Şimdi Ara

Pahalı kulaklıkların özelliği ne? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
16
Favori
20.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyla ilgilenmek?
    Ben soru sordum. Konuya ekstra olarak kullananların deneyimini soruyorum. Denemeden laf atma denilecek konu değil bu. Bildiğin ikisini kullanan insan sayısının yüzbinlerce olduğu bir konu. Ve de eğer o konu üstünde uzmanlık yapmışsa saygı görülür. Tabikide insan keklemek için ekstra 1.000 lira istiyorsa üzgünüm burası Türkiye demek istiyorum.
  • arkadaş , bana kalırsa benim fikrimi sorarsan bir kulaklığa 700 tl ile 2000 tl arası bir bok vermeğe değmez . ben zamanında shure se 215 almıştım 400 tl ye sanırım 1 , 2 sene oldu kulaklığın performansı hışırtılı bir ses , hiç hoşuma gitmedi ilk defa dinlediğimde sanki ucuz kulaklıklardan sanmıştım . bas yok mid ler kulakları tırmalar seviyesinde şuanda bu kulaklığın değeri 700 - 800 civarında ama bu dolar kuruna göre pahalı bizde . ben zamanında dediğim gibi 400 tl ye satın almıştım . ama o kadar para verdiğime değmedi çok da şikayetçi olmak istemiyorum kötü kaliteli değil ama mid lerden nefret ediyorum çok hışırtılı ve bateri gibi müzik enstrümanlarında hışş hışş kulağımı rahatsız ediyor ben bas tonajlı sesleri severim zamanında sennheiser cx300 de kullanmıştım o zamanlar kulak içi kulaklık modası olduğu için takıp dinlediğimde hayret verici gelmişti çünkü dış sesleri filtreleyip harika tonlar veriyordu ama şuan bir kulaklıktan beklentim daha üst seviyelerde tiz ler ve midler kulağı rahatsız etmeyecek düzeyde olsun bass lar da kulak üstü kulaklık seviyesine yakın olsun . ama bu fiyat seviyelerinde bulamadım ve bana sorarsan 1000 dolar üstü kulaklıklara bu kadar para verilip beklentini üst seviyede tutarsan , kulaklık seni tatmin edermi bilemiyorum şüpheliyim . bence kulak içi izolasyonlu kulaklıklara 1000 tl üstü verilmez , arkadaş biz sahne sanatçısı değiliz .

ayrıca şunu da bilmen gerek , kulaklık alt seviye cinslerinden bariz ayrık seviyede kalitede ise müzik dinlediğin aletin de özellikleri de önemli . tutup da bir telefona takıp elde ettiğin tatmin ile kaliteli bir ses chipset ' i olan bir notebook yada bilgisayardan elde ettiğin performans farklıdır . kullandığın kulaklık kadar müzik çaların da kalitesi önemli efektlerle bambaşka deneyimler elde edebilirsin . mesela asus marka bir notebook ta , shure se 215 kulaklık ile sonic studio yazılımından elde edeceğin deneyimle orta - alt seviye bir müzik çalar yada android telefonundan elde edeceğin performans çok farklıdır .

bence kulak içi kullanma kulaküstü kullan .

• quote:

Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdam

lc waikiki giyinmekle mavi jeans giyinmek gibi lc waikikiden giyenen adam maviden giyindiginde giydigini cıkarmak istemez 10 liralık kulaklıkla 10000 liralık kulaklık arasındaki farkta böyle 10 liralık kulaklık adam 10000 liralık kulaklık takmadıgı ici 10 liralık kulaklık ona on numara gelir
    Maviyle lcw arasında pek bir fark yok kalite olarak.

Her pahalı olan daha iyidir diye bir şey yok. Ama atıyorum Levi's pahalı kot satar yine ama kotları harbiden maviden de lcwden de iyidir ve parasına değer. Kısaca pahalı olan genelde daha iyi olur ama her zaman değil. Bu arada beats dandik bir kulaklık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Brzenk

Şunu da belirteyim, sistemde kulaklığı en aşağı 150 dolar seçmelisin. Sistem olayı farklı bir şey çünkü, 50 dolarlık kulaklığı standart bir müzik çalar (Telefon da olabilir) kullandığını varsaydım. Biraz ayrıntılı hesapları var ve hepsi kulak algısına göre oluşmuş durumda.

Alıntıları Göster
    iPhone 8+ ile günlük olarak kullanacağım güzel bir kulaklık önerir misin hocam? Hani öyle üst düzey değil, zaten telefonla dinleyeceğim ama telefon ile maksimum kaliteyi alabileceğim bir şey arıyorum. Yani ikisi de birbirini darboğaz etmesin. flac sıkıntım yok, kendi riplerim var.

