Şimdi Ara

PANASONİC 2011 MODEL TX-P42ST33 PLAZMA SAHİBİ OLANLAR VE OLMAYI DÜŞÜNENLER (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
8
Favori
47.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xcleverceng

merhaba

buradaki bir çok kişi gibi Sammy LED almaya niyetli iken GT30'u görüp tüm planları altüst olanlardan biriyim. Elimden geldiğince forumu okuyorum. bence alınası tek TV bu alet fakat şu Burn-In Yanma olayını içimi çok sıktı. Gerçekten bu olay yaşanıyor mu? her daim ürkek mi seyredeceğiz cihazı

Kendim olsam dikkat ederim ama ben işten gelince 4 saat seyredeceğim ama evde hanım ve çocuk gün içinde 10-12 saat seyredecek dikkat etmeden. Çoğunlukla ya 1,5-2 saat kesintisiz çizgi film veya kadın programları ( yani bol bol sabit logo ve altyazı oluyor olacak)

bu konuda yorumunuz ve olur, gün içerisinde 3-4 saat aynı kanalda kalan cihazda burn-in yüksek ihtimalle yaşanır mı?
    velhasıl Sammy 46d7000 den 50GT30'a dönmüş iken bir tek bu noktaya takılıp kalmış durumdayım.

Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler

Bütün kanallarda 20-30 dakika arayla reklam giriyor.Reklamlarda kanal logosu değişiyor neden ekran yanığı olsunki.Reklamsız film oynatan kanak yok.Diğitürk'tede film 90 bilemedin 100 dk sürüyor bu kadar kısa sürede ekran yanığı olmaması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: xcleverceng

merhaba

buradaki bir çok kişi gibi Sammy LED almaya niyetli iken GT30'u görüp tüm planları altüst olanlardan biriyim. Elimden geldiğince forumu okuyorum. bence alınası tek TV bu alet fakat şu Burn-In Yanma olayını içimi çok sıktı. Gerçekten bu olay yaşanıyor mu? her daim ürkek mi seyredeceğiz cihazı

Kendim olsam dikkat ederim ama ben işten gelince 4 saat seyredeceğim ama evde hanım ve çocuk gün içinde 10-12 saat seyredecek dikkat etmeden. Çoğunlukla ya 1,5-2 saat kesintisiz çizgi film veya kadın programları ( yani bol bol sabit logo ve altyazı oluyor olacak)

bu konuda yorumunuz ve olur, gün içerisinde 3-4 saat aynı kanalda kalan cihazda burn-in yüksek ihtimalle yaşanır mı?
    velhasıl Sammy 46d7000 den 50GT30'a dönmüş iken bir tek bu noktaya takılıp kalmış durumdayım.

Yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler

Bende bu sıkıntıları paylaşarak aldım TV yi. Evde ben değil de annem Tv izlyecek ve sabit görüntü, görüntünün alıkonması dertlerini çekeceğimi düşündüm. Ama aylardır TV açık saatlerce aynı TV kanalı kaldı ve hiç birşey olmadı. Bir kere yarım saate bir kanallar reklama giriyor ve logo ya yeri değişiyor ya da logo şekli değişiyor. Bunun yanında TV belirli aralıklarla piksellerin yerini değişiriyor felan felan...

Kısacası bir kullanıcı olarak görüntünün alıkonması yani burn-in olayını yaşamadık. Nacizane bir tavsiyede bulunayım yalnız... 3B görüntü için büyük ekran şart. Yani 50" den 46"e düşmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafakamikaze

bu arada PNR kıvrımları düzeltiyo diye yazıyo kılavuz da ama maksimumda yaptım minimumda bi artısını göremedim neye yarıyo bu artısını gören varsa söyleyebilirmi ben kapattım şuan onu ayrıca çözünürlük iyileştiricininde aynı şekilde bi katkısını görmedim
    bir de HD veya SD yayın maçlarında farketmiyo top havadayken takıla takıla gidiyo bunu dikkat edenler görebilir sanırım çözümü IFC yi orta veya kapalı duruma getirmek denedim biraz işe yaradı gibi
    piksel değiştiriciyi bi ara otomatik yaptım daha iyidir diye sizlerin düşüncesi nedir ?
    bir de HD yayınlar bile 50 Hz olarak yayın veriyo bu tv 600 Hz en azından 100 Hz bile görüntü elde edemiyecekmiyiz bu konuda pek bir bilgim yok aydınlatırsanız sevinirim

Futbol maçlarında herhangibi bir takıla takıla ilerleme fark etmedim. Televizyonun 50 hz veya 100 hz olmasının görüntüye hiçbir katkısı yoktur. Bunlar pazarlamayla öne çıkan özellikler.

