Şimdi Ara

P55/SATA II ile Corsair Force 3 60GB SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakartım gigabyte p55 ud3r ssd ise başlıkta yazdığı gibi corsair force 3 60gb. (525/490'lık model olması lazım) aslında performans olarak hiçbir sıkıntım yok, açılış, kapanış, yüklemeler falan oldukça hızlı. şöyle benchmarkı koyayım;

1024 ve sonrası neden öyle oldu sizce? sata 2 limitine mi takıldı ne oldu öyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 1:59:12 >

• Test vahim gözüküyor. Anakartınız sata 2 destekli sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

Test vahim gözüküyor. Anakartınız sata 2 destekli sanırsam.

konuyu okuduğunuza emin misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Ensemble

quote:

Test vahim gözüküyor. Anakartınız sata 2 destekli sanırsam.

konuyu okuduğunuza emin misiniz?

Henüz son kararımı vermedim, as ssd testini koyarmısınız.
  • http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p55-ud3r_10/

Sorun kullandığınız SATA porttan kaynaklanıyor olabilir. Bladeburak'ın dediği gibi bir de AS SSD testi paylaşın. Kullandığınız SAT port mavi mi beyaz mı? Çünkü ATTO test verileri dağılmış görünüyor. Çok çılgın sonuçlar çıkmış sanki REVO DRIVE'dan daha hızlı bir PCI ex SSD kullanıyormuşsunuz gibi...

•  P55/SATA II ile Corsair Force 3 60GB SSD

photoshop değil, telefonla da çektim.
    http://img535.imageshack.us/img535/3369/asssd2.jpg
    http://img7.imageshack.us/img7/6285/asssd1.jpg

bir gariplik olduğu ortada.

mavi portlara takılı hocam bütün diskler, beyazlar gigabyte'ın olması lazım onları kullanmıyorum.

• AS SSD testi de dağılmış:) Keşke o hızlarda çalışsa... SEntetik testlerin böyle bir zaafiyeti var işte ama Cyrstal Disk Bench sanırım doğru bilgileri vermiş, sonuç yazma hızı düşük... MSAHCI yerine IASTOR kullanın daha iyi sonuç veriyor. AS SSD'yi ve ATTO'yu silip tekrar indirip restart çektikten sonra tekrar test alın ya da kullanımda sorun yoksa boşverin:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Portlarla alakalıdır suan hangi kontrolcüde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 29 Nisan 2012; 2:59:18 >
  • şuan intelin portunda (yukarıdaki tabloya göre SATA2_0) iastor'a geçirdim, asssd bechmark aldırıyorum. yine felaket bir sonuç çıkıcak gibi.

sonuç:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 3:05:12 >
  • quote:

şuan intelin portunda (yukarıdaki tabloya göre SATA2_0) iastor'a geçirdim, asssd bechmark aldırıyorum. yine felaket bir sonuç çıkıcak gibi.

sonuç:

intel sata driver güncel mi ? sata2.1 takın bide
    crystaldisk dogru tahminler vermis ama atto ve as ssd sacmalası tuhaf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 29 Nisan 2012; 3:17:52 >

• güncel hocam herşeyi yeniden kurdum az önce. windows ise 5,9 puan veriyor ssd'ye. resmen mekanik hdd puanı yahu.
  • quote:

güncel hocam herşeyi yeniden kurdum az önce. windows ise 5,9 puan veriyor ssd'ye. resmen mekanik hdd puanı yahu.

Aslında jmicron denetleyicisini de dene diyecem de artık ssd kendinden gecmiş sürekli bench yapmakta normalde ssdyi yorar ve dusuk puan almasına yol acarken sende Cyrstal Disk onu gostermis birde anvilpro yu googledan indirip onla da bir test edip ekleyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 29 Nisan 2012; 3:35:14 >
  • quote:

quote:

güncel hocam herşeyi yeniden kurdum az önce. windows ise 5,9 puan veriyor ssd'ye. resmen mekanik hdd puanı yahu.

Aslında jmicron denetleyicisini de dene diyecem de artık ssd kendinden gecmiş sürekli bench yapmakta normalde ssdyi yorar ve dusuk puan almasına ol acarken sende Cyrstal Disk onu gostermis birde anvilpro yu googledan indirip onla da bir test edip ekleyiniz.

aslında benchmark yapmayı hiç sevmem ama bugün nedense bir bakayım dedim. tek canımı sıkan şey write'ın düşük olması dolayısı ile windows puanının düşük çıkması.

kablodan diyeceğim ama onuda yeni almıştım, sata 6gb/sn kablo. olmazsa bir ara format atarım artık, uygun birşey bulursam sata III'lü 1156 chipset'e göre anakart bile değiştirebilirim valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 3:36:24 >

• quote:

quote:

quote:

Aslında jmicron denetleyicisini de dene diyecem de artık ssd kendinden gecmiş sürekli bench yapmakta normalde ssdyi yorar ve dusuk puan almasına ol acarken sende Cyrstal Disk onu gostermis birde anvilpro yu googledan indirip onla da bir test edip ekleyiniz.

aslında benchmark yapmayı hiç sevmem ama bugün nedense bir bakayım dedim. tek canımı sıkan şey write'ın düşük olması dolayısı ile windows puanının düşük çıkması.

kablodan diyeceğim ama onuda yeni almıştım, sata 6gb/sn kablo. olmazsa bir ara format atarım artık, uygun birşey bulursam sata III'lü 1156 chipset'e göre anakart bile değiştirebilirim valla.

ssd sata 3 fakat anakart sata 2 , kabloda sata 3 bu sorunun çözümü ışığa cıkar. Kabloyu sata 2 olarak değiştirip bir deneyin.

• sonuçlar aynı, değişen birşey yok. crystal dışında hepsi saçmalıyor, crystal ise 200mb/s okuma 60mb/s yazma diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 3:50:50 >
  • quote:

sonuçlar aynı, değişen birşey yok. crystal dışında hepsi saçmalıyor, crystal ise 200mb/s okuma 60mb/s yazma diyor.

Crystal sonucu tahmini yaklaşmıs ama düşük vermis lakin gerginix in dediği gibi sıkıntı yoksa takmayın..
    Lakin sıkıntı olursada secure erase yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 29 Nisan 2012; 4:02:38 >
  • quote:

quote:

sonuçlar aynı, değişen birşey yok. crystal dışında hepsi saçmalıyor, crystal ise 200mb/s okuma 60mb/s yazma diyor.

Crystal sonucu tahmini yaklaşmıs ama düşük vermis lakin gerginix in dediği gibi sıkıntı yoksa takmayın..
    Lakin sıkıntı olursada secure erase yapın.

valla hiç uğraşasım yok aslında, format atmaya karar verirsem ondan önce veya sonra yaparım. öneriler için teşekkürler.

diyordum, şimdi windows 8'i denemeyi düşünüyorum, dediğiniz gibi secure erase yapıp, win 8'i kuralım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 4:30:44 >

• secure erase ve windows 8 ile düzeldi sanırım, Windows 8 7.7 puan verd, atto da düzgün gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 29 Nisan 2012; 7:33:25 >

• quote:

secure erase ve windows 8 ile düzeldi sanırım, Windows 8 7.7 puan verd, atto da düzgün gözüküyor.

Düzeldi evet birde as ssd koysaydınız.

• Başkan doğru yolu bulmuş ssd
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.