Şimdi Ara

PALİT GTX 465 DUAL FAN (% 40 GPU %30 Memory O.C 1.087v) Kloroform İNCELEME (REVIEW) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leech

Emeğinize sağlık, değerler güzel.
    Hayırlı olsun

Teşekkür ederim.Daha iyisi hepinizin olsun.

Stalker Call of Pripyat eklendi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 26 Eylül 2010; 18:34:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform
    Dostum kartı garanti dışı bırakmayacak bir yöntem bulursam ilk deneyeceğim iş olacak.

Gtx470 biosu atarak anlayabilirsiniz. Stabil çalışırsa 470 olmuş demektir. Stabil olmaz veya kart görüntü vermezse tekrar eski biosunu atabilirsiniz. Ob vga veya ikinci bir ekran kartı slotunuz varsa rahat bir şekilde eski bios atılabilir.
  • Sp leri aktif etmeyi denedin mi? 10 chip olmasa bile 1gb 448 sp olabiliyor bazı kartlar asusun bir toolu var windows altından tıklıyorsun spleri açıyor sadece.. link aşağıda olmadı asus gtx 465 biosu at üstüne dene..

http://www.overclock.net/attachments/nvidia/158829d1275837901-gtx465-full-gtx470-flashing-guide-465upgrade.rar
  • quote:

Orijinalden alıntı: heady

quote:

Dostum kartı garanti dışı bırakmayacak bir yöntem bulursam ilk deneyeceğim iş olacak.

Gtx470 biosu atarak anlayabilirsiniz. Stabil çalışırsa 470 olmuş demektir. Stabil olmaz veya kart görüntü vermezse tekrar eski biosunu atabilirsiniz. Ob vga veya ikinci bir ekran kartı slotunuz varsa rahat bir şekilde eski bios atılabilir.

Dostum ikinci bir VGA yada ob vga yok. Yoksa durmam.

quote:

Sp leri aktif etmeyi denedin mi? 10 chip olmasa bile 1gb 448 sp olabiliyor bazı kartlar asusun bir toolu var windows altından tıklıyorsun spleri açıyor sadece.. link aşağıda olmadı asus gtx 465 biosu at üstüne dene..

http://www.overclock.net/attachments/nvidia/158829d1275837901-gtx465-full-gtx470-flashing-guide-465upgrade.rar

Şu incelemeyi bitireyim onuda yapacağım.Siz merak etmeyin.

Stalker O.C testler eklendi.Kart uçuyor resmen.Valla ağzım açık kaldı resmen O.C sonuçlarına.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

Arka plaka yok ancak anlayamadım.Örnek bir pcb resmi var mı acaba?

http://forum.donanimhaber.com/m_40149275/mpage_2/f_/key_//tm.htm

Zannedersem 8 chip var. Ancak çok net anlaşılmıyor.

Kartın arkasından, ramlerin üzerindeki dirençlere bakarak anlaşılabiliyor.

Kartı masanın üstüne, fanı yere bakıcak şekilde koy.

SLI bağlantısının aşağısına doğru indiğinde 3 adet ram'in lehim yerlerini göreceksin.

En üstteki ram'in üzerinde her halükarda minik minik dirençler olacak (ramin tam ortasına doğru).

Alttaki 2 ramde de aynı şekilde direnç varsa kartın 10 ramli ve büyük ihtimalle GTX470 olabilir.

PALİT GTX 465 DUAL FAN (% 40 GPU %30 Memory O.C 1.087v) Kloroform İNCELEME (REVIEW)

PALİT GTX 465 DUAL FAN (% 40 GPU %30 Memory O.C 1.087v) Kloroform İNCELEME (REVIEW)

Zaten GTX470 biosu atarsan (POV GTX470 biosu öneririm başlangıç için, bir sorun çıksa bile GTX465 olarak açıyor sistemi, böylece eski biosa dönebiliyorsun) boot yaparken belli oluyor olup olmadığı. Hemen eski biosunu yazarsın öyle bir sorun olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 26 Eylül 2010; 20:11:27 >