• 20-30 hatta 50 TL ile 150-200 TL kulaklık arasındaki farkı dinleyince anlarsın dostum. Özellikle enstrümanların her birini net duymaya, daha önce aynı şarkıda duyamadıklarını duymaya başlarsın ve şaşırırsın. Fakat 200 TL üzeri bana yine fetiş olarak geliyor. 2000-3000-5000 verip bir kulaklık almak hem çok iyi bir kulağınızın olmasını, hem profesyönelce o işi yapmanızı, hem de gösterişi seven bir adam olmanızı gerektirir bence...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sehnheiser? Tüm bu firmaları toplasak (harman kardon hariç) sehnheiser'ın sol tek kulaklığının performansını verir belki.
    Ayrıca harman kardon daha çok hoparlör üreten bi firma diye biliyorum ve yine daha çok hoparlör/amfi üreden marshall'ı da aradı gözlerim listende.
  • bana 20-30$ bütçeli aliexpresten kaliteli oyun kulaklığı önerirmisin hocam bu işten anlıyo gibisin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanSüperKahraman

Forumda cidden müzikten anlayan insanlar varmış valla hiç beklemiyodum. Sorunun cevabına gelince kullanılan sürücülerin büyüklüğü, sürücü kalitesi, bass tiz mid dengesi, ekolayzer tepkisi, harmonik bozulma seviyesi, ulaşılabilen maksimum hz ve db değeri gibi farklar vardır. Tabi bunlar daha uzatilabilir ama kısaca böyle. Yüksek kaliteli kulakliklards bunlara çok önem verilir. Örnek verecek olursak şuan piyasanın en iyi kulaklığı sennheiser orpheus isimli kulakliktır. Harmonik bozulma seviyesi şaşırtacak derecedr düşüktür ve stüdyoda kaydedilen sesin neredeyse aynısını bu kulaklikla dinleyebilirsiniz. Tabi burda kayıt ettiğiniz cihaz da çok önemli. Her neyse Şimdi pahalı kulaklık meselesine gelirsek, Beats çöpten başka bişey değildir. Ha benim 2000 lirq param var harcayacak yerim yok sokağa atacağıma çöpe atarım diyosaniz alabilirsiniz

Bana göre en kaliteli kulaklıklara gelirsek, bu listede sennheisera yer vermeyeceğim. Çünkü sennheiser evet çok kaliteli bir marka fakat fiyata göre çoook fazla özellik kıran bir marka. Ama derseniz ki param bol, sennheiser IE 800 mesela mükemmeldir :) Neyse sıralama:

1) Audio Technica = ( Pek çok kişi isme bakınca alman markası sansa da aslinda bir japon markasıdır. Fiyatları yüksektir ama o paranın her kuruşunu hak eder. Efsane m50 serisi kulaklıkların ureticisi olur kendisi.

2) Shure = Tasarımlarına aşık olacağınız kulakliklar üretir. Her kulakligi ayri bir sanat eseri gibidir. Ses seviyesi de gayet tatminkardir fakat fiyat...

3) Koss = Safkan amerikandır. Tasarımlar kaba küt göze hitap etmez. Ama ses kalitesi mükemmele yakındır. Bir kez deneme imkani bulmuştum Esp 950 modelini. Gerçekten dinlediğiniz müziği iliklerinize kadar hissettirir.

4) Harman Kardon = Aslında Koss ile harman kardon çok yakın firmalar. Yani ikisi de 3. Desek yanlış olmaz. Zaten bu marka hakkında diyecek bişey yok. Ünlü jbl firmasının sahibi. Ama şunu karistirmayin jbl harmanin alt seviye ürünlerini sunduğu bir marka. Harmanın asıl güçlü kulaklıkları kendi ismiyle çıkar.

5) Bose = Tam hatirlamiyorum ama sanıyorum Bose de bir amerikan firmasıydı. Hem estetik hem kalite bir aradadir bu kulaklikta. 5. Sıraya koyma sebebim fiyatlarınin uçuk olması

6) Sony = Herkesin beklediği markaydı bu heralde. Ünlü japonu fazla anlatmaya gerek yoktur sanırım herkes tanır. Kalitelidir kulaklıkları ama çoook ust kalite ürünleri yoktur. Fiyatları her bütçeye hitwp eder ve ses kalitesinden değil malzeme kalitesinden kısar 😂

7) KZ = Çinli bir firmadır. Çoğu kişi adını bile duymamıştır ama gerçekten tam bir f/p markasıdır. Aliexpresstr satışlari vardır bakabilirsiniz.

