Şimdi Ara

P4 sistem toplamak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakart , ram ve ekran kartı olarak bir türlü karar veremedim.

anakart asus mu ? intel mi? ve 945 mi yoksa 915 chipset mi alsam.

ram olarak DDR mı ? yoksa DDR2 mi ?

bende asus 128 mb 9550 GE var ve çok memnunum. PCI express almaya gerek var mı?

kasa olarakta HURRİCANE II almayı düşünüyorum. sanırım ii bir kasa...

yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

• Bütçe belirtirsen daha iyi öneriler yapılabilecektir

Kullanma amacını sorayım. Oyunlar önemli bir yer tutacaksa f/p oranı (ve oyun hızı) iyi olan Amd'leri öneririm.

Yine de Intel alacaksan yongasetinin 945 olmasını tavsiye ederim.

Alacağın anakart pci-e olacağından ekran kartı zaten değişecek. En düşük olarak x550 128bit öneririm. Para durumu izin verirse kesinlikle daha yüksek ekran kartlarına bak derim

Intel sistem alma durumunda bellek ddr2 olmalı.

Amd alırsan ddr1 almak zorundasın.

Feel kasaların güç kaynağı pek iyi değildir. Durumu garantiye almak için en azından fsp markalı 400-500w arası bir güç kaynağı iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Ocak 2006 0:59:02 >

• ANAKART ASUS P5LD2
    İŞLEMCİ P4 630 (3.00 GHZ)
    RAM 1GB 2*512 KİNGSTON DDR2
    EKRAN KARTI MSİ 6800GS
    MONİTÖR SAMSUNG 794MB

GERİSİNİ SEN HALLEDERSİN.
  • Ouyn oynucaksan da oynamıcaksanda AMD yi oneririm arkadas...en az 1 GB ram tabii DDR 2 oılursa daha iyi olur...ekran kartı da (bunda kesin butce belirtmen gerkirdi) Su anda Ortanın ustun gibi olan bir kart x800GTO derim...:(butceye gore degisir tabii)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReNNeG@De

Ouyn oynucaksan da oynamıcaksanda AMD yi oneririm arkadas...en az 1 GB ram tabii DDR 2 oılursa daha iyi olur...ekran kartı da (bunda kesin butce belirtmen gerkirdi) Su anda Ortanın ustun gibi olan bir kart x800GTO derim...:(butceye gore degisir tabii)

AMD de DDR2 yok. gerçi gerekte yok. bu haliyle zaten yeterince performanslı

quote:

Orjinalden alıntı: emreyildirimgs

ANAKART ASUS P5LD2
    EKRAN KARTI MSİ 6800GS
    MONİTÖR SAMSUNG 794MB

seçim gayet guzel olmuş.

• yorumlar için teşekkürler...

sistemi genelde güvenlik kamerası kaydı için kullanıcam. aynı anda tabii ki oyun vs... şu anda AMD 2100 Xp var. yetmediği için ve P4 toplamaya karar verdim ( güvenlik kamerası sistemi için intel chipsetli sistem öneriliyor. yoksa amd 64 bir alırdım )

ANAKART ASUS P5LD2 modelini inceledim. ICH7R desteği bildiğim kadarıyla hdd lerdeki NCQ sistemini destekliyordu değil mi?

bütçem ise;
    500-600 + kdv dolar civarı. ekran kartı için fazla bir bütçe ayırma şansım yok.

Alacağım parçalar;

Cpu
    mainboard
    ram
    kasa
    ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mago -- 23 Ocak 2006 9:03:06 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreyildirimgs

ANAKART ASUS P5LD2
    EKRAN KARTI MSİ 6800GS
    MONİTÖR SAMSUNG 794MB

GERİSİNİ SEN HALLEDERSİN.

Gerçekten güzel liste yazmışsın

@mago ICH7R desteğinde hem sata2 hemde ncq var.. Bütçen kısıtlıysa bu listedeki ekran kartını çıkar yerine x550 gibi bişey almanı tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7900XT için sistem tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler...
  • işlemcini amd athlon3200+ al anakartı abitnf7-S al tavsiyem ramin ddr olursa iyi olur

