Şimdi Ara

PACKARDBELL TJ65-NVİDİA GT240M EKRAN KARTI VE OYUNLARDA GRAFİK SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kardeş eğer ekran kartını nvidia nın sitesinden güncellediysen onu kaldır.PB nin sitesinde verilen nvidia yı kur.çünkü nvidia nın sitesindeki güncel driver sorunlu.biosla uyumlu değil bi kere.ben öyle yaptım.
  • o ekran kartı oyun oyamak için değil ısınrda resette atar uğraşmayın
  • @FreeRun, söylediğine kendin inandın mı? Nvidia Gt240M ekran kartı oyun oynamak için değil diyorsun, artık tümleşik ekran kartları ile bile pes tarzı oyunlar rahat oynanabilirken 1024mb 128bit 800mhz yakın işlem hızı olan kart nasıl oyun kartı olmuyor anlayamadım. Ayrıca oyun kartı ne demek onu bile çözemedim.

    Aynı sorun bende de var arkadaşlar, sürücü sürümüne göre sorunun şekli değişiyor, şu eski sürümü bir de ben deyeyeyim bakalım n'olacak.
  • kartın ilk sürücüsüyle rahat bir şekilde oyun oynayabilirsiniz güncel sürücülerle ısınma ve artifact problemi oluyor.Oyun kartı nasıl değil bu laptop çıktığı zamanlarda ddr3 bellekli ve 128bit bant genişliği olan pekte çok kart yoktu zaten core2duo işlemcide bu kartın olması zamanına göre çok iyi oyun kartı olmasa 64bit olurdu ddr3te olmazdı tabiki kimse üstün performans beklememeli pes vs gibi birçok oyunu ben bu laptopta oynadım.
  • Sorunun ekran kartından kaynaklandığını öğrendim, bu sorunla boğuşan yüzlerce kişi gördüm internette, birçoğu garantiye göndermiş, garanti kapsamında olmayanlar için bir çözüm öneriyorum, benim sorunum bu şekilde çözüldü, en azından 10 dk da bir oyundan atan pes2012 4,5 saat oynadım en ufak takılma olmadı. Win7 için EVGA Precision uygulamasını ücretsiz olarak indirin, çalıştırıp gpu işlem saatini biraz düşürün, normalde overclock için kullanılan bu uygulama ile tam tersini yapıp işlem hızını biraz azaltın, kart hata vermeyene kadar düşürün bu ayarı, ayar yapınca apply tuşuna basıp kaydetmeyi unutmayın. Linux için xorg.conf dosyasına
    Option "Coolbits" "1"
    ibaresini ekleyin, sonra nvidia-settings uygulamasını açın, Overclock menüsünün açıldığını göreceksiniz, 3D overclock menüsünden gpu işlemci saat hızını aynı EVGA da olduğu gibi biraz azaltın ve kaydedin, sorun büyük ihtimal çözülecek, işlem hızını düşürdüğümüze bakmayın, kartın performansında belirgin bir yavaşlama olmuyor, sanırım bu kartlar limitte voltaj alınca sapıtıyor, bu donanımsal bir sorun, driver ile gelen voltajlar sürüme göre değiştiği için bazı sürücülerde hata hemen çıkıyor bazılarında ise bir süre sonra, ben şuan en güncel sürücü ile Ubuntu 11.10 üzerinde 4-5 saattir gnome-shell ile geziniyorum, bu ayarı yapmadan önce 5 dakika gezinmeden sistem donuyordu.




  • herkse şikayetçi ise bu PB alınmaz o zaman.
  • sayın burasibaska;
    hangi değerlerde ne kadarlık bir azalma öneriyorsunuz?
    ben de azalttım şimdilik stabil görünüyor fakat gereksiz yere fazla azaltmış olabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.