Şimdi Ara

Palio ya hangi lpg

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 Ocak ayı içinde ilk aracım olan 1999 model palio 1.4 EL marka aracı aldım. Bu model araçlar bildiğim kadarıyla tek noktadan enjeksiyonlular. Şayet aracıma lpg tertibatı taktırmak istersem sıralı sistem mi taktırmam gerekir yoksa daha düşük maliyetli sistemlerde işimi görürmü, birde her iki sistemin ortalama maliyetleri hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: lapseki

2007 Ocak ayı içinde ilk aracım olan 1999 model palio 1.4 EL marka aracı aldım. Bu model araçlar bildiğim kadarıyla tek noktadan enjeksiyonlular. Şayet aracıma lpg tertibatı taktırmak istersem sıralı sistem mi taktırmam gerekir yoksa daha düşük maliyetli sistemlerde işimi görürmü, birde her iki sistemin ortalama maliyetleri hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşim,ben de 1 ay önce 1999 Model 1.4 EL palio aldım.1hafta kullandım.
    Yakıtının sandığımdan fazla olduğunu farkettiğimde LPG taktırdım
    Voltran marka 350 YTL ye taktırdım.Ruhsata işletmedim. o da 150-200Ytl flan tutuyo tahminim.
    1600 Km kadar oldu şu ana kadar hiç problem yaşamadim.Tamamen sorunsuz şu ana kadar.
    Km de uzun yolda 140 Ykr, Şehiriçinde 160-170 Ykr yakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavigökyüzü -- 17 Şubat 2007; 23:51:18 >

• quote:

2007 Ocak ayı içinde ilk aracım olan 1999 model palio 1.4 EL marka aracı aldım. Bu model araçlar bildiğim kadarıyla tek noktadan enjeksiyonlular. Şayet aracıma lpg tertibatı taktırmak istersem sıralı sistem mi taktırmam gerekir yoksa daha düşük maliyetli sistemlerde işimi görürmü, birde her iki sistemin ortalama maliyetleri hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Birde bildiğim kadariyla tek nokta enj. araçlarda sıralı sistem taktırmaya hiç gerek yok.
    normal sistem bu araçlarda sorunsuz çalışıyo. Tabii ki marka seçimi de önemli birde MUTLAKA PROFESYONEL ELLERDE montajin yapılması gerekir.eğer bir sorun yaşadığında karşında bi sorumlu bulabilmelisin.
    Marka ve servislere göre maliyet sıralı sistemlerde 1300 - 1800 normal sistemlerde 450 - 800 YTL arasindadır.
    bu araçlar için en uygun sistemin ise BRC olduğunu öğrendim.Ama benimkinden 200 Ytl daha pahalı olduğundan ben voltran taktırdım.Ama memnunum.

• ----
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavigökyüzü

----

ilk iki mesajın için teşekkür ederim. (son mesajının ne anlama geldiğini anlayamadım.) Palio nun özellikle sıkışık trafikte yakıt tüketimi oldukça yüksek, lpg taktırmayı yaza doğru yapmayı düşünüyordum ancak benzin masrafı gerçekten fazla gelmeye başladı, işini iyi yapan bi şirket bulup bir an önce taktırmayı düşünüyorum. Sıralı sistemin şart olmamasına da sevindim zira maliyeti oldukça yüksek.
  • quote:

quote:

----

ilk iki mesajın için teşekkür ederim. (son mesajının ne anlama geldiğini anlayamadım.) Palio nun özellikle sıkışık trafikte yakıt tüketimi oldukça yüksek, lpg taktırmayı yaza doğru yapmayı düşünüyordum ancak benzin masrafı gerçekten fazla gelmeye başladı, işini iyi yapan bi şirket bulup bir an önce taktırmayı düşünüyorum. Sıralı sistemin şart olmamasına da sevindim zira maliyeti oldukça yüksek.

ok. O son msj i yanlışlıkla gönderdim. özür. Sormak istediğin bir konu olursa memnuniyetle elimden geldiğince yardımcı olur,tecrübelerimi paylaşabilirim. Zaten araçlarımız aynı marka, model.

Kazasız,sorunsuz günlerde kullanırsın inş.

• Aracınız tek noktadan enjeksiyonlu olduğu için sıralı sistemin hiçbir faydası olmaz ikisindede aynı yakar ömür olarakda ikiside aynı olur böyle bir durumda boşuna 1000ytl fazla vermeye gerek yok BRC öneririm bende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio mu Albea mı?
    4 yıl önce açıldı
    dizel megane mı, lpg'li polo mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pekibende 99 model 1.6 hl var ama enjeksiyonundan anlamam....perfrmanstan kaybetmek istemiyorum ama tasarruf da yapmak istiyorum sıralısistem mi taktırmalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bugidi

pekibende 99 model 1.6 hl var ama enjeksiyonundan anlamam....perfrmanstan kaybetmek istemiyorum ama tasarruf da yapmak istiyorum sıralısistem mi taktırmalıyım?

Senin aracın tek noktadan enjeksiyonlu olmadığı sıralı sistem takman gerekir böylece performans kaybın çok çok düşük olur fiat motorları BRC iyidir ruhsat herşey dahil 2000ytl civarı oluyor fiyat.
  • quote:

pekibende 99 model 1.6 hl var ama enjeksiyonundan anlamam....perfrmanstan kaybetmek istemiyorum ama tasarruf da yapmak istiyorum sıralısistem mi taktırmalıyım?

