Şimdi Ara

Packerd Bell MB85 kullanıcıları platformu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
1
Favori
39.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • msj için teşekkür teşekkür ederim arkadasım bide directx9 da deniyim bari
  • benim de hoparlörlerim titreşmeye başladı
  • teknik olarak yazılımsal olarak ne kadar zrolarsan zorla bi sorun çıkmaması lazım
    yani bu hoparlör sorunları garanti kapsamında olmalı
  • Yaklaşık 3-4 aydır kullanıyorum tek kelimeyle mükemmel.. özellikle oyun severler için :D Ama anlamadığım ufak bi sorunla karşılaşıyorum.. laptop uyku moduna geçtiğinde bir türlü açılmıyor.. power tuşundan kapayıp yeniden başlatıyorum olmuyor ekran hep karanlık.. ancak pili çıkartıp yeniden takarsam sorun çözülüyor.. bir fikri olan var mı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jedaynayt

    arkadaşlar bir sorum var sizlere.pb mb85 p006 var bende ekran parlaklığı kendi kendine titreşerek azalıp çoğalıyor zaman zaman.bilhassa hdd sürekli çalışınca.yani kıpraşıyor ekran parlaklığı.sizlerde böyle bir sıkıntı oldu mu,hiç böyle bişi görmemiştim ben,gidip servise vermem biraz zaman alıcak şehir dışındayım,sizce neden kaynaklanıyor olabilir??

    bilgisayarda şu an xp yüklü,tüm driverlar tam,ekran kartı driverı pbnin tavsiye ettiği driverdan.


    Arkadaşlar burda yazmıştım fakat kimse bir cevap yazmadı.Bu sorunun üstüne de webcamde sorun çıkmaya başladı.Odada florasan ışığı var ve titreşim yapıyor alet,sonra görüntü kararıyor.Vistada 50-60 Hz şebeke elektriği seçeneği vardı fakat Xp de driverları olmadığı için böyle birşey seçemedim.

    Bir de hdd'nin önbellek ayarını açamıyorum aygıt yöneticisinden,seçenek var fakat ekranda seçim yapılamıyorum.Bununla ilgili başka bir ayar olabilir mi??

    Bu konuda yardım edebilecek birisi var mı?




  • benim laptpo oyun oynarken aniden kapanıyor... servise verdim oldu dediler geri verdiler ama hala aynı sorun var:( bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar... mb85 i oyun canavarı die aldık counter i bile çalıştıramıo.. nsıl canavar o zaman bu yaaaa
  • arkadaşlar packard bell almak istiyorum ama yurtdışı linklerde bilgi bulamadım sarece Çin de bilgi veren sayfa var. ben mi aramasını bilmiyorum? yoksa çinliler tarafından alınıp sınırlı üretim yapan dünya piyasasında talep almayan (laptop sınıfında) bir marka ürün mü? bilgisayarınızın altında imal yeri olarak hangi ülke belirtiliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falconhill -- 16 Ocak 2008; 18:20:14 >
  • beyler biri bana bu makinanın kutu içeriğini yazabilir mi?bir de içinden bu makinayı televizyona bağlayan aparat var mı?
  • Şu ana kadar hiç ısınma problemi yaşamadım ben.Hatta genelde sürekli oyun oynuyorum ama banamısın demiyor ne ısınma var ne bişi:). ama fan çalısırken sesinden biraz rahatsız oluyorum.Ama onun içinde bişi bldum Akasa nın notebook cooler 03-wh modeli . 29$ usd + kdv arıyım bi konusucam satan yer ile almayı düşünüyorum acıkcası.Cok sessiz çalısıyormus makinenin fanıda yüksek kapasitede çalışmaz bölece.
  • ben yarın makineyi servise götürücem yani vatana.Cunku tam müzik dinlerken dondu vista.Sonra reset attım acılırken sistem büyük bi hata yasadı geri yükleme yapılsın mı die sordu bende onceden geri yukleme noktası olusturmustum. Bu yüzden evet dedim geri yüleme yaptı reset attı makine kendine ama şimdi acılmıyo makine.Siyah ekranda bi - cıkıyo yanp yanıp sonuyo biostan hdd ye baktım sorun yok first boot device da hdd ama olmuyo sonra dedim bi recovery disc takıyım.Taktım bu sefer driverların olduğu bi ekran geldi sectim falan tam ileri dicem validation code dedi.O kodu hiç bir yerde bulamadım.Sonra dedim xp deniyim.XP yi takınca gordu makine ileri falan dedim kuruluma gectim pat bi hata daha makinenizde sabit disk bulunamadı die sok oldum walla.Aradım vatanı F11 e bas fabrika ayarlarına don dedi olmadı sonra gene aradım buraya getirin bakalım dediler? yarın goturucem işte inş ilgilenirler gitmişkende soğutucuyu alırım heralde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yukcell-MB85

