Şimdi Ara

Palit Nvidia 8600 GT Overclock Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz Nvidia 8600 GT'lerin ciddi bir overclock potansiyeli var. Bende Palit 8600 GT var. Benim merak ettiğim ben bu kartı Vmod vb... bir fiziksel işlem yapmadan ne kadar overclocklayabilirim. Ekran kartı default ayarlarda boşta 46 derece (oda sıcaklığı 25 derece civarı) yükte 65 derece. Ben şuan kartı 675 Mhz GPU/1800 Bellek (900x2) hızında kullanıyorum ve sistem gayet stabil. Kart boşta 48 derece yükte 68-70 dereceye kadar çıkıyor.

Bellekler anladığım kadarıyla default voltajda daha fazla gitmiyor çünkü 1900 Mhz'de(950x2) sistem kitleniyor. Anladığım kadarıyla bundan ilersiini GPU'yı overclocklayarak gidebiriz ki bunun içinde ekstra bir soğutma lazım. Çünkü oda sıcaklığı düşükken Ekran kartı 700 Mhz GPU/1800 Mhz Memory saat hızlarında gayet stabil çalışıyor ancak 25 derece oda sıcaklığında görüntüde ciddi bozulmalar oluyor.

Yardımcı olursanız, önerileriniz varsa vb. sevinirim.

Aslında bu hız aşırtmada gayet yeterli ancak insanın gözü doymak bilmiyor.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 2 Mart 2008; 19:11:10 >

• 8600gt+ 740/2250 2 saat oyun ve 3 kere 3dmark06 yaptım.
    günlük 740/2100 kullanıyorum...
    herhangi bir mod yok
    pcı-ex +1 verdim 111 pci-ex hızı
  • quote:

Orjinalden alıntı: almaguest2

8600gt+ 740/2250 2 saat oyun ve 3 kere 3dmark06 yaptım.
    günlük 740/2100 kullanıyorum...
    herhangi bir mod yok
    pcı-ex +1 verdim 111 pci-ex hızı

bende de sonic+ var
    720/1000*2/1750 calıitırıyorum

hocam 2006 scoru ss atabilirmisin

"pcı-ex +1 verdim 111 pci-ex hızı" bu ne demek ve nerden yaptın ayarı
  • ben 870 / 2200 günlük kullanıyorum gpuda vmod var.soğutucu olarak zalman fatality kullanıyorum.vista ultimate 64bit işletim sisteminde 3dmark2006 düşük çıktı.fakat xpde 7,5k alabiliyorum.

Palit Nvidia 8600 GT Overclock Hakkında
  • Arkadaşlar benim bir sorum olucak. Palit 8600 GT ile 8600 GT Sonic+ arasında soğutucu ve saat hızları yanında bir fark varmı?

Mesela bellekler.

Ben İntel Pentium 4 3 Ghz @ 3.6 Ghz, 1024x2 A-Data 667 Mhz DDR2 Ram @ 4-4-4-12 720 Mhz, Palit 8600 GT @ 675 Mhz/1800 Mhz

Böyle bir sistem ile 4730 puan alıyorum Windows Vista Home Premium 32-bit altında.

Sistem bu haliyle gayet stabil ancak GPU saat hızını 700 Mhz yaptığımda oda sıcaklığı düşük iken kart sistem gayet stabil bir şekilde çalışıyor ancak oda sıcaklığı 25 derece civarı olunca görüntüde bozulmalar oluyor. Bellekleri 1000 Mhz yaptığımda çok ciddi görüntü bozuklukları oldu. 950 Mhz yaptığımda ise yine aynı şekilde bozulmalar oldu.

Eğer Palit 8600 GT ile Palit 8600 GT Sonic+ arasında soğutucu ve saat hızları dışında bir fark yoksa o zaman sorun soğutmadan kaynaklanıyor. Bu yüzden iyi bir 12 cm fan koymak lazım kartın altına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 3 Mart 2008; 21:29:46 >

• bendeki kart sonic+ ve en büyük fark remleri sonic+ da 1ns rem var diğerinde ise 1.2 yada 1.1 olması lazım.bence vmod yokken kart ısı sebepli görüntüyü bozmaz.problemin sıcaklık değil.gpu 700mhz den sonra voltaj istiyor.ben zalmanı takmadan öncede vmod yapmıştım.
  • Evet. Maalesef durum ramlerden kaynaklanıyor. Yarım saat kadar önce odayı buz gibi yaptım. Camları falan açtım. Kart 720 Mhz'de Real Time HDR testini yaptı. 740 Mhz saat hızında da Realtime HDR ile test ettim. Hatta yine kartı çok kasan Nvidia'nın Smoke yazılımı ile de kartı test ettim. Sonuç hem bir başarı hemde bir hüsran.

