Dün forumda bir arkadaştan Palit HD2600 Pro Sonic ekran kartı aldım. Kart bugün elime geçti, hemen test etmek için 3dmark03 deneyeyim dedim ama logo ekranda gözüktükten sonra program kitlendi. 3dmark05 deneyeyim dedim onda da aynısı oldu. Farklı sürücüler denedim ama sorun düzelmedi. Daha sonra netten araştırma yaptığımda Palit'in bu serisinde bir problem olduğunu, kartların grafik uygulamalarda ve hatta windows altında bile VPU recover hatası verdiğini, firmanın sorunu düzeltmek için bios güncellemesi çıkardığını, hatta bazı firmaların bu kartları geri topladığını okudum. Bios güncellemesini yapayım dedim ama zaten kartın üzerindeki bios güncel olan biosmuş. Bu karttan kullanan arkadaşlardan soruna çözüm bulan var mı acaba? Son durum nedir? Kartı garantiye göndersek nasıl bir sonuç alırız? Yorumlarınızı bekliyorum.
Sendeki sorun vpu recover hatası değil... 3dmark testleri için gerekli olan dll dosyan sorunlu...
Gündoğdu nikli arkadaşın açtığı 2600pro sonic konusunda gerekli dll dosyası var
3DMARK 03 / 05 ve 06'nın çalışabilmesi için " c:\windows\system32\futuremark\msc" klasörünün içindeki direcpll.dll dosyasını silmelisiniz. Her 3DMARK kurduğunda bu işlemi tekrarlayın.
Buradaki dll dosyasını Windows/system32/futuremark altındaki aynı dosya ile değiştirin sorun çözülecektir. Futuremark'ın güncellemesi gerekiyor kendini zira yeni ATI kartların sürücülerini tanımıyor. Resmi güncelleme çıkana kadar elle hallediyoruz.
Teşekkür ederim ikinize de, sanırım boşuna panik yaptık. Ben XP'de denemiştim, evdeki bilgisayarda Vista kurulu, acaba Vista'da da aynı sorunu yapar mı?