    ben yarın makineyi servise götürücem yani vatana.Cunku tam müzik dinlerken dondu vista.Sonra reset attım acılırken sistem büyük bi hata yasadı geri yükleme yapılsın mı die sordu bende onceden geri yukleme noktası olusturmustum. Bu yüzden evet dedim geri yüleme yaptı reset attı makine kendine ama şimdi acılmıyo makine.Siyah ekranda bi - cıkıyo yanp yanıp sonuyo biostan hdd ye baktım sorun yok first boot device da hdd ama olmuyo sonra dedim bi recovery disc takıyım.Taktım bu sefer driverların olduğu bi ekran geldi sectim falan tam ileri dicem validation code dedi.O kodu hiç bir yerde bulamadım.Sonra dedim xp deniyim.XP yi takınca gordu makine ileri falan dedim kuruluma gectim pat bi hata daha makinenizde sabit disk bulunamadı die sok oldum walla.Aradım vatanı F11 e bas fabrika ayarlarına don dedi olmadı sonra gene aradım buraya getirin bakalım dediler? yarın goturucem işte inş ilgilenirler gitmişkende soğutucuyu alırım heralde


    MAkinayı servise götürmene gerek yok. Büyük ihtimalle Kullandığın XP cd sinde SATA sürücüleri yok. Yeni notebooklarda harddiske erişebilmek için ihtiyaç duyulan sata sürücüleri orjinal windows xp cdsinde yok. Nlite programıyla bu sürücüleri de içeren yeni bir cd hazırlayarak Xp yükleyebilirsin. Bunun nasıl yapılacağına dair bir link bu başlığın daha önceki sayfalarında vardı.Zannediyorum acer başlığında bir mesaja verilmiş bağlantıydı.YApılması zor birşey değil.

    MAster recovery dvd sini kullanırken bir driver seçimi yapmamız gerekmiyor,program kendisi gerekli driverleri algılayıp kuruyor.Ama biz oradaki driver e program seçimlerini değiştirmek istersek ozaman "Validation Code" diye bir şifre soruyor. Araştırmama rağmen bu kodu hiçbiryerde bulamadım.Oysa Norton vb programların baştan kurulumunu engelleyerek temiz vista kurabilsek güzel olurdu.

    F11 ile fabrika ayarlarına dönememe konusunda da endişe etmene gerek yok. Hemen hemen tüm Notebook üreticileri bu fabrika ayarlarına dönüşüm için gerekli olan dosyaları hard diskte gizli bir bölüme(partitition) yerleştiriyor. Bu bölüme ulaşmak için de başlatma esnasında mbrden sonra okunan bir programcık kullanıyolar.Yapı olarak nasıl olduğu konusunda tam emin değilim ama emin olduğum nokta daha sonra windows, linux vb. işletim sistemi kurulumlarının bu programcığı sildiği.(Tecrübeyle Sabit:) Bu nedenle bir windows kurulumundan sonra F11 ile Fabrika ayarlarına dönmek imkansız oluyor. Dell bilgisayarlar için bunu düzelten "DSRFix" diye bir programı daha önceki laptopumda kullanmıştım ama Packard Bell için böyle bir program bulabilmiş değilim.

    Netice olarak REcovery DVD sinde program seçimlerinde bir değişiklik yapmadan Packard Bell Recovery fonksiyonuyla bilgisayarı ilk günkü haline getirebilirsin.Ama belirtmem gerek baya uzun sürüyo tüm programları kurması)
    Ya da bahsettiğim linkteki bilgilerden yararlanarak Sata sürücülerini destekleyen bir Windows XP cd si yazarak hard diskini görünür yapabilirsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ekenoglu