Kartın 720 ve 740 GPU hızında çalışması için iyi bir soğutma lazım. 12 cm'lik iyi bir fan yeterli olur diye düşünüyorum. Diğer yandan bellekler konusunda sıkıntı var. 950 Mhz'de Real Time HDR ile test ettim ve bir sorun olmadı ancak 1000 Mhz' de test ettiğimde sistem direk olarak kilitlendi. Sonuç itibariyle bellekler beyaz bayrak çekti ve artık GPU'ya tüm yükünü ver dedi. Bende iyi bir soğutma ile GPU'a yüklenmeyi düşünüyorum. Günlük 720 Mhz hiç fena değil yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XFX Rx 6800 XT Ekran Kartı
    2 yıl önce açıldı
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Palit 9800 GT
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gpu yük altında kaça çıkıyor?85-90 dereceyi görüyormu?
  • Nvidia Monitor ile ölçüm yapıyorum. 70'e çıkınca görüntü bozulmaya başlıyor. Ama 70'e çıkana kadar görüntü bozulmuyor. Diğer yandan az önce oda sıcaklığının biraz altında test ettim. 740 Mhz'de görüntü bozulmaları oldu oda sıcaklığının biraz altında iken. Benim aklıma şu soru geldi. Almaguest2 arkadaşımız nasıl 740 Mhz'de çalıştırırken (ne kadar günlük olmasada) ben neden çalıştıramıyorum. Sebep soğutma ise tamam ama başka bir sebebi mi var?
  • kardeş yazdım sana sebebi.sebep soğutma değil 70 derecede problem çıkmaz!ben 85 dereceleri görüyorum!her kart aynı hızı görecek diye bir kaide yok.seninki 740 dan sonra voltaj istiyor.eğer vmod yapmayacaksan boşuna soğutucu alma paran boşa gider.ben vmod olmadan 720-730 u ancak görürken vmod dan sonra 870 mhz günlük kullanıyorum.remlerim ise 2200 mhz de.umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 3 Mart 2008; 22:59:02 >
  • O zaman en iyisi ben bir ara soğuk bir ortamda 700 ve daha sonra eğer mümkün olursa 720 Mhz'de test yapıyım. Eğer sonuçlar başarılı olursa soğutucu alırım ama eğer olmaz ise yola devam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _prozac_

bendeki kart sonic+ ve en büyük fark remleri sonic+ da 1ns rem var diğerinde ise 1.2 yada 1.1 olması lazım.bence vmod yokken kart ısı sebepli görüntüyü bozmaz.problemin sıcaklık değil.gpu 700mhz den sonra voltaj istiyor.ben zalmanı takmadan öncede vmod yapmıştım.

iyi bu vmod nasıl yapacaz?
  • Arkadaşlar 720 Mhz GPU/1800 Mhz Memory saat hızlarında kart 3D Mark 2006 testini başarıyla atlattı ancak Real Time HDR testi yaparken sistem bir anda kitlendi. Anladığım kadarıyla kart en fazla 700 Mhz'i görücek. 700 Mhz üzerine denemeler yapyıorum. 3D Mark 2006 testi başarıyla halloldu. Bakalım neler olucak.

Açıkçası anladım ki Palit 8600 GT Sonic+ serisi ile saat hızı, soğutucu, bellekler dışında bir de voltaj farkı var. Sonic+ larda büyük ihtimalle 8600 GT düz modellere göre daha fazla votlaj verilmiş.

Keşke 8600 GT Sonic+ alsaydım. Gerçi benim bu kartı aldığım zaman 140 dolardı ya bana da pek makul gelmemişti o zamanlar.