• Bu altyazıda titreme olayı çok büyütülecek bir olay değil. Tamamen izlediğiniz görüntüye göre olan birşey. Kaynak görüntü çok öenmli. Mesela HDMI'dan bağladığınızda bu problem hiç olmuyor.
    SD yayınlarda scarttan bağladığınızda falan oluyor. Fakat bu da son model Ferrari alıp tüp taktırmak gibi birşey bana göre :)
    LG TV'lerde de aynı problem var. Sinema modunda altyazılarda titreme oluyor. Fakat bu da belli. Sinema modu HDMI bağlantılarında kullanılmalı diye belirtmişler.

Her özelliği oldukça üst düzey ve sorunsuz bir cihaz alıp bu tarz şeylere takılmak bana çok komik geliyor :)
  • Sadece araştırma yapan forumu tv konusunda inceleyen bir kişi olarak bu yanma riski konusunda bir yorum yapmak istiyorum; hani hep logo olarak düşünmeyin, özellikle bayram seyranlarda çıkan Türk bayrağı ve Atatürk logoları ya da bazı günlerde çıkan siyah kurdeleler hiç yerinden oynamadan hatta birçok kanalda aynı yerde yer alarak uzun süreli 24 saate kadar kalmaktadır ona göre dikkat edin... Saygılar...
  • 242 saat olmus calisma suresi.artik parlaklik ve kontrasti acabilirmiyim?kac saat kisik tutmak gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar M.Ö nin plazması değil bunlar.... Ben 3-4 aydır keyifle kullanıyorum, çocuklar nerdeyse yarım gün seyretmeseler bile açık bırakıyorlar..
    Şuana kadar hiç bir sorun yaşamıyorum. Bilgilerinize
  • arkadaşlar, model hakkında fikir sahibi olayım dedim tam 7 sayfa takip ettim, 3d li plazma için, 3d kalitesi hakkında detaylı kullanıcı yorumu incelemek adına bu tv ile ilgili ama klasik usb oynatma, hd alıcı meselesi, yanma yıkılma hadisesi dışında 2 satır detay göremedim ona yanıyorum.6 aydan fazla süredir 3d plazması olan arkadaşlar 3d olarak hiç mi yorum yapmaz yahu bu nasıl iştir.

tamam anlıyorum bu modelin gözlükleri çok pahalı ve piyasası da azmış ama bunu alma kararı verirken mutlaka hesaba katmışsınızdır birçogunuz öyle degilmi. gözlügü olan arkadaşlardan rica ediyorum 3d olayına bi el atıversinler . magazalarda veya çevresinde eş dostta fpr li 3d panele göre nasıl bir kıyaslama yapabilirler ? derinlik hissi fpr li modellere göre daha mı keskin, daha mı zayıf . zaten ortada fpr li modeller fulhd çözünürlük destegi veremiyor diye bir söylem var, ancak burda bir arkadaşımız fpr li modeller daha fazla derinlik hissi veriyor muş diye bir yorum da bulunuyor ve haliyle çelişki de kalınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedoman34

arkadaşlar, model hakkında fikir sahibi olayım dedim tam 7 sayfa takip ettim, 3d li plazma için, 3d kalitesi hakkında detaylı kullanıcı yorumu incelemek adına bu tv ile ilgili ama klasik usb oynatma, hd alıcı meselesi, yanma yıkılma hadisesi dışında 2 satır detay göremedim ona yanıyorum.6 aydan fazla süredir 3d plazması olan arkadaşlar 3d olarak hiç mi yorum yapmaz yahu bu nasıl iştir.

tamam anlıyorum bu modelin gözlükleri çok pahalı ve piyasası da azmış ama bunu alma kararı verirken mutlaka hesaba katmışsınızdır birçogunuz öyle degilmi. gözlügü olan arkadaşlardan rica ediyorum 3d olayına bi el atıversinler . magazalarda veya çevresinde eş dostta fpr li 3d panele göre nasıl bir kıyaslama yapabilirler ? derinlik hissi fpr li modellere göre daha mı keskin, daha mı zayıf . zaten ortada fpr li modeller fulhd çözünürlük destegi veremiyor diye bir söylem var, ancak burda bir arkadaşımız fpr li modeller daha fazla derinlik hissi veriyor muş diye bir yorum da bulunuyor ve haliyle çelişki de kalınıyor.

diger konulara bakarsanız oralarda var 3d ile ilgili yorumlar
    bende bu modelden var, gözlük de var, lgler ile 3dperformansı açısından bir fark görmedim
    ama gözlükle olacak bir iş de degil bence daha erken ilk adımları bunlar 3dnin, 3dnin tek başına seçim tercihi olmaması gerek bence