    Vİstanın Ruhuna Fatiha

    1)http://www.des-tech.com/showdriver.aspx?prdId=NBPBEAMB85P006
    adresinden Xp Sürücülerini İndirin
    2) Bilgisayarınızı açın bu sırada F2 tuşuna basarak Bayos a girin .
    3) Advanata kısmına geçip( ikinci Bölüm ) AHCI kodunu artı veya eksi tuşunu kullanarakDisable yapın .
    4) Xp Cd ni takın F10 komutuyla bayostan çıkın.
    4) Bilgisayar yeniden başlayınca XP kurulumu için standart uygulamaları gerçekleştirin.
    5) Eyer sürcü konusunda sorun yaşarsanız aşağıdaki adresten daha güncellerini indirip deneyin.Aşağaıdaki adreste bulunan sürücüler pek çok sorunumu çözdü.Örneğin bilimyen aygıtı - JMicron eSATA Controller Driver- Yükleyerek çözdüm.Şu makineyi XP de ful donanım olarak kullanıyorum. Birtane bilinmeyen aygıt kaldı onunda TV kartıyla ilgili olduğına eminim
    6)http://support.packardbell.com/global/item/index.php?i=platform_ares_gp&t=2007

    Şunu çok net olarak söyleyebilirim makine Xp de çoook daha hızlı ve donanımdan tam verim alıyorsunuz.

    İyi günler iyi çalışmalar.



    Yukarıdaki mesajda ekenoglu arkadaşımız biostan AHCI modunu kapatarak XP yüklenebildiğini yazmış.Denemediğim için yorum yapamam ama öncelikle bunu denemelisin çünkü yeni cd yaratmaktan çok daha pratik bir yöntem. Bu seçeneği de daha önce duymamıştımekenoglu'na teşekkürler:)




  • gpeksoz tesekkur ederim msj için ben makineyi servise götürdüm ve onlarda o gizli bölümdeki parcacığın silindiği kanısındalar sanırsam:) ama götürdüğüm iyi oldu cünkü dvd rw cok tıkırdıyarak calısıyordu onuda bildirdim not ettiler ve ilginctirki baya ilgilendiler.Umarım yakındada ararlar :)Yinede yardımın için saol arkadasım...
  • Rica ederim. Bu arada HArd diskin tamamı da silinmiş olsa Recovery dvdleriyle yükleme yapılınca tüm bölümleri yeniden yaratıyor.VAtan bilgisayarın teknik servisine ben de birçok defa gittim. Her seferinde izlenimim farklı oldu.Bazen hiç sorun çıkarmadan ilgileniyorular, bazen de hakkınızı alabilmek için biraz sert davranmanız gerekebiliyor.Bence herzaman teknik servislere gitmeden önce 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'u mutlaka tekrar okumak gerekli. Bazen kanunda yazanı yapmak işlerine gelmediği için hakkınızı kanunla aramanız gerekiyor.
  • arkadaşlar ite cir driver (infrared controller) yükleyebilen oldu mu aramızda ? bende problem veriyor sürekli ? eskis ürümlüyü mü kuralım acaba ?
  • teşekkürler dostum da belirtmeyi unutmuşum XP driverı =)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: specops

    arkadaşlar ite cir driver (infrared controller) yükleyebilen oldu mu aramızda ? bende problem veriyor sürekli ? eskis ürümlüyü mü kuralım acaba ?


    Xp için şimdiye kadar gerekli sürücüleri bulamamıştım dün tesadüfen almanca bir sitede işe yarayan bir driver buldum.

    http://r.pidshare.com/files/78814698/CIR_ITE8709.exe

    kaynak site ise başka bir notebook için bilgiler içeriyor, ama kullandığı kızılötesi çipi bizimkiyle aynı.O yüzden sorunsuz çalışıyor.
    http://www.wcm.at/forum/showthread.php?threadid=228089

    Dosya r.share olduğu için kaldırılabilir çalışırken bence herkes almalı.

    dosyayı indirmek için . olan yeri a olarak düzeltin.




  • hmm deneyelim hemen, sağol paylaştığın için, umarım çalışır, rapid ten kalkarsa pm atın ekleriz yine
  • pb wifi draft-n destekliyor kablosuz modem olarak LINKSYS WAG300N 802 11N 300MBPS KABLOSUZ ADSL2+ MODEM bu veya bir model üstü olan wag325n alsak wifi draft-n nasıl kullanırız bir ayar yapmak gerekiyormu bir faydasını görebilirmiyiz wi-fi olarak bu makina 5 notebook denedim hepsine inanın 5 çekti hatta 9 dbi lık anten buldum bunu edimaxın anteni cıkan adabtörüne taktım bilgisayarın buldugu ağın 10da birini bulamıyor bu draft-n özelliğini nasıl kullanırız teşekkürler
  • birde ben işlemciyi upgrade yapmak istiyorum t7700 işlemci nereden bulabilirim satılan bir yer varmı benim pb mb85 t 7250 bu konuda bilgisi olan varmı bir ara hs.com.tr görmüştüm ama şimdi ürün yok yazıyor teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.