Diyebilirsiniz ki 25 Mhz'den sebep bu kadar vakit harcanırmı aslında gerçekten harcanmaz ama 3D Mark 2006 testinde 675 Mhz/1800 Mhz saat hızlarında sistem 3D Mark 2006'dan 4730 puan alırken, 700 MMhz/1800 Mhz saat hızlarında 4827 puan alıyor. 100 puanlık bir fark var. 100 puan az bir rakam değil diye düşünüyorum.

Aklıma Ati X600 Pro'lu günlerim geldi . 3D Mark 2006'dan 500 küsür puan aldığım günlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacker683 -- 4 Mart 2008; 0:10:38 >

• bende feel kasa var ısı problemim yok belleklerim 2250 stabil...
    ama bu kartlarda gpu nun yükselmemesi ısı dan değil voltajdan...
    gpu da ısı 60 dereceyi geçmediği halde 740 dan sonra bozulmalar, karıncalanmalar oluyor...
    bu biraz şans meselesi bazı kartlar 700 mhz yi bile zor görebilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: almaguest2

bende feel kasa var ısı problemim yok belleklerim 2250 stabil...
    ama bu kartlarda gpu nun yükselmemesi ısı dan değil voltajdan...
    gpu da ısı 60 dereceyi geçmediği halde 740 dan sonra bozulmalar, karıncalanmalar oluyor...
    bu biraz şans meselesi bazı kartlar 700 mhz yi bile zor görebilir...

Evet gerçektende öyle.
  • Arkadaşlar aklıma bir ekran kartının ömrü gibi önemli bir soru geldi. Vmod yapan arkadaşlar Pclabs'in donanım editörü Murat abi'nin görüşlerini hiç dinledi mi?

Önce bellekleri 2GHz yapın sonra GPU'yu yükseltin. Muhtemelen işe yarayacaktır. Ama 675MHz'e çıkamayabilirsiniz o zaman. Benimki çıkamadı.

@Can
    Bu karta ne yaparsanız yapın adam gibi DX10 performansı sağlamaz. Bu kartlar maalesef geçiş kartları. 120$'dan bir kuruş fazla harcamamak gerek. Boşuna masraf. Olduğu kadar overclock yeter zaten o halde bile GTS'i yakalıyor. Daha iyi bir DX10 kartı alana kadar idare etmek üzere almak gerekiyor yoksa zaten DX9 altında 256-bit 1950Pro daha iyi bir kart bundan.

Bir de daha uç overclock diye bir şey yok. Yani kartı bu kadar yeter deyip OC etmeyi kesmedim. Görüntüde bozulmalar başlayan değerin 10MHz altında çalıştırıyorum kartı. 900MHz gibi değerler voltaj mod olmadan olmaz. 120$'lık kartı bozarsanız garanti dışı kalacağı için bir 120$ daha vermeniz gerekecek.

Ve bir soru Vmod ya da benzeri tekniklerle uç değerlere OC edilmiş bir Sonic+ kartı o kişi ne kadar süreyle kullandı? En az altı ay kullandım bir şey olmadı diyebiliyor mu? Rekorluk denemelerle günlük kullanım aynı şey değildir. Hiç modlanmadığı halde bozulan overclock edilmiş kartlarım oldu. Genelde bir seneye yaklaşınca giderlerdi. Hepsi de 3D altında düzgün çalışırdı ama 2D'de bozulurdu. Overclock kartı bozmaz diye bir düşünceye kapılmayın. Her kart da aynı miktarda overclock olmaz.

Her zaman söylediğimiz gibi ileri seviye overclock, cebinde o kartın aynısından bir tane daha alacak parası olanın işi.

Daha fazlası içinwww.pclabs.gen.tr/2007/10/23/palit-geforce-8600gt-sonic-incelemesi/

Arkadaşlar Pclabs donanım editörünün görüşleri bunlar. Kısacası Vmod yerine 700/1800 Mhz gibi yeterli seviyede saat hızları biz Nvidia 8600 GT serisi sahipleri için yeterli diye düşünüyorum.

Hadi olmadı 700 Mhz/2000 Mhz'de ideal sayılabilir.