• güzel inceleme
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Kart şuan gördüğüm kadarıyla %99 ihtimalle 8 ram chipli. Asus programı sadece asus kartlar için.Diğer kartlarda işlemiyor. 448 sp açmam için karta Asus biosu atmak gerekiyor.Şuan için bios mod yapmayacağım. Hava soğutma 1.087v ile GPU %46 Overclock oldu.Bu çok fazla bir değer.
  • Arkadaşlar Emreoanl69 arkadaşımızın dediği gibi 890/1780/3800 hızlarında oyun içerisinde stabilite sorunları yaşadım. O yüzden gpu-tool ile 2 saattir stabilite için uğraşıyorum.1.087v ile stabil kalabildiğim değerler 855/1710/4180 olup defaul voltaj ile 745/1490/3720 hızlarında stabil kalabiliyorum. Bu değerler ile alınmış testleri sizlere yakın zamanda ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 27 Eylül 2010; 0:06:40 >
  • Yeni %100 stabil değerler 855/1710/4170 ile Stalker testi eklendi. Skorlar daha da arttı. Stabilite olarak kombustor programına asla güvenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 27 Eylül 2010; 0:22:59 >
  • quote:

Yeni %100 stabil değerler 855/1710/4170 ile Stalker testi eklendi. Skorlar daha da arttı. Stabilite olarak kombustor programına asla güvenmeyin.

Onun için gündüz söylemiştim furmark veya occt diye mümkünse crysis te deneyin ama mesela bende vantage ı geçemeyen değerde crysis geçebiliyo
  • quote:

quote:

Yeni %100 stabil değerler 855/1710/4170 ile Stalker testi eklendi. Skorlar daha da arttı. Stabilite olarak kombustor programına asla güvenmeyin.

Onun için gündüz söylemiştim furmark veya occt diye mümkünse crysis te deneyin ama mesela bende vantage ı geçemeyen değerde crysis geçebiliyo

Kombustor denedik diye pek üstüne gitmedim.Ancak kusuruma bakmayın.Şuan verdiğim overclocklu değerlerde stabilitesi kesin olana % 100 ibaresi koydum..Gpu tool daha iyi geldi.Kartı şuan aynı performansta daha düşük ısıda çalışıyor.

• quote:

Kombustor denedik diye pek üstüne gitmedim.Ancak kusuruma bakmayın.Şuan verdiğim overclocklu değerlerde stabilitesi kesin olana % 100 ibaresi koydum..Gpu tool daha iyi geldi.Kartı şuan aynı performansta daha düşük ısıda çalışıyor.

Yok estaf. Aslında furmark ex. burning falan da gereksiz kartı ısıtıyo .Ati tool da deneyebilirsiniz(furmark kadar kastırmaz) Gpu tool un benc ini denemedim bilmiyorum
    Yani dediğiniz gibi gpu yu full kullanan oyunlarda stabil olup kullandıktan sonra, aslında benc kasmaya gerek yok İyi geceler
  • quote:

quote:

Yok estaf. Aslında furmark ex. burning falan da gereksiz kartı ısıtıyo .Ati tool da deneyebilirsiniz(furmark kadar kastırmaz) Gpu tool un benc ini denemedim bilmiyorum
    Yani dediğiniz gibi gpu yu full kullanan oyunlarda stabil olup kullandıktan sonra, aslında benc kasmaya gerek yok İyi geceler

Furmark ve kombustor gereksiz yere kart ısıtıyor.Gpu-tool en ufak bir artifact oluşumunu bile yakalıyor.Tüm hatayı ortaya koyuyor.Biraz uğraşmak gerekiyor tabiki.En azından hatanın başından döndük. Bir de işin ilginç tarafı kart daha yüksek GPU hızında iken yaptığım testlerin sonuçları daha düşük.Kart performansını otomatik olarak düşürüyor demekki.

• Stabilite için occt kullanın occt de stabil olan herşeyde stabildir full stabildir yani..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmms

Stabilite için occt kullanın occt de stabil olan herşeyde stabildir full stabildir yani..

Evet.Şuan bu değerlerde hiçbir stabilite sorunu yaşamıyorum.Gpu-tool artifact oluşumunu ve hatayı gösterdiği için oldukça kullanışlı.
  • Just Cause 2 Testi eklenmiştir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 2 Ekim 2010; 18:13:06 >
  • 10 çip bulamayanlar için..

