Şimdi Ara

p5b ve e4500 o/c!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    asus p5b bios ver. 1902(en son ver. heralde)
    sapphire 3870 512 mb ddr4
    ocz platinium 2x1 gb ddr2 800 mhz ramlerim war..

bu sistem ile 2,6 ghz'e kadar voltaj vermeden cıkabildim.. eski kasamı o/c yuzunden kaybettiğim için voltaj vermeye korkuyorum.. acaba daha voltaj vermeden ne kadar ilerleyebilirm?? yada voltaj vererek pc'ye zarar vermeden ne kadar o/c yapabilirm??

simdiden cevaplarınız için tesekkurler..

• sen yükselt sonra sitabil mi değil mi bak ne zman stabil olmadı o zman dur!

işlecinin stabil olup olmadığını cinebench diye bi pro var ücretsiz onla bakarsın 9.5 versiyonun öneririm eyer cpu testini tamamlayamazsan stabil değilsin!
  • Hocam bendeki E4400'ün defautl voltajı 1.325. Ben voltajı 1.331 yaptım 2.7 ghzde sorunsuz çalışıyor. Cpu default olarak 2 ghz. Senin işlemci 2.9 ghz de 1.331 volt ile çok rahat çalışması lazım. Olmadı 1.340 ver. Ama tahminim 1.37 ile 3 ghz görürsün. Ben 1.37 ile 2.9 da çalıştırdım ama stabil olmadı. Sisteme fazla voltaj vermek istemediğim için 2.7 de bıraktım gerekte yok zaten. Ramlerim twinmos 2x1 gb 667 mhz. +2 volt verdim 900 mhzde sorunsuz çalışıyorlar. 970 mhzde de çalışıyor biliyorum. Aldığım arkadaş 970 mhzde ss atmıştı ordan baktım. Senin ramler sağlam. 2.2 volt bile versen bişey ollmaz ama gerek olacağını sanmıyorum.

Senin sistem 1.37 volt cpu, artı 3 ram voltajı ve +0,1 fsb voltajı ile 3 ghz çalışır. Gerisi sana kalmış artık. Bunları yaptıktan sonra bi yarım saatte ortos da zorla sistemi stabil olan ideal bi değerde bırakırsın artık.

• @bozcan61

senin dedigin gibi denerim ama oyle cok uzun suruyor ve bende ayıptır soylemesi sabır denen olay yok. yeni 1 mhz yukselte yukselte giderek ugrasmak zor gelıyor. cinebench i soylediğin iyi oldu bende stabilite kontrolunu hangi programla yaparım dıye dusunuyordum. sagolasın!!

@piramit17

cesaret verdiğin için sagol!! voltaj vererek deneyeceğim.. ilk mesajda da bahsetiiğim gibi ilk pc!'yi voltaj yuzunden kaybedince insan ister istemez korkuyor ve boyle denemiş kişilerden onay almak rahatlatıyor..
  • evet dediklerinizi yaptım(daha dogrusu piramit17'nin dediğini) 1,4 v ye kadar verdim, ram voltajını 2 olarak belirledim fakat 2,8 ghz de pc acıldı, ai suite hata verdi.. sonra gaza geldim, 3.0 denedim fakat pc acılmadı.. daha ne yapabilirim.. yeni öneriniz yada eksik yaptıgım birşey varsa lutfen belirtin..

bios ayarlarım..

-cpu carpanını 11 den 10 a dusurdum.
    -pci ex. ayarı var tam hatırlamıyorm adını o auto(hani su 100 oalrak standarda getirilen!!)
    -bi ayar daha var adı gene aklımda değil o da 33 de sabitleniyor.. oda auto
    -ram gecikmeleri 5-5-5-15 sekinde..

kısacası butun hersey auto... sadece freakanslar ve oranlar sabit değil..