• Arkadaşlar bende de palit 8600gt sonic var (+ değil) 710 Mhz 1780 Memory (890*2 daha da arttırılabilirmi) olarak sorunsuz medium ayarlarda Crysis oynuyorum sıcaklıklar yükte 60 ı geçmiyor. benim sorum 169.28 sürücüsünü kurduktan sonra overclock için kullandığımız Vdo tools programının fan kontrol ve performans menüsü kayboldu. Riva tuner kullanmaya başladım bu seferde ayarlar bir sonraki açılışda defaulta dönüyor. bu konudaki program ve ince ayar(bios dahil) tavsiyeleriniz nedir? Nvidianın performans açısından hangi sürücüyü tavsiye edersiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683

Arkadaşlar aklıma bir ekran kartının ömrü gibi önemli bir soru geldi. Vmod yapan arkadaşlar Pclabs'in donanım editörü Murat abi'nin görüşlerini hiç dinledi mi?

Önce bellekleri 2GHz yapın sonra GPU'yu yükseltin. Muhtemelen işe yarayacaktır. Ama 675MHz'e çıkamayabilirsiniz o zaman. Benimki çıkamadı.

@Can
    Bu karta ne yaparsanız yapın adam gibi DX10 performansı sağlamaz. Bu kartlar maalesef geçiş kartları. 120$'dan bir kuruş fazla harcamamak gerek. Boşuna masraf. Olduğu kadar overclock yeter zaten o halde bile GTS'i yakalıyor. Daha iyi bir DX10 kartı alana kadar idare etmek üzere almak gerekiyor yoksa zaten DX9 altında 256-bit 1950Pro daha iyi bir kart bundan.

Bir de daha uç overclock diye bir şey yok. Yani kartı bu kadar yeter deyip OC etmeyi kesmedim. Görüntüde bozulmalar başlayan değerin 10MHz altında çalıştırıyorum kartı. 900MHz gibi değerler voltaj mod olmadan olmaz. 120$'lık kartı bozarsanız garanti dışı kalacağı için bir 120$ daha vermeniz gerekecek.

Ve bir soru Vmod ya da benzeri tekniklerle uç değerlere OC edilmiş bir Sonic+ kartı o kişi ne kadar süreyle kullandı? En az altı ay kullandım bir şey olmadı diyebiliyor mu? Rekorluk denemelerle günlük kullanım aynı şey değildir. Hiç modlanmadığı halde bozulan overclock edilmiş kartlarım oldu. Genelde bir seneye yaklaşınca giderlerdi. Hepsi de 3D altında düzgün çalışırdı ama 2D'de bozulurdu. Overclock kartı bozmaz diye bir düşünceye kapılmayın. Her kart da aynı miktarda overclock olmaz.

Her zaman söylediğimiz gibi ileri seviye overclock, cebinde o kartın aynısından bir tane daha alacak parası olanın işi.

Daha fazlası içinwww.pclabs.gen.tr/2007/10/23/palit-geforce-8600gt-sonic-incelemesi/

Arkadaşlar Pclabs donanım editörünün görüşleri bunlar. Kısacası Vmod yerine 700/1800 Mhz gibi yeterli seviyede saat hızları biz Nvidia 8600 GT serisi sahipleri için yeterli diye düşünüyorum.

Hadi olmadı 700 Mhz/2000 Mhz'de ideal sayılabilir.

bu güne kadar 9-10 civarı ekran kartı kullandım.ve hiçbirisini default kullanmadım.hepsinde ya oc ya biosmod yada vmod vardı.hiçbirisinede bişey olmadı.sonuçta kartların ömrü 1 en fazla 2 sene dir ondan sonra bi işe yaramazlar ve hep yenileri çıkar o yüzden hiç kasmaya gerek yok.sonuna kadar oc sonuna kadar mod.bu işlemci ve rem içinde geçerli elinde olandan en yüksek performansı almak en mantıklısı.çünkü ömürleri çok kısa zaten.tabi bunları bilgi,tecrübe ve deneyim kullanarak yapmak lazım.

• gpu dan bağımsız sharder hızını arttırmak 3d mark da işe yarıyor
    1800mhz sharder benc aldım...
  • Evet aslında bu şekilde de hız artışı yapılabilir ancak bu işlem vmod gibi ekran kartının voltaj tüketimine bir müdahale gerektirmeden yapılabilir mi?

Bu çok önemli yani diyelim 1800 Mhz Shader yaptık. Önemli olan voltaj arttırımına gerek oluyor mu shader hızını bağımsız olarak arttırdığımızda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.