Şimdi Ara

palio speedgear (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
19
Favori
121.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: talattaskin

Arkadaşlar öncelikle forumdaki bilgi paylaşımı için gerçekten teşekkür ediyorum.

Ancak sormak istediğim bir husus var.

Benim aracım 2005 Palio Feel 1,2 16V

Aracımı alalı daha 3 ay olmadı ve teknik özellikleri konusunda çok detaylı bilgi sahibi değilim.
    Feel modelinin speedgear modelinden farkı nedir acaba? Konudaki tüm mesajları okudum ve çok güzel teknik bilgiler var. Bu bilgiler benim aracım için de geçerlimidir acaba?

Aracımda Atiker Multifast sıralı sistem LPG mevcut ve 20 litrelik depo (depo tam 20 lt gaz alıyor) ile 250 km yol yapabiliyorum uzun yolda, şehir içinde ise bu rakam 200 km'ye düşüyor. Bu rakamlar normal midir?

selamlar...
    feel modeli de bir speedgear'dir. donanım ve sportif iç tasarımı ayrıcalıklıdır...çok şanslısınız...

sevgilerimle

• teşekkür ederim...
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle forumdaki bilgi paylaşımı için gerçekten teşekkür ediyorum.

Ancak sormak istediğim bir husus var.

Benim aracım 2005 Palio Feel 1,2 16V

Aracımı alalı daha 3 ay olmadı ve teknik özellikleri konusunda çok detaylı bilgi sahibi değilim.
    Feel modelinin speedgear modelinden farkı nedir acaba? Konudaki tüm mesajları okudum ve çok güzel teknik bilgiler var. Bu bilgiler benim aracım için de geçerlimidir acaba?

Aracımda Atiker Multifast sıralı sistem LPG mevcut ve 20 litrelik depo (depo tam 20 lt gaz alıyor) ile 250 km yol yapabiliyorum uzun yolda, şehir içinde ise bu rakam 200 km'ye düşüyor. Bu rakamlar normal midir?

merhaba hayırlı olsun öncelikle.arkadaşlarım gerekli açıklamayı yapmış 20 ltlik bir tankla 40 tl lpg aldığını var sayarsak ortalama 20 kuruş yakıyor demektir.Buda hiç kötü bir rakam değil.Bende speedgearımda milano sistem ile 70 tllik gaz ile ortalama şehir içi 400 km yapıyorum.bunlarda ortlama değerler.özellikle benzin sarfiyatının yanında çok hoş rakamlar.araç şehir içinde tespitime göre benzin ile 35-40 kuruş arası lpg ile 17-20 kuruş arası yakmakta.

• buarada speedgear kullanan arkadaşlar.şanzıman yağınızı hiç kontrol ettirdinizmi yada nekadar sıklıkla değişiklik yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbayik

buarada speedgear kullanan arkadaşlar.şanzıman yağınızı hiç kontrol ettirdinizmi yada nekadar sıklıkla değişiklik yapıyorsunuz?

Kitapçığında 80.000 Km'de bir şanzıman yağının değişmesi gerektiğini yazıyor. Benim aracım da 85000 civarında. Bu aralar gidip kontrolünü yaptırmayı düşünüyorum ben de. Daha önce yaptırıp ta maliyetini bilen arkadaşlar var mıdır acaba?
  • Speedgear mükemmel bir sanzumandır.
    Daha iyisi audinin multitronic şanzumanıdır.
    80000 km sorun çıkartmadığına ben şahidim.

benim hatırladığım 40000 km de şanzuman yağı değişiyor. Ben öyle yaptım.

Palio 1,2 motor eşdeğerlerine göre zaten yüksek yakıt tüketmekte.
    Speedgear, sanzuman motor bağlantı kısmı klasik tip olduğundan (hidrolik sıvıv içinde karşılıklı duran rotorlar) doğal olrak düz vitese göre %10-15 fazla yakar.

Şehir içinde hırçın bir kullanımda 10-11 litre yakar.
    Sakin kullanımda 9 civarı yakar.

