıyordu. Bunun çözümü ise kandine dahili Hdd takıp içine program kurarak bunun önüne geçebiliyor. Bir kere adaptör değiştirdim. Sonrasında bu Hdd ler de hata vermeye başladı. Çözüm arayışına girdim. Smart Box tarzı cihazlara odaklandım. Bir arkadaşım da Mi Box S vardı. Onu aldım denemek için, ama bana hiç kullanışlı gelmedi. DTS ses desteği de yoktu. Bir siteden Dune Hd tv-303D denk geldi. 10 senelik cihaz. İlk çıktığı zamanları biliyorum. "Aman, ne gerek var" diyordum o zaman. Aldım, onu, kurdum. Sony 5.1 ses sistemim de var. Herşey mükemmel oldu. Ne donma ne takılma. 3D filmlerin alt yazı sorunu da çözüldü.
    Bu durma gelene kadar 3D filmlere şayet bulabilirsem TR ses bulmam gerekiyordu. Bulamadıklarımı ise Pc'den tv ye Hdmi ile bağlayıp, Optik kabloyu da tv'den alıp ses sistemine aktarıyordum, ama pc ile izlerken 5. 1 sesler de nedense bir kayıp oluşuyordu, tüm ayarları yapmış olmama ramen. Bahsedilen 3D altyazı programı ile hazırlıyordum.
    LG 3D tv var arkadaşımda, onda ise altyazı sorunu hiç olmuyor.

Ben sorunumu bu şekilde çözdüm. Umarım sizler de bir şekilde çözüme ulaşırsınız. Benden sonra da illaki burayı bulup gelecek olanlar vardır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.