TEK NOKTA OLMAYAN ARAÇLARA MECBUREN SIRALI DİYE BİLİYORUM.SENİN ARACİNA SIRALIDAN BAŞKA OLMAZ.
  • Orjinalden alıntı: bugidi

[/quote
    Performans kaybın ise çok az olur .Hissetmezsin bile..
    Bende de 99 EL var.Benzinli iken şehiriçi 260Ykr civarında yakıyodum. LPG montajindan sonra Şehiriçi:150--160 Ykr ye düştü.
    çok az bir perf. kaybina karşilik net %40 yakıt tasarrufu.
    Çok memnunum,bugüne kadar tamamen sorunsuz geldim.
    Senin aracın ise Örneğin şehiriçi 300Ykr. yakıyosa KMde,Lpg ile ortalama %40ını tasarruf sayarsak 180Ykr.yakarsın.
    Bana LPG montaj maliyeti 350YTL oldu tek nokta olduğundan.
    Sana sıralı maliyetı 1400--1900YTL olur markasına göre.
    Hesabını ona göre yaparsın.
    Eğer aracınla Yaklaşık 10.000--12000Km yaptığında LPG sistemi sana bedavaya gelecek.Ama daha az Km yapacaksan pek mantığı yok zaten..
    Ben çoktaaann amorti ettim de kara geçtim bilee..

• quote:

quote:

TEK NOKTA OLMAYAN ARAÇLARA MECBUREN SIRALI DİYE BİLİYORUM.SENİN ARACİNA SIRALIDAN BAŞKA OLMAZ.

Normal sistemde takılıyor aslında ama motor yiyiyor normal sistemde tüketimde fazla ouyor.

• quote:

Benim de 2001 model 1.4 EL Palio aracım var. Ben 2005 Ağustos ayında yaptığım uzun araştırmalar ve konuştuğum mühendislerin verdiği bilgiler üzerine 530 YTL'ye Lovato marka kit taktırdım. Bugüne kadar da hiçbir sorun yaşamadım. Tek noktadan enjeksiyonlu araçlara mikserli kitler takılıyor. Beyin üzerinden ayar yapmayı da öğrendim. Duruma göre gazı artırıp azaltabiliyorum. Şehir içinde şu anda km'de (90-100 km ortalama hızda) 103-105 ykr arasında yakıyor.
    Ama taktıracağın kit hakkındaki kararı sen vereceksin. İyi araştır...

• quote:

Orjinalden alıntı: yusuf çelebi

Benim de 2001 model 1.4 EL Palio aracım var. Ben 2005 Ağustos ayında yaptığım uzun araştırmalar ve konuştuğum mühendislerin verdiği bilgiler üzerine 530 YTL'ye Lovato marka kit taktırdım. Bugüne kadar da hiçbir sorun yaşamadım. Tek noktadan enjeksiyonlu araçlara mikserli kitler takılıyor. Beyin üzerinden ayar yapmayı da öğrendim. Duruma göre gazı artırıp azaltabiliyorum. Şehir içinde şu anda km'de (90-100 km ortalama hızda) 103-105 ykr arasında yakıyor.

Cevabın için teşekkürler, teknik konulardan fazla anlamadığım için biraz kafam karıştı, aracınıza mikserli kit takmışlar forumun lpg ile ilgili kısmında tek nokta enjeksiyonlu araçlara mikserli olmayan ful grup enjeksiyonlu diğer adıyla akıllı sistem denilen bir kit takılıyormuş diye okumuştum. Sorunsuz bir biçimde kullanabildiğinize göre mikserli sistemde oluyor demekki, benimde düşündüğüm markalar brc ile lovato...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yusuf çelebi

Cevabın için teşekkürler, teknik konulardan fazla anlamadığım için biraz kafam karıştı, aracınıza mikserli kit takmışlar forumun lpg ile ilgili kısmında tek nokta enjeksiyonlu araçlara mikserli olmayan ful grup enjeksiyonlu diğer adıyla akıllı sistem denilen bir kit takılıyormuş diye okumuştum. Sorunsuz bir biçimde kullanabildiğinize göre mikserli sistemde oluyor demekki, benimde düşündüğüm markalar brc ile lovato...

Göndermiş olduğun msj ına cevaben, sana üç adet msj attım.Elimden geldiğince sorularına cvb. ve kullanım tecrübelerimi aktardım.
    Okur,bilgi edinirsin..

• Göndermiş olduğun msj ına cevaben, sana üç adet msj attım.Elimden geldiğince sorularına cvb. ve kullanım tecrübelerimi aktardım.
    Okur,bilgi edinirsin..

ilgine teşekkürler.
  • Orjinalden alıntı: lapseki

Göndermiş olduğun msj ına cevaben, sana üç adet msj attım.Elimden geldiğince sorularına cvb. ve kullanım tecrübelerimi aktardım.
    Okur,bilgi edinirsin..

ilgine teşekkürler.

Ok.bimukabil.
  • 03 Mart itibariyle aracıma Zavoli marka kit taktırdım, aracı çalıştırınca benzinle çalışıyor bir süre kullandıktan sonra veya çalıştırıp 3000-3500 devire kadar gaza basınca lpg ye geçiyor. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

03 Mart itibariyle aracıma Zavoli marka kit taktırdım, aracı çalıştırınca benzinle çalışıyor bir süre kullandıktan sonra veya çalıştırıp 3000-3500 devire kadar gaza basınca lpg ye geçiyor. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

Hayılı olsun.. Sorunsuz güzel günlerde kullanman dileğiyle..

ileride test sonuçlarını da öğrenmek isteriz...
  • evet test sonuclarını bekliyoruz ama anladığım kadarıyla sıralı sistem taktın pekii kaca mal oldu bu.......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.