• Servis menusunden KAYIT OZELLİGİ eklenebiliyormu?LG tvlerde oluyormus saniyorum..
  • mrb ben dün vatandan st33e aldım. bikaç soru sorcam bu pcyi ve ps3 ü tvye bağlayınca kısmi donmalar yaşanıyor mhz 24 olarak açılıyor HDM4 seçilince.. neyapmam lazım mhzyi elle arttırabiliyormuyum. özellikle ps3 te ve bilgisayardan maç görüntülerinde top karalenerek gidip geliyor. bunun için neyapmam gerekiyor ben mhzyi arttırabilirmiyim elle ozaman düzelirmi acaba şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviadafl -- 22 Nisan 2012; 14:57:25 >
  • Servis menusunden KAYIT OZELLİGİ eklenebiliyormu?bilen yokmu ya...keşke gw30 alsaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabflickr

Servis menusunden KAYIT OZELLİGİ eklenebiliyormu?bilen yokmu ya...keşke gw30 alsaydım.

Yok galiba. DLNA özelliğinin aktif edilmesi ile ilgili araştırma yaptım ama servis menüsünden herhangi bir özellik açıldığına dair bilgi bulamadım. Ancak özelliklerin açılmadığına dair de bilgi bulamadım. Kısacası kimse bilmiyor, bilse bilse servis bilir bunları.
  • Merhabalar.
    Bende dün sabah st33 taktırma imkanı buldum. Televizyonu monte eden yetkilinin dil türkçe, konum almanya pal değerlerininde hatırlamıyorum ama bazı tiklerinin kaldırması dikkatimi çekti. İşini yapan insanlara burun sokmayı sevmediğimden nedenini sormadım.

Digitürk plus+ ile kullanıyorum.(Model No: dt-phi7100) hdmi kablomun sürümü nedir bilmiyorum, malum digitürk ile gelen kablo.
    Henüz başka bir alet bağlama imkanı bulamadım.

İçiniz rahat olsun, neo plazmalarda rodaj süresi denen olgu eskisi gibi önemli bir mevzu değildir. Burn-in muhabbetine de o kadar kafayı takmayın, bu tv yi alma nedenim eski philips lcdtv'min aynı muhabbetten şuan serviste olmasıdır. 2010 senesinde pes 10 menüsünde 20 dk kalan tv o tarihte aynı mevzuları yaşamıştır. Led ve amoled hariç (görmedim bilmiyorum) bi çok burn in vakası yaşanır eski tip tv lerde. Yeni nesil lcd ve plazmalarda bu kadar abartılmasına gerek yok.

Modemim uzakta olduğundan kullananlara sorum olacak. Youtube da streaming sıkıntısı yaşıyormusuz ? Arayüzü nasıl,mobile youtube tarzı kısıtlamalar varmı, account girişi yapılabiliyormu ? açıkçası panasonic'in site kısıtlaması uygulaması gayet hoşuma gitti. Kafasına göre güvenli ve popüler olan siteleri güncelleme ile önümüze sunması gayet mantıklı bir olgu. Bana kalsa haber siteleri video ve fotoğraf siteleri yeterliydi. sosyal networkler gereksiz kalmış.
    (Not:Tv yi internetten araştırmadım. 5 bilindik teknoloji mağazasında güncel modeller arasından inceleyerek aldım.)

• youtube account girişi var 1mbit baglantıda sorunsuz stream yapılıyor, kısıtlamaya rastlamadım
    hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu p-nr olayı neye yarar ya ayarlıyorum hiç bir fark göremiyorum görüntüde ayırca çözünürlük iyileştiricide öyle bu konuda bilgi verebilecek yok mu çok ince ayarları var minimum maximum diye ne fark ediyo biri yardmcı olsun
  • st30 modelini metrodan aldım. Tvden memnunum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

youtube account girişi var 1mbit baglantıda sorunsuz stream yapılıyor, kısıtlamaya rastlamadım
    hayırlı olsun

Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve dilekleriniz için. Spariş edeyim o vakit wi-fi aparatını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

youtube account girişi var 1mbit baglantıda sorunsuz stream yapılıyor, kısıtlamaya rastlamadım
    hayırlı olsun

Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve dilekleriniz için. Spariş edeyim o vakit wi-fi aparatını.

arkadaşın biri 100tlye satıyordu siz kaça alacaksınız bilmiyorum ama
  • Bugün televizyonun yeni bir özelliğini öğrendim, st33e'lerde dahili 3d oynatıcı varmış. Bir 3d klibi flash belleğe atıp gözlüklerle denedim ve çok sevindim. Bluray oynatıcı ve hdmi 3d kablo almaya hiç gerek yok. Harika bir özellik. Zaten bu tv'nin video tanıma özelliğine hayranım, şimdiye kadar flash diskimdeki her videoyu sorunsuz okudu.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.