Şimdi Ara

p525 mi p535mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gps pek gezen biri değilim ve bulunduğum yerde gps yok.gps de pek işimi görür değil gibi ama şuan için öle ilerde ne olur bilmiyorum...ama şu an için çok öenmli faktör değil. wi-fi b ile p535 deki wi-fi ile nasıl bi fark var...ve işlemcileri nasıl gözle görülür bir fakrlılık varmı işlemcileri arasında.
  • Ben olsam 525 derim sebebi ise çok mesaj yazıyorum klavyesinin olması bana göre büyük bir artı 535 de ise ekrandan yazmaya çalışacaksınız o yüzden 525
  • Bulundugun yerde nasil gps yok ki?
    Dunyanin hemen her yerinden gps sinyaline ulasabilirsin.
  • Gps için bir şey diyemem.. ama ben seviyorum. iyiki GPS li almışım.
    arabada giderken tam bir eğlence.. ayrıca bütün haritalar elimin altında vs.vs.vs

Wi Fi için ise

535 bile ciddi yavaş bana göre..
    525 i düşünemiyorum.

Laptop da n var süper..

bilginiz için..

alıntıdır.

quote:

IEEE 802.11 2 Mbps max.
    IEEE 802.11a 54 Mbps max. (40 MHz'ta 108 Mbps)
    IEEE 802.11b 11 Mbps max. (40 MHz'ta 22 Mbps, 60 MHz'ta 44 Mbps)
    IEEE 802.11g 54 Mbps max. (g+ =108 Mbps, 125 Mbps'a kadar mümkün; 2 Mbps Karma (g+b) IEEE 802.11b)
    IEEE 802.11h 54 Mbps max. (40 MHz'ta 108 Mbps)
    IEEE 802.11n 300 Mbps max. (kullanılan Teknik MIMO; 20. Ocak 2006'da tasarlandı; Versiyon 2.0 19. Mart 2007'de geliştirildi)

• - gps harici olarak 100 ytl'ye alınabilir. 535'den daha ucuza mal etmiş olursun hem böylece.

- ayrıca wifi'nin b olması bir şeyi değiştirmez. çünkü b 11mbit hıza kadar destek verebiliyor. türkiye'de alabileceğin en büyük ttnet bağlantısı 4bmit zaten.

- internet hızını daha çok ram belirliyor. web browserlar ram canavarıdır ve ne kadar yüksek ram varsa cihaz o kadar hızlı sayfa görüntüler. işlemci de bu hızda rol oynar tabi. iki cihazın da rami aynı olduğundan 535'in bariz bir üstünlüğü yoktur.

- 520mhz tabi ki 416'dan daha hızlıdır ama seni çok uçuracağını sanmıyorum. zaten p535, i300'den sonra benchmark testlerindeki en hızlı alet p525
  • quote:

Orjinalden alıntı: _PainKilleR_

- gps harici olarak 100 ytl'ye alınabilir. 535'den daha ucuza mal etmiş olursun hem böylece.

- ayrıca wifi'nin b olması bir şeyi değiştirmez. çünkü b 11mbit hıza kadar destek verebiliyor. türkiye'de alabileceğin en büyük ttnet bağlantısı 4bmit zaten.

- internet hızını daha çok ram belirliyor. web browserlar ram canavarıdır ve ne kadar yüksek ram varsa cihaz o kadar hızlı sayfa görüntüler. işlemci de bu hızda rol oynar tabi. iki cihazın da rami aynı olduğundan 535'in bariz bir üstünlüğü yoktur.

- 520mhz tabi ki 416'dan daha hızlıdır ama seni çok uçuracağını sanmıyorum. zaten p535, i300'den sonra benchmark testlerindeki en hızlı alet p525

Kesinlikle katılıyorum hız konusunda aradaki o farki hissedemezsin o yüzden aradaki fiyat farkına değmez...

• verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. sanırım bende p525 alaacam
  • bu wireless b ile şifreli wi-fi aglarına kolay baglanıyormu p525 kullanan arkadaşlar şifreli aglarda bir problem yaşıyorlarmı ?
  • up;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: abatu

bu wireless b ile şifreli wi-fi aglarına kolay baglanıyormu p525 kullanan arkadaşlar şifreli aglarda bir problem yaşıyorlarmı ?

Hayır hiç bir sorun teşkil etmiyor.Bağlan dediğn zaman açılan pencereden şifreyi yazıp ok dedikten sonra kullanıma hazır hale geliyor.
  • quote:

- gps harici olarak 100 ytl'ye alınabilir. 535'den daha ucuza mal etmiş olursun hem böylece.

cok tesekkurler cok faydalı bilgiler.benim modem zaten kablosuz hemde internet hızım 2mbit(bana fazlasıyla yetiyor)

• quote:

Orjinalden alıntı: CILGINLAR

quote:

cok tesekkurler cok faydalı bilgiler.benim modem zaten kablosuz hemde internet hızım 2mbit(bana fazlasıyla yetiyor)

Aslında sorun teşkil ediyor..
    b olunca sadece WEP protokolüyle şifrelenmiş ağlara ya da şifresiz ağlara bağlabiliyorsun. Yani okul cafe gibi şifre istemeyen yerlerde sorun yok. ama şifresini biliyor da olsan WPA protokolüyle şifrelenmiş ağlara bağlanamıyorsun.. pek çok şirketin bu protokolü kullandığı düşünülürse kısıtlayıcı bir durum bu..
    halbuki b/g de istediğin ağa şifresini de biliyorsan bağlanabilirsin.

