Şimdi Ara

<<<P4 533LÜK İŞLEMCİYLE OVERCLOCK PROJESİ VE OLABİLİTESİ>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda arkadaşa bir bilgisayar toplıyacağız ve az da olsa overclock yapılacak bu bilgisayarda,
    aslında ezelinden beri intel kullanan biri olarak intel değilde amd toplama taraftarıyım zira oyun,internet ve overclock için amd fiyat/performans biçilmiş kaftan fakat öte yandan aklımda intelle ilgili şöyle bir proje oluştu simdi 533 mhz veriyollu intel işlemcilerin yüksek saat hızlara çıkabildiği forumda bi çok kez yazıldı çizildi zira bende bizzat bir arkadaşın P42.4 533'ünü 3.6 lara kadar hiçi bir ekstra soğutma yapmadan çıkarmayı başardım.
    Bu bilgiler ışığında bir 2.66 Lga(64bit) 1mb cache HTside olan 533 veriyollu işlemci alıp bunu asus marka ddr2 667 ram destekli 1066 veriyollu anakartına taksak ucuz sayılabilecek parçalarla büyük bir overclock imkanımız olmazmı zira ramler zaten bu işlemciyle default 333 de çalışcağı için 667 mhz ramler sınırlayıcı olmayacaktır diye düşünüyorum,hemde ramler yüksek mhzli hemde overclock için satılan ramlerden çok daha ucuz.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar yorumlarınız benim için önemli paylaşılan fikirler doğrultusunda bu bilgisayar ya amd olacak yada bu projenin olabilirliği durumunda intel olacak.
    Saygılar.

• kimsenin fikri yokmu arkadaşlar?
    deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • ben denemedim ama sanırım 2.66 ilede 3.6-4.0 arası bişi yaparsın gibi geliyor bana. Çok extreme bişiler kullanmayacaksan bu değerlerde günlük kullanırsın diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmengi

ben denemedim ama sanırım 2.66 ilede 3.6-4.0 arası bişi yaparsın gibi geliyor bana. Çok extreme bişiler kullanmayacaksan bu değerlerde günlük kullanırsın diye düşünüyorum.

işlemcinin aşağı yukarı okadar yapcağını tahmin edebiliyorum fakat benim merak ettiğim ram 667 mhz olduğu için işlemciyle birebir oranda gidilebilirmi?
    sonuçta elde ediceğim performans bir 3000+ venice kadar olurmu?
    sadece cpu hızı bakımından düşünmeyelim memory bant genişliği,veriyolunun hızlanması vs vs.
  • Forumda başka fikri olan yokmu arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi populous -- 2 Aralık 2005, 0:26:16 >
  • ben celeron 2.26 işlemci ile 3383 gördüm ama (günlük değil)

senın sorun bıraz farklı o bus hızında herhangı bır bilesen tıkanabılır tek ram cekmıyor sistemi

sonucta .. hayırlısıyla denersen öğrenicez...

kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.