• quote:

Orjinalden alıntı: KeNjiii

evet dediklerinizi yaptım(daha dogrusu piramit17'nin dediğini) 1,4 v ye kadar verdim, ram voltajını 2 olarak belirledim fakat 2,8 ghz de pc acıldı, ai suite hata verdi.. sonra gaza geldim, 3.0 denedim fakat pc acılmadı.. daha ne yapabilirim.. yeni öneriniz yada eksik yaptıgım birşey varsa lutfen belirtin..

bios ayarlarım..

-cpu carpanını 11 den 10 a dusurdum.
    -pci ex. ayarı var tam hatırlamıyorm adını o auto(hani su 100 oalrak standarda getirilen!!)
    -bi ayar daha var adı gene aklımda değil o da 33 de sabitleniyor.. oda auto
    -ram gecikmeleri 5-5-5-15 sekinde..

kısacası butun hersey auto... sadece freakanslar ve oranlar sabit değil..

http://forum.donanimhaber.com/m_21396757/mpage_1/key_E4400//tm.htm hocam bu sayfada arkadaş resim koymuş belki yardımcı olur. Size şunu önerebilirim ramleri default hızına yakın veya sabitleyin, öyle 3.00 ghz de deneyin. Linkini attığım arkadaş öyle yapmış. Ben benim bilgisayarı 2.9 da açtım sonra gerek yok deyip uğraşmadım. 2.7 kullanıyorum sorun yok. Ramlare voltajı verin ama hızı sabit kalsın. pcı hızı 100 de sabit kalsın. Fsb yede +0.1 verip bi deneyin. Tabi bilgisayardan bilgisayara farklılık olur deneyip bakmak lazım.

Bu arada ben ramlare artı 1 voltaj verince 810 mhz de çalşıyodu, daha yukarı hızlarda ramin çalıştığını bilmeme rağmen yapamıyodum. voltajı 2 verince açıldı pc ve stabil. Sizin ram sağlam artı 3 voltaj verip bi deneyin. yada ramlari default hızda tutup artı 2 volt verip deneyin. Umarım işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 24 Mayıs 2008; 17:33:41 >

• dediğin gibi yaptım.. su anda:

ram voltaj:2.0
    cpu voltaj:1,4
    fsb voltaj:1,2

pc 2,8 ghz de stabil calısıyor..(cinebench'ten 842 cpu puanı aldı ) ama daha ileri götürmek isteyince mavi ekran, sistem acılmaması gibi sorunlarla karsılasıyorum. benim cpu nun azami hızı 2,8 ghz heralde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Athlon x3 450 o.c. yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş ben asus anakart ile e4500 ü 3mhz 'de sorunsuz kullanıyorm..hiçde voltaj falan vermedim!!
    Buda bana fazlasıyla yetior
  • quote:

Orjinalden alıntı: hako_55

kardeş ben asus anakart ile e4500 ü 3mhz 'de sorunsuz kullanıyorm..hiçde voltaj falan vermedim!!

İşte diyorum pc den pcye fark eder. Kimi voltaj vermeden iyi değer alır, kimi voltaj vererek o değere ulaşamaz. Benim pc de voltajsız mümkünatı yok 3 ghz de çalışmaz. O da kesin değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hako_55

kardeş ben asus anakart ile e4500 ü 3mhz 'de sorunsuz kullanıyorm..hiçde voltaj falan vermedim!!

kardes ben de o anakartla bizim arkadasın pc'ye o/c yaptım.. e4300 du onunki(1,8 ghz) voltaj falan vermeden 3,0 a sorunsuz cıktık.. ben kendiminkine yapamıyorum ona yanıyorum..
  • 300x11 1.45v. ramlere 2.1v 900mhz = 3.30ghz , 900mhz ram
  • eyw. abi bir bakayım olacak mı..
  • denedim ama olmadı..:( bende bi sorun var ama cozemedm..:s
  • Ben imzamdaki degerleri gunluk sorunsuz kullanıyorum. benim degerlerin ustune de cıkılır ama gerek yok o kadar zorlamaya.
  • benimki en fazla 3,08 oldu.. daha fazla zorlamayacagım.. ilginiz için tşkk!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.