• PSP b standardında ama wpa'lara bağlanabiliyor? eski cihazlar bağlanamıyordur belki ama yazılımla çözmüşlerdir. 525'de eski bir cihaz değil zaten. psp gibi bağlanabiliyordur.
  • Cihaz wpa lara bağlanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 10 Eylül 2007; 11:17:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: D_E_V_I_L

Hayır hiç bir sorun teşkil etmiyor wpa lara da gayet rahat bağlanabiliyor.

Dostum ben sırf şifreli wpa' lara bağlanamadığını diğer bir forumda(cebimdekipc.com) öğrendiğim için gps hariç her yönüyle sevdiğim p525' ten vazgeçtim..
    Eğer kullanıyor ve deneyimlediğin ya da en azından bağlandığına şahit olduğun için yazıyorsan ne ala; çünkü dediğim gibi benim de edinmeye niyetli olduğum bir pda..
    İş sebebiyle pek çok zaman şifreli şirket ağlarına bağlanmam gerekebiliyor ve basit işler için laptop hamallığı yapmaktan bıktım.
    Umarım dediğin doğrudur..
    Lütfen kendin denediysen denedim diye yaz..

• Arkadaşım telefon suan serviste o yuzden bakamıyorum.O bağlandığım inetrnet komşumun evine gittiğmde bağladım uzun zaman önce fakat sen sordun diye bir daha gidip baktım onun şiflereme yöntemide wap sanıyordum wep miş.Hatamdan dolayı özür dilerim.

Ama benim bildiğim bütün wireless b ler wpa şiflerini çözemediklerinden bağlanamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantoka -- 10 Eylül 2007; 11:27:10 >
  • özre gerek yok
    keşke şunu b/g yapsalardı da gözü kapalı alsaydım ben de
  • arkadaslar oncelikle bu forumu olusturan ve bilgilerini , deneyimlerini büyük bi sabırla paylaşan herkese cok tsk ediyorum....

ben dizüstü bilgisayarımıda ( diz üstü hakkında hic birsey bilmeden ) bu forumdaki kritikler dogrultusunda aldim ve hic pisman deilim...

şimdi de cep telefonumu deiştirecem ve bir pda olsun istiyorum...

Asus alacagım kesinlesti p535 ve p525 arasında kaldım ... arada baya fiyat farkı olusmus durumda...

cihazın benim icin en onemli ozelligi wireless ten internete girmesi...

şu bahsi gecen web şifrelemesi veya wpa şifrelemesi hakkında bilgi verebilirmisiniz...

p525 le ... toplu kullanımın oldugu alanlarda yani otel - cafe -alışveriş merkezi gibi yerlerde sorun yaşarmıyım

evler ve ofislerde yaşayacağımı düşünmüyorum ama...

beni bu konuda aydınlatırsanız cok tşk ederim....

kısmetse yarın ikisinden birini almaya gidecem bakalım hayırlısı....

• Kesinlikle p525 wpa şifrelemeyi bu güne kadar hiçbir yerde kullanıldığını görmedim zaten herkes wep
    kullanıyor açık alanlarda bulduğu her wireless ile kolaylıkla bağlanıyor.
    gps e gelince gps in dahili olması aslında hiç de avantaj değil
    1 - araçlarda uyduyu bulabilmesi için cihazı camın önüne koyman gerekiyor
    2 - p535 in gps i 12 kanal şimdiden bluetooth gps modüllerinin 42 kanallısı 150-200 ytl civarı ( kanal arttıkça kapalı havalarda daha kolay uydu buluyor ve yer tespiti 3m hataya kadar düşüyor)
    3 - dahili gps elbette pil tüketimini arttıracaktır.
    diğer arkadaşların anlattıkları da cabası
    kesinlikle verdiğin fiyat farkına değmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: electromann

Kesinlikle p525 wpa şifrelemeyi bu güne kadar hiçbir yerde kullanıldığını görmedim zaten herkes wep
    kullanıyor açık alanlarda bulduğu her wireless ile kolaylıkla bağlanıyor.
    gps e gelince gps in dahili olması aslında hiç de avantaj değil
    1 - araçlarda uyduyu bulabilmesi için cihazı camın önüne koyman gerekiyor
    2 - p535 in gps i 12 kanal şimdiden bluetooth gps modüllerinin 42 kanallısı 150-200 ytl civarı ( kanal arttıkça kapalı havalarda daha kolay uydu buluyor ve yer tespiti 3m hataya kadar düşüyor)
    3 - dahili gps elbette pil tüketimini arttıracaktır.
    diğer arkadaşların anlattıkları da cabası
    kesinlikle verdiğin fiyat farkına değmez

cok tşk. ederim beni rahatlattın ..

yani yarın gidip p525 alacaktim ama simdi daha huzurlu olabilirim..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.