Şimdi Ara

PALİT Gamerock RTX 4080 Kabus Gibi Sorun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dostum sürücüyü nvidia dan değilde windows update dan yüklemeyi denedin mi?

• selmand kullanıcısına yanıt

Evet, temiz kurulum yapıp full update yapmama rağmen yaptıydı.

Şuan bir sıkıntı yok gibi, MAŞALLAH  lakin ne windows update yapmaya ne de güncel nvidia driver kurmaya cesaret edemiyorum valla. 

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt

driveri buga sokup sokmadigini anlamak icindi. amd tarafinda hags bugliydi adamlar 2 senedir driverlara koymuyor hala  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rogue Agent kullanıcısına yanıt

Öyle bir şey ki misal son sürücü sıkıntılı veya bende sıkıntı çıkardı diyelim, iyide pc formatlıyorum, birkaç önceki sürücüyü kuruyorum gene aynısını yapıyordu. sanki kartın hafızasını bozmuştu, bakalım şuan için noraml gidiyor

• Bazen tekrarlıyor, bazen hiçbir şey yok gibi aynı sürücüleri kullanabiliyorum. Enterasan bir durum valla, merak ettiğim şey ben bunu statik elektrik boşaltmakla çözdüm. Yani donanımları çıkarıp, BİOS pilini çıkaardıktan sonra hiçbir yazılım ayarı yapmadan normal devam ettim. Arada yaparsada aynı yöntemi tekrarlıyorum. Dairede topraklama var, monitör ve kasa mecbur tek bir prizden güç alıyor ve alacak. Bu zamana kadar sıkıntı olmayan şey şimdi olmasa da gerek. Farklı bir akım korumalı priz taktım bakalım. Yani olay sanki bana statik elektriksel gibi geliyor. Eğer kart veya başka donanım bozuk olsa sürekli yapması lazımdı sanki.Olmadı bakalım bulabilirsem iyi bir akım korumalı çoğaltıcı priz alacağım artık.

• yazın başında rtx4080 aldım. asus strix modeliydi sanırım. 1000 watt power ile kullandım. kartı toplamda 3 ay kadar kullandım. son zamanlarda sizdeki gibi frekans düşüşleri, rastgele droplar almaya başladım ki önceleri hiç hatası yoktu.

işim yoğun olduğu için çok üstüne düşemedim. format atmak, sürücü değiştirip denemek gibi işler yaptım. sorunu hiç çözememişken bir gün kartı söküp pc yi komple dağıttım. işlemciye varana kadar söküp izoprophil alkol ile bir güzel temizleyip tekrar montajladım. işlemciyi söktüğümde alt kısmında yoğun şekilde termal macun vardı. pc yi o şekilde ekran kartsız olarak almıştım ve o zaman sök tak yapamamıştım. neyse uzatmayayım tekrar montaj sonrası herşey sıfır hata haline döndü.

benim sorunum işlemcinin alt kısmında sokete temas eden kısmında macun olması idi. sanırım temas ile ilgili sorun olmuştu. işlemci 13600kf idi bu arada.

zamanınız varsa komple demonte edip temizlik ile tekrar kurun bazı sorunlar kendiliğinden çözülüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.