Dediğim üzere harikadır. . .
  • merhaba palio severler :D

bana bir tane 2005 model Palio speedgear denk geldi. 105 bin km'de 4 parçada lokal boya var.temizliği idare eder radio cokmu kullanılmış nedir üzeri silinmiş beyazlaşmış artık :D Klima var Abs yok.

fiyat olarak 14.250 tl istiyorlar sizce fiyat iyimi(bu fiyat pazarlıklı fiyat normalde daha yüksek isteniyor.Normal istenen fiyatı birazdaha yüksek.)
    bu özelliklerde fiyat sizce nedir.Alınabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damnned

merhaba palio severler :D

bana bir tane 2005 model Palio speedgear denk geldi. 105 bin km'de 4 parçada lokal boya var.temizliği idare eder radio cokmu kullanılmış nedir üzeri silinmiş beyazlaşmış artık :D Klima var Abs yok.

fiyat olarak 14.250 tl istiyorlar sizce fiyat iyimi(bu fiyat pazarlıklı fiyat normalde daha yüksek isteniyor.Normal istenen fiyatı birazdaha yüksek.)
    bu özelliklerde fiyat sizce nedir.Alınabilir mi?

selamlar...

fiyat iyi gözüküyor...burada önemli olan şanzıman . birmot!ta bilgisayara bağlatıp tesstten geçirmeden almayın.bazen içine yanlış yağ koyuyorlar..önemli sorunlar bu yüzden çıkıyor. normalde bu şanzımanın revizyon km'si 200.000 dir. kendi cvt yağı(selenia tutela ng-cvt-75-w80) ve cvt filtresi dışında herhangi bir atf ya da filtre asla kullanılmaz ...her yıl ya da 20.000 kmde bir cvt yağı ve filtresi mutlaka değiştirilmelidir.

• işte benide kıllandıran km ve şanzıman.2005 model için 100 bin üstü biraz yüksek gibi.Eski sahibi baya baya gezmiş tozmuş belli.Birde arada yanlış yağ falan koyduysa işte şanzımana zarar verdiyse ya da zorladıysa diye falan.Hafta sonu bi servise götürüp göstericem.Sorun yoksa fiyat iyi diyorsunuz yani?
  • bu durum sizi düşündürmesin.keza bir kullanıcının yazdığı üzere birmot yada yetkili bir servise gittiğinizde eksper raporu çıkarırken tüm donanım a kalite kontrol ediyolar gerek tramer sorgulama gerekse tarafsız eksper raporu size herşeyi net bir şekilde açıklayacaktır.benim aracım 75 bin kmyi devirdi lpg taktırdığım halde hala çok memnunum.Gerçekten bir tutku haline geliyor bu araç.
  • eveet speedgear çok yakıyor diyenlere ilk rekorlarımı ileteyim :)
    Kastamonu'dan aldığım bir depo benzin ile Ankara'ya, Ankara'dan İstanbul Beylikdüzü'ne geldim. Toplam menzil 790 km, ortalama 5.2 lt
  • 2004 1.2 16v HL palıo speedgear 1 parca(kapı) degısenı 3parca boyası olan arac ıcın 12.500tl cokmudur alınırmı karar asamasındayım kullanan arkadasların yorumuna ıhtıyacım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: scada

2004 1.2 16v HL palıo speedgear 1 parca(kapı) degısenı 3parca boyası olan arac ıcın 12.500tl cokmudur alınırmı karar asamasındayım kullanan arkadasların yorumuna ıhtıyacım var

km. çok yüksek değilse bence olabilir. ağır bakımları ne zaman yapılmış, lastikler ne durumda, muayene yeni mi fiyatı belirleyen unsurlar.

emsal olarak yazayım, geçen hafta bir arkadaşıma albea speedgear aldık, yeni kasa, dynamic, 2005 model, 90.000 km.de, 13.500 fiyatla. lastikler ve muayene yeni ancak ağır bakım yapılmamıştı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanbayik

buarada speedgear kullanan arkadaşlar.şanzıman yağınızı hiç kontrol ettirdinizmi yada nekadar sıklıkla değişiklik yapıyorsunuz?