9999999) Beats = 10 dolarlık suruculerle hazırlanmış kulakliklari 1000 dolardan satan müthiş ötesi firmadır

Not : Liste benim görüşlerim sizinkiler farkli olabilir. 2018 spotify dinleme sürem 65000 dk
    hocam nerden bakıyoruz spotify dinleme süresine?

• takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

iPhone 8+ ile günlük olarak kullanacağım güzel bir kulaklık önerir misin hocam? Hani öyle üst düzey değil, zaten telefonla dinleyeceğim ama telefon ile maksimum kaliteyi alabileceğim bir şey arıyorum. Yani ikisi de birbirini darboğaz etmesin. flac sıkıntım yok, kendi riplerim var.

Alıntıları Göster
    Jack önemli mi? iPhone'ların sıkıntısını gideren aparat vardı gerçi. Bluetooth istersen Sony Wi 1000X öneririm. Momentum In Ear'dan iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkesurat

50tlye hangi marka?
    p47 bluetooth wireless
  • Beats pro kullanmış biri olarak beatsı çok tavsiye etmiyorum. Cok daha düşük fiyatlara kaliteli kulaklik alinabiliyor. Ses kalitesinden memnundum aslında. Ama o paralara beklenti fazla oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Brzenk

Jack önemli mi? iPhone'ların sıkıntısını gideren aparat vardı gerçi. Bluetooth istersen Sony Wi 1000X öneririm. Momentum In Ear'dan iyi.

Alıntıları Göster
    Çeviricim var, önemli değil standart giriş olur. Bluetooth olması şart değil.
  • Audio technica ckm 500, ckr 7 ve en son hala kullandığım ls50 den sonra denemek için KZ Zsn aldım. Ls 50 ye göre daha canlı bi kulaklık, fiyatını ikiye katlasanız da hala f p kulaklığı oluyor meret.

Ayrıca en efsane kulaklık 5 dolarlık monktur, saygılar.

• Beyler max 300 liraya kadar kafa üstü f/p kulaklık arıyorum.Kablolu veya kablosuz var mı önerisi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DE6A5ECA

Çeviricim var, önemli değil standart giriş olur. Bluetooth olması şart değil.

Alıntıları Göster
    Sevdiğin ses rengini bilmiyorum gerçi ama Shure SE 425 alabilirsin, 215'ten epey farklıdır. Yine AKG'nin kulakiçi versiyonlarına bakabilirsin. Audio Technica'nın da oldukça çeşitli kulakiçi kulaklıkları var. Diyeceklerim bunlar. 500 TL altı kulakiçi kulaklıklara fazla hakim değilim. Türkiye'den de çok iyi kulakiçi kulaklıklara her daim ulaşılmıyor. Dediklerime bakabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beats te kulakiçi kulaklıklar güzel. Kulaküstü olarak pek beğenmedim. Sony denemedim hiç. Ama AliExpress ten aldığım bluedio a2 kulaklık gayet iyi. 11.11 de 145 tl ye gelmişti. Param var diyorsanda Bose QuietComfort 35 Series II yi dene derim. Eskiden beats den başka kulaklık tanımazdım taa ki bu bahsettiğim Bose kulaklığı deneyene kadar akıllara zarar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Audiophile olmadigim icin ahkam kesmeyecegim ama Sennheiser Momentum Wireless, B&O Beoplay H8, Bose, AKG, Denon gibi farkli markalarin kablolu ve kablosuz kulakliklarini kullanmis ve hala da kullanan birisi olarak pahali kulakliklardaki ses dinamigi, enstruman ayrimi ve farkli frekans seviyelerini ucuz kulakliklarda alamazsin.

Medimarkt ya da herhangi bir yerde Queen - Bohemian Rhapsody sarkisini 5.000’liralik Sennheiser kulaklikla bir de 50 liralik kulaklikla arka arkay dinle farki zaten kolayca anlaycaksin. Buradan yazarak olmaz.

Fotodaki iki kulakliga 1000 euro bayildim ama en ufak pismanligim yok. Goruntuyse goruntu, karizmasya karizma, performanssa performans 10 numara

Pahalı kulaklıkların özelliği ne?

• Sennheiser falan da iyi değil (çok üst düzey ürünleri hariç) aynı fiyata ibasso ath vs birçok daha iyi marka var. Sadece kulaklıkla da olmaz. O kulaklığın hakkını verecek hifi çipli dap ya da telefon ile hifi müzik kaynağına (karnaval radyo ya da tidal müzik programı) da ihtiyaç var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 22 Şubat 2019; 22:19:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

Ucuz kulaklıkla sen müzik dinlediğini zannediyorsun. İyi bir kulaklık doğru bir dac/amp ile farkı bilmediğin için gelip buraya konu açabiliyorsun.
    Bu şekil tepki vermenin sebebi ne? İnsan gibi merak ettim de sordum

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.