Şimdi Ara

Palit veya Sapphire almam bir sey degistirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle; hd3650 hd3850 arasinda cok vark var mi? (once 3650 siparisi verdim sonra vaz gecip 3850de karar kildim)
    Sapphire hd3850 512mb ddr3 170YTL
    Palit hd3850 512mb ddr3 145YTL Palit veya Sapphire olmasi bir seyi digistirir mi?

• 3850 3650 yi 2 ye katlar 3 le çarpar 5 e böler. Yani havada karada 3650 den çok çok üstün bir karttır.

Ben olsam PALİT tercih ederdim. Forumda takip edebildiğim kadarıyla sapphire biraz sorunlu gibi. Ama şans meselesi.
  • Palit
  • hd3850 çok daya iyi bir karttır
    benim tercihim palit
  • İkisinin arasından tabiki HD3850.
    Ben de Palit diyorum.
  • Sapphire forumda sorunlu bir kart görülmesinin aksine çok satıldığı için sorunlu insanlarında çok olmasından kaynaklı....

Çok gariptir şu sıralar HIS ve POWERCOLOR dan da baya şikayet çıkıyor

Ben PALIT e karşı antipati duyuyorum. Kullandığı kondanstorler ve baskı devre gibi elemanları kalite bakımından berbat bir karttır. Bir çok kişi kızacak ama gördüklerimi söylüyorum. İşçiliği berbattır... Çok ilginçtir ki Henüz ekran kartı kısmında PALIT ten şikayet yoktur... ANcak Sapphirden vardır.

Doğal olarak PALIT daha sorunsuz olabilir yani mantıklı bir seçim olur. Tabi şans faktörüde yanında olmalı ATI kart alacaksan

• işçiliğinin berbat olması kartın performansını düşürüyor mu? tam kasıt ne yani?

bu soruyu ciddi ciddi soruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yaklaşık 1 yıldır Palit kullanıyorum yalnız benim kartım Nvidia tabanlı ummadığım kadar iyi çıktı kartım asla sorun çıkarmadı bana... Benimde tavsiyem Palit olacaktır...
  • be gidip palit aldim HD 3850 bence iyi yani ekran kartindan dolayi sorunum simdilik yok
    bi de Sapphire-le ilgili bana isiniyor dediler iki kartin da resimlerini gordum bana palitin sogutucusu daha kaliteli gibi geldi bi de bizde Sapphire artik kiymete bindiyi icin pahali
  • quote:

Orjinalden alıntı: Psychopath Bird

işçiliğinin berbat olması kartın performansını düşürüyor mu? tam kasıt ne yani?

bu soruyu ciddi ciddi soruyorum

UFak tefekte olsa düşürüyor... Dergilerde bir çok performans kıyaslamalarında ekran kartlarında HIS v.s. ile daha ucuz ve kalitesiz bir aynı model ekran kartı ile performans kıyaslaması vardı. SOnuç az da olsa HIS in önde olduğuydu. Az dediğim çok da az değildi yani HIS tercih meselesi olabilirdi... PALIT de belki bir miktar performans anlamında aşağıda kalabilir ama çok azdır, belkide hiç değildir bilmeden markaya laf etmeyelim ama performans anlamında HIS v.b. markalara daha çok güvenilebilir...

Ürün ömrü açısından ve aslında herhangi bir terslik durumunda(voltaj değişimi v.s. gibi) kartın çabuk arıxa yapması..... Ama gariptir ki PALIT de öle durumlarda bozulma olmamış demekki gerekli önemli parçalara gerekli özen gösteriliyor... Ama kartın ömrü açısından şimdilik bişey söylemek zor...

PALIT anakart çıkarttı, inanılmaz düzeyde berbattı. Aman allahım bir cafedeki bilgisayarlara toptan PALIT almışlar 12 tane. Hepsinde REM görme sorunu vardı. 1 slot görüyo diğeri görmüyor. Topu topu 2 slot var zaten. Bazısında bios pili dolu olmasına rağmen resetleyip duruyordu. İnanmayacaksınız 12 anakartın 11 tanesi rem görmüyordu... Tek slot kullanabiliyorsunuz. Sora tak çıkar v.s. bazısı görüyor ama belli bir süre sora gene 1 slot remi görmüyor

Bunu gördükten sonra PALIT ten soğudum... Ekran kartlarındaki baskı kartada baktığınızda kalitesiz olduğunu görüyorsunuz. Diyeceksiniz ki ne önemi var. Yani aynı fiyatsa neden daha kalitelisini almayayım, bu önemi var benim için ve uzun vadede ki sonuçlarının risklerine girmek istemiyorum.

HIS de kullanılan katı kapasitörlerin ömrü 10 yılsa PALIT te emin olun 5 yıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Ekim 2008; 2:55:43 >

• biraz fiyat biraz kalite farkı, ama çok şey değiştirmez...
  • Sapphire alma sakın biosu cok sorunlu
  • geçen hafta sapphire 3850 512ddr3 aldım ... takar takmaz dandik psu um ile bile gayet sorusuz çalıştı ... gefroce 6200 den sonraki bir upgrade oldugu için performansı manyak ötesi gelio bana ...

kısacası ben henüz sapphire ile ilgili bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

geçen hafta sapphire 3850 512ddr3 aldım ... takar takmaz dandik psu um ile bile gayet sorusuz çalıştı ... gefroce 6200 den sonraki bir upgrade oldugu için performansı manyak ötesi gelio bana ...

Arkadaşlar şunu artık herkes anlamalı. Satış rakamlarıyla sorunlu kartları kıyasladığınızda sapphie diğer markalarla aynı oranda sorunlu kart üretmiş...

Yani HIS markanın hata payı %5 ise

Sapphire markanında %5 dir...

Rahat olun, hepsinde sorunlu kart çıkıyor. Sapphire AMD nin kapsamında üretilen bir marka bide... Bir çok AMD mühendisleriyle çalışıyorlar, hatta sapphire işletmessini AMD düzmüştür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Ekim 2008; 15:30:03 >

• sapphirden ne istiyorsunuz ben şu an 5ci kartım hepside sapphire di hiç hata yaşamadım şımdi bende 3650 var boşta 38 derece kart ve yeni çıkacak olan 4830 modelinide kesin sapphire alacam hee size kalmış marka seçimi ama bazı markalarda çok pahalı oluyorr(ilk türkiyeye de sapphire 4670 modelini getirdi ve hala diyer markalardan haber yok)
  • açıkçası ben sapphire yi marka olarakta daha önceden kullanıdıgım ve bir sorun olmadıgı için almıştım ... yani adamların işi bu ... bende sapphirin diğerlerinden fazla sorun çıkartacagını hiç sanmıyorum
  • 2 Ay önce Sapphıre HD3850 512MB GDDR3 kart aldım,Sapphıre yerine HIS Iceq4Turbolardan al derim soğutma konusunda Sapphıre o kadar iyi değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

geçen hafta sapphire 3850 512ddr3 aldım ... takar takmaz dandik psu um ile bile gayet sorusuz çalıştı ... gefroce 6200 den sonraki bir upgrade oldugu için performansı manyak ötesi gelio bana ...

Aynı şekilde bende 6200den 3850ye geçtiğimde uçuyorum zannetmiştim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.