Şimdi Ara

palio benzin deposu temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • palio 1,4 8 valf bu gün gittim hava filtresi değitirdim subap ayarı baskı balata değişimi ufak tefek tüm şeyleri yaptırdım aracım benzinde gitmiyordu onuda gösterdim usta dedi bunun pompa sorun yok dedi fişini sökmüşler dedi taktı fişini kontrol etti benzin gelmekte ama tazikli değil dedi depodaki benzin boşaltılıcak deponun içini temizlenecek dedi perşembe gidicem çok masraflı olurmu sizce

• ne masrafı olucak,kalan benzini bitir bence ziyan olmasın.
    bide bu araçlarda sübap ayarı yapılmıyor biliyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ne masrafı olucak,kalan benzini bitir bence ziyan olmasın.
    bide bu araçlarda sübap ayarı yapılmıyor biliyordum.

bitirmeyi bende istiyorum hocam ama uzun süredir gazda gittidğinden tazyikli benzin gelmesse araç gidermi çalıştırmayı denesem işe yararmı içinde 60 tl benzin var zaten bu benzin depoya geri konmayacakmı yani temizlik sonu süzülğp filan
  • ben palionun benzin pompası değişirken bakmıştım,içerisi pırıl pırıl temizdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben palionun benzin pompası değişirken bakmıştım,içerisi pırıl pırıl temizdi.

o tamada bu depodaki benzin kulanılamazı temizlenince filan geri konmazmı yoksa çöpmmü olcucak tazikkli gelmediğinden ben bitirememi
  • up beyler depodaki benzini kulanabilirmiyim işe yararmı çaöpmü
  • Depodaki benzini dökebilir, yoksa ne işe yarıyıcakki, temizleyip eski kirli benzini koyarsa, ama bellide olmaz işi alıp tekrardan koyabilir benzini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Depodaki benzini kullanabilirsin sorun olmaz, sadece yeteri kadar benzin gelmediğinden aracın çekişi düşer. Herhangi bir kir varsa benzin filtresinde kalır enjektörlere gitmez. Ancak benzini sonuna kadar bitirme depoda kalsın 3 litre kadar, sonuna kadar bitirirsen depo pis ise dipteki aşırı kirli kısmı çekmiş olursun, ayrıca depoyu sonuna kadar bitirmek benzin pompana zarar verir.
    Tazyikli benzin gelmemesinin nedenleri:
    1) Kirli benzin filtresi
    2) Depodaki benzin pompasının süzgecinin tıkanması
    3) Zayıflayan ve yeteri kadar basmayan benzin pompası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 5 Ocak 2016; 17:36:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Depodaki benzini kullanabilirsin sorun olmaz, sadece yeteri kadar benzin gelmediğinden aracın çekişi düşer. Herhangi bir kir varsa benzin filtresinde kalır enjektörlere gitmez. Kullanabilirsin sorun olmaz, tazyikli benzin gelmemesinin nedenleri:
    1) Kirli benzin filtresi
    2) Depodaki benzin pompasının süzgecinin tıkanması
    3) Zayıflayan ve yeteri kadar basmayan benzin pompası

teklemesi filan önemli değil benzin bitsin yeterli deneyeceğim birazdan çekiş filan problem değil umarım işe yarar sonunçları yazarım

• Depoyu tamamen bitirme içinde 3 litre kadar kalsın. Yukarıda mesajı düzenlerken belirttim, depoyu tamamen bitirmek hem dipteki tüm pisliği çekmene neden olur hemde benzin pompana zarar verirsin.
  • quote:

Depoyu tamamen bitirme içinde 3 litre kadar kalsın. Yukarıda mesajı düzenlerken belirttim, depoyu tamamen bitirmek hem dipteki tüm pisliği çekmene neden olur hemde benzin pompana zarar verirsin.

yani benzin ışığı yanana kadar yterlimi zaten rola var ışık yanınca geçerim gaza olurmu
  • Benzin ışığı araçta 5 litre kaldığında yanar. Siz ışık yandıktan sonra 20 km daha kullanabilirsiniz, ondan sora gaza geçersiniz.
  • quote:

Benzin ışığı araçta 5 litre kaldığında yanar. Siz ışık yandıktan sonra 20 km daha kullanabilirsiniz, ondan sora gaza geçersiniz.

sağolun hocam ama ne yazıkki aracı çalıştıramadım gazdan çalıştırıp geçiyorum benzine olmuyor direk benzinde çalıştırıyorum gene olmuyor
  • Önemli değil depodan çıkan benzini alacak 5 lt'lik su şişelerinden götürün. Depodan çıkan benzini o bidonlara doldurursunuz, yarım gün beklesin içindeki kirler dibe çöker, temiz benzin olan kısmı başka bir pet şişeye alır oradan araca doldurursunuz, böylece ziyan olmamış olur.
  • Sübap ayarını kaça yaptırdın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Sübap ayarını kaça yaptırdın ?

50 tl komple hepsi elden geçti
  • Ya da ustaya götürmeden hortumla benzini. Zaten benzinin pisliği dipte olmuş olucağından temiz benzini çekmiş olursun. 10 litrelik bir kabı doldurur gerisini bırakırsın pislik dibe çökmesin diye.

• Arkadaşın yazdığına ek olarak benzini çekerken hortumun ucuna ince bez koyarsan temiz benzini boşaltmış olursun.ya da pislikten arındırmış herneyse işten

• quote:

Orijinalden alıntı: agaçe

Ya da ustaya götürmeden hortumla benzini. Zaten benzinin pisliği dipte olmuş olucağından temiz benzini çekmiş olursun. 10 litrelik bir kabı doldurur gerisini bırakırsın pislik dibe çökmesin diye.

bir sefer hortumlamayı denedim kafa yaptı 1 saat kendime gelemedim baş dönmesinden depoda koruma direk iniyor hortum nasıl yapabileceğim hakkında fikriniz varmı hocam yani kolay yoldan nasıl çekilir
  • tinerciye dönmüşsün

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.