Kitapçığında 80.000 Km'de bir şanzıman yağının değişmesi gerektiğini yazıyor. Benim aracım da 85000 civarında. Bu aralar gidip kontrolünü yaptırmayı düşünüyorum ben de. Daha önce yaptırıp ta maliyetini bilen arkadaşlar var mıdır acaba?

Ben şanzuman yağını yaklaşık 1 ay önce değiştirdim. Birmot'ta yaptırdım, 110 lira civarında bir para ödedim.

Ancak başka bir problemim var, ilk kalkışta gaza birden yüklenirsem garip bir titreme sesi gibi bir ses geliyor motor tarafından, bu normal midir? Gaz pedalında bile hissedebiliyorum bu titremeyi. Ama hafif gaz verip, üsturuplu kalışlarda hiçbir problem yok.
    Problem ne olabilir, nelerden şüphelenmeliyim?

• Arkadaşlar otomatik palio almaya karar verdim (palio klübüne de yazdım) Satmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler.
  • 2006 model dinamık 45 000 km de bir speedgear a sahip biri olarak fıkır alışverışınde aranızdayım şanjıman yağını değişmem gerek benımde öncelıkle...bi de vites ın ileri geri hareketlerınde önunde ve arkasında bulunan perdelerden bırı kopup arkaya düşmüştu.onu sökup tamır ettım ama vites topuzunu sökerken kırdım galıba :D yerınden çıkmıyor ama sağa sola dönuyor.... bu konuda da bi tecrubesı olan varsa fıkırlerını tavsıyelerını beklıyorum ...herkese faydalı forumlar...
  • bende yag degıstırecegım birmot a sordum litresi 35tl yagın filtre 110tl iscilikle 300-350tl yı bulur dedıler ozel sanzıman servısı yag 25tl fıltre 60tl iscilik 50tl toplam 210 tl dedi baska bır ozel servıs yag degısımıne 400tl ıstedı..topuz ıcın yapıstırmaktan baska care yok gıbı ben reno megan 1 de bally cınsı yapıstırıcıyla halletmıstım avantajı esnek oldugundan tekrar sokmek gerektıgınde parca zarar gormuyor
  • Selam arkadaşlar 2003 model fiat palio 1.2 16v speedgear aracımı satıyorum araç 80000 km dedir.Aracın değişeni olmayıp sadece 1 2 parçada boya vardır.Araç lpgli olup ruhsata işlenmemiştir.Zaten yazın takıldı lpg.Aracımın ağır bakımlarını yeni yaptırdım amortisörler , fren balataları , fren aynaları , yağ değişimi, hava filtresi vs vs .

Aracım için istediğim fiyat pazarlıksız 13500 düşünen arkadaşlarım bana 0505 3746669 numarasından ulaşabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scada

bende yag degıstırecegım birmot a sordum litresi 35tl yagın filtre 110tl iscilikle 300-350tl yı bulur dedıler ozel sanzıman servısı yag 25tl fıltre 60tl iscilik 50tl toplam 210 tl dedi baska bır ozel servıs yag degısımıne 400tl ıstedı..topuz ıcın yapıstırmaktan baska care yok gıbı ben reno megan 1 de bally cınsı yapıstırıcıyla halletmıstım avantajı esnek oldugundan tekrar sokmek gerektıgınde parca zarar gormuyor

rize ak oto serviste şanzuman için selena tutela cvt 2,5 lt ve 3 lt selena motor yaği ve flıtresını değiştırdım 180 tl toplam malıyet...daha fazla tutacağini düşünüyordum ama şaşırdım açıkçası...
  • ya bu arada herkes şanzuman yaği değişiminde bi de flitreden bahsetmış,servise israrla yağ değişiminde flitre var mı sanzımanda die sormama karşın olmadiği söylendı...anlamadım nasıl iş ??? ustte kı mesajlarda bi kaç kişi şanzuman flıtresınden falan bahsetmış
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.