Arkadaşalr elimde ASUS P5LD2 anakart var, anakartta 2 sata, 2 kırmızı IDE ve 1 tane mavi IDE girişleri var,
sata girişine sata HDD mi bağladım,
mavi olan IDE gişine DVD yazıcımı bağladım, kitapçıktada öle yuazıyodu,
ama,
Geri kalan 2 tane kırmızı IDE soketine ne yaptıycam IDE HDD mi tanıtamdım, ilginç olan, DVD yazıcımın yerine HDD yi taktığımda IDE Diskim çalışıyor, ama DVD yaıcımın IDED bağlantısını kırmızı ideler tkınca dvd yazıcımda çalışmıyor,
ne hikmet ne keramet, bu iki kırmızı ide skoetleri ne halta yarıyor, ide HDD mi nasıl tanıtycam bi fikriniz var mı arakdaşalr?
o kırmızılar ide değil eide yani enhanced ideler biosta/ ide configuration-ide ayarlarında enhanced secili olduğuna emin ol
Kırmızı ide girişleri yanlarındaki ITE kontrolcüsüne bağlı... yani windowsu onlara bağlı bir diske kuracaksan önce Asus cdsinden ITE kontrolcü için make disc yapacaksın... Kontrolcü diski yaratacaksın... Sonra win kurarken cd den ilk boot edip yüklemeye başlarken varsa scsi aygıtlarını tanıtmak için F6 ya basın der basıyorsun ve scsi aygıtı olarak disketten tanıtıyorsun bu kadar basit...
Eğer fazla pc yoksa evde disket yaratamıyorsan windowsu diski maviye takıp kurduktan sonra Asus cdsinden ITE kontrolcüsünü yükle -autorun da var- sonra yeniden başlatırken diski gene kırmızıya taktığında disklerin çalıştığını göreceksin...
Bu arada biostan tüm sürücü yollarının açık olduğuna ve sistem boot ederken cpu vs göründükten sonra disklerinde yüklendiğini görmelisiniz...
+1 Güzel anlatmışsınız elinize sağlık
quote:
Orjinalden alıntı: java
Kırmızı ide girişleri yanlarındaki ITE kontrolcüsüne bağlı... yani windowsu onlara bağlı bir diske kuracaksan önce Asus cdsinden ITE kontrolcü için make disc yapacaksın... Kontrolcü diski yaratacaksın... Sonra win kurarken cd den ilk boot edip yüklemeye başlarken varsa scsi aygıtlarını tanıtmak için F6 ya basın der basıyorsun ve scsi aygıtı olarak disketten tanıtıyorsun bu kadar basit...
Eğer fazla pc yoksa evde disket yaratamıyorsan windowsu diski maviye takıp kurduktan sonra Asus cdsinden ITE kontrolcüsünü yükle -autorun da var- sonra yeniden başlatırken diski gene kırmızıya taktığında disklerin çalıştığını göreceksin...
Bu arada biostan tüm sürücü yollarının açık olduğuna ve sistem boot ederken cpu vs göründükten sonra disklerinde yüklendiğini görmelisiniz...