Az önce girip baktım da. MSI GTX460 Cyclone un fiyatı KDV dahil 375 Liraya düşmüş. Bence tam alınası kart olmuş.

Hem kart çok kaliteli hem de fiyatı çok iyi olmuş. Bence GTX465 e 450 lira verilip te riske girmeye değmez.

Ama eğer almadan karta bakma şansınız varsa tabi o başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

10 çip bulamayanlar için..

Az önce girip baktım da. MSI GTX460 Cyclone un fiyatı KDV dahil 375 Liraya düşmüş. Bence tam alınası kart olmuş.

Hem kart çok kaliteli hem de fiyatı çok iyi olmuş. Bence GTX465 e 450 lira verilip te riske girmeye değmez.

Ama eğer almadan karta bakma şansınız varsa tabi o başka.

450 TL'ye şuan alınacak kart değil. Herşeyden önce o fiyata 6870 ve daha ucuza GTX 460 Talon Attack var. GTX 465'i çok hafife almamak lazım. Zaman geliyor 6870'i tokat manyağı yapabiliyor.
  • EVET Ya GTX465 overclock olduğunda iyi sonuçlar almış.

Özellikle de orada linklerden birisinde aynı saat hızlarında ve overclocklu iken karşılaştırılmış GTX460 ile GTX465 testleri vardı.

Orada GTX465 baya iyi sonuçlar almış 825Mhz de.

Ama yine de en alttaki yazılardan birisinde adam GTX460 ın çok sessiz ve serin çalıştığını yazmış. O yüzden ben yine de GTX460 Cyclone derim.

Tabi Talon Attack'ın fiyatını görmedim. Kaç paraydı fiyatı biliyormuydun ?

Yalnız bu arada bir şey daha soracağım. Şu altında bellek çiplerinin 10 tanesi de dolu olanlar yani minik dirençler olanların hepsi 470 oluyor mu biliyor musun.

Veya oluyorsa sıkıntı oluyor mu? Çünkü benim alırken onlara bakabilmem gibi bir şansım var da. Bu yüzden eğer hepsi oluyorsa gider bakar 465 alırım. Yoksa fiyat uyguna bulursam Talon attacak veya Cyclone istiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocKing

EVET Ya GTX465 overclock olduğunda iyi sonuçlar almış.

Özellikle de orada linklerden birisinde aynı saat hızlarında ve overclocklu iken karşılaştırılmış GTX460 ile GTX465 testleri vardı.

Orada GTX465 baya iyi sonuçlar almış 825Mhz de.

Ama yine de en alttaki yazılardan birisinde adam GTX460 ın çok sessiz ve serin çalıştığını yazmış. O yüzden ben yine de GTX460 Cyclone derim.

Tabi Talon Attack'ın fiyatını görmedim. Kaç paraydı fiyatı biliyormuydun ?

Yalnız bu arada bir şey daha soracağım. Şu altında bellek çiplerinin 10 tanesi de dolu olanlar yani minik dirençler olanların hepsi 470 oluyor mu biliyor musun.

Veya oluyorsa sıkıntı oluyor mu? Çünkü benim alırken onlara bakabilmem gibi bir şansım var da. Bu yüzden eğer hepsi oluyorsa gider bakar 465 alırım. Yoksa fiyat uyguna bulursam Talon attacak veya Cyclone istiyorum...

Herşeyden önce GTX 465 alırken referans tasarım alma. Bellek çiplerine bakmak çok kolay. Kartın arka tarafından belli oluyor. 10 tane bellek çipi olanların hepsi GTX 470 oluyor. Olduğunda hiçbir sıkıntı yok. Ancak garantili kart ise garantiden çıkmış oluyor. Asus GTX 465'ler ise bios güncellemesiyle ya GTX 470 oluyor ya da GTX 465'ten % 13 performanslı oluyor. Ancak bu forumdan da bayağı araştıranlar oldu. Asus haricinde TR'ye 10 bellek çipli GTX 465'in girişi yokmuş. Isı ve sıcaklıktan korkuyorsan Palit GTX 465 önerebilirim. Gerçekten çok kaliteli soğutması var. Zaten kart oldukça ağır. Bir ara fiyatı oldukça düşmüştü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.