• Yanlız gözümden kaçan bişey var eğerki o/c ile azda olsa uğraşacaksan kingston ddr2-533 lerden uzak dur çünkü kalas gibi ramlerdir kendileri...En azından uygun fiyatlı twinmosu öneririm sana
  • overclock ile uğraşacağımı pek sanmam fakat bilgin için saol.
    Dual consair düşünüyorum ya da twinmos

quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

Yanlız gözümden kaçan bişey var eğerki o/c ile azda olsa uğraşacaksan kingston ddr2-533 lerden uzak dur çünkü kalas gibi ramlerdir kendileri...En azından uygun fiyatlı twinmosu öneririm sana
  • aşağıdaki parçalarda karar verdim var mı itirazı olan

INTEL P4 3.0 LGA 775 800MHZ
    ASUS P5LD2 775 SOCKET 945 CHIPSET
    Consair VALUE SELECT DDR2 533 PC2-4200 (512MB*2) DUAL KIT
    FEEL HURRICANE 550W SİYAH KASA
    Asus 6600LE SILENCER 256MB 128 BIT PCI EX
    Seagate 300 GB SATA NCQ HDD SATA

Vatan Bilgisayar ya da Gold pc den alıcam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mago -- 23 Ocak 2006 14:07:10 >
  • Harddiskin sata2 mi bilmiyorum ama sata2 olsa daha iyi olur bide seagate sata1 ler çok ses yapıyordu sata2lerde o sorun varmı billmiyorum....Ekran kartın bence iyi değil düz 6600 alsan daha iyi edersin
  • güle güle kullan yazdığım sisteme yakın alıyosun ama biraz daha para bulup ekran kartının modelini artırırsan daha uzun ömürlü bi yatırım olur.
  • kardeş bak p4 topluyosan intel alacan ama ben sana amd epox öneririm drr2 al derim performansı manyak ekran kartı olarakta ge force gt6600 derim grafik tasarımında dowland ve oyunlarda manyak bi donanım benim dediğimi yap hiç pişman olmazsın
  • baktığım site de yüksek kapasiteli SATA II yoktu. en fazla 160 gb vardı. kapasiteye ihtiyacım var açıkçası.ama sata II varsa ondan alırım tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: MMXex

Harddiskin sata2 mi bilmiyorum ama sata2 olsa daha iyi olur bide seagate sata1 ler çok ses yapıyordu sata2lerde o sorun varmı billmiyorum....Ekran kartın bence iyi değil düz 6600 alsan daha iyi edersin
  • bende şuan lga kullanıyorum yazın geçtim
    ddr II 533 mhzler kalas değildir yanlış bilgi vermeyin
    alabilirsen 110$ civarına Geil 533 mhz DDR II (512 mb X2 kit olarak 110$ )ler var yazın oc yapmıştım oc bölümüne testleri koymuştum
    anakart olarak asus alma
    yazın abit aa8 3rd eye almıştım gayet memnundum sonra sonbahara doğru asus p5dn2 SLI aldım lanet ettim şuan yine abite döndüm (asusun sorunları: ramleri 133 mhz de çalıştırıyordu ram timinglerinde abit kadar stabil değildi) vs vs böyle gidiyor
  • 6600 modeli değil mi zaten benim seçtiğim. 6600 gt ile nasıl bir fark var. frekans farkı falan mı ?

quote:

Orjinalden alıntı: @DMiNTüRK

kardeş bak p4 topluyosan intel alacan ama ben sana amd epox öneririm drr2 al derim performansı manyak ekran kartı olarakta ge force gt6600 derim grafik tasarımında dowland ve oyunlarda manyak bi donanım benim dediğimi yap hiç pişman olmazsın
  • saol arkadaşım. uyarını dikkate alıcam. bir de abit modelini inceliyim...

quote:

Orjinalden alıntı: GobliN

bende şuan lga kullanıyorum yazın geçtim
    ddr II 533 mhzler kalas değildir yanlış bilgi vermeyin
    alabilirsen 110$ civarına Geil 533 mhz DDR II (512 mb X2 kit olarak 110$ )ler var yazın oc yapmıştım oc bölümüne testleri koymuştum
    anakart olarak asus alma
    yazın abit aa8 3rd eye almıştım gayet memnundum sonra sonbahara doğru asus p5dn2 SLI aldım lanet ettim şuan yine abite döndüm (asusun sorunları: ramleri 133 mhz de çalıştırıyordu ram timinglerinde abit kadar stabil değildi) vs vs böyle gidiyor

• http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155&productid=bd90640#tablnk

asus sun SLI modeline ne dersiniz arkadaşlar. tek fark sanırım çift ekran kartı desteği olması. birde firewire girişi. değermi sizce 15-20 dolar fark vermeye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.