Şimdi Ara

P4 3.2 68 DERECE NORMALMİ KAÇ DERECE OLMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR SİSTEMİM AŞAĞIDAKİ BİLEŞENLERDEN OLUŞUYOR

P4 3.2 ghz 1mb-800mhz box
    İntel 865glc 478 pin, sata, agp 8x, onboard 96mb vga, ses, 4 usb
    256 ddr 400 ram
    EKRAN KARTI 32 MB. LIK ASUS VARDI ONU TAKTIM (ONBOARD VGA YI KULLANINCA YAVAŞ ÇALIŞTI)
    HDD 20 gb. ikiye bölünmüş vaziyette
    ekran kartı yok
    C:10 gb.
    D:10 gb.

SPEEDFAN PROGRAMINDA EN ÜSTTE CPU:68 DERECE YÜK YOKKEN NORMALMİ DEĞİLSE NORMALDE KAÇ DERECE OLMASI GEREKİYOR.FANIM BAYA SESLİ AMA İYİ SOĞUTUYOR.

AIDA32 PROGRAMINDAN BAKAMADIM SICAKLIĞA SENSOR DEN DENEDİM OLMADI.

• 68 derece yük altına değilken çok yüksek bir değer
    normalde 45-50 yük altında en fazla 70 olabilir orjinal sogutucu ile
  • Fanin harika sogutuyor gercekten dostum nerden aldin sen o fani ya 68 derece ne kadar dusuk bi rakam benimkisi 150 falan Arkadasim sen naaptin ya senin cpu nun omru en cok 1 ay ne demek 68 derece ya bnm 2.6 HT 1MB 800MHZ 35 derece calisiyor yuk yokken...kesin ona bir care bul adam gibi bir fan al adam gibi bir termik macun al...seninkisi cayir cayir arkadasim olmaz boyle..birde o sistemi neden o kdaar dengesiz kurdun20 GB harddsk var sanki corkms gibi ikiye bolmusun falan bide vga yok naaptin kardes sen ne icin kullaniosn sen bu aleti yazik gunah ya.... BENCEDE FANIN SESLI AMA IYI SOGUTUyOR

• mesele orda işte bu soğutucu orıjınal değil hunpol diye bir marka
  • eeeeeeeee p4
  • gülersiniz değilmi biz sizin gibi baba parası yiyip almıyoruz bunları gücümüz buna yetti hdd ram ve ekran kartını daha sonra alacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancora -- 30 Kasım 2005, 11:32:17 >
  • Kardesim senin yasin kac ki bana baba parasi yiosn diosn sen beni lise veledi saniosn galiba...neyse bak benden tavsiye git adam gibi fan al..heatsinkide degstr en con 50 ytl e kdr bsey al daha fazla verme o copluge
    quote:

Orjinalden alıntı: konsey06

gülersiniz değilmi biz sizin gibi baba parası yiyip almıyoruz bunları gücümüz buna yetti hdd ram ve ekran kartını daha sonra alacağız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BEN BURDA SİZ GÜLESİNİZ DİYE TOPİC AÇMIYORUM ONA KIZIYORUM.
    ÇOLUK ÇOCUKLA LAF YARIŞTIRMAKDA DEĞİL NİYETİM.
    BİR SORUNUMUZ VAR ONU DİLE GETİRİYORUZ.
    TEVELLÜT 1973 ÇOK LAZIMSA

Thugrain GENEDE SAĞOL YARDIMCI OLDUĞUN İÇİN

starway AKILLI OL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancora -- 30 Kasım 2005, 12:11:35 >
  • Dostum kizma saka gibi geldi yani 68 derece...
    Bak bu sicaklik hic normal degil bilemedim 45 olmasi lazim o bile cok ama...idare eder
    Istanbulda oturuyorsan PERPA da ucuz fan satan dukkanlar var onlardan stock fan al en azindan...sendeki fan cok dandrk demkki o kdr ses yaptgina gore...thermacun al dicem ama belki verebilirler stock fanla birlkte sen yinede sor aldigin yere IST te bildigim en ucuz yer Perpa da orasi uzak gelirse Karakoyde Selanik pasaji var orayada bakabilirsin oradaki esnafta esnaf olsa biseyle ilginlenmio gidiosn bi elktrnk parca icin adama daha ne istdegni solemedn yok dio ama orda fan bulablrsn tahminin arkdas olmustu simdilk benden bu kadar daha fazla sorun varsa yardimci olmaya calisirim
    quote:

BEN BURDA SİZ GÜLESİNİZ DİYE TOPİC AÇMIYORUM ONA KIZIYORUM.
    ÇOLUK ÇOCUKLA LAF YARIŞTIRMAKDA DEĞİL NİYETİM.
    BİR SORUNUMUZ VAR ONU DİLE GETİRİYORUZ.
    TEVELLÜT 1973 ÇOK LAZIMSA

Thugrain GENEDE SAĞOL YARDIMCI OLDUĞUN İÇİN

• çok sağol dostum ankara dayım orıjınal intel fan alıyım ben daha iyi
  • PRESCOTT OLDUĞU İÇİN NORMAL BU SICAKLIK DİYENLER VAR BUNA NE DİYECEKSİNİZ.
  • hocam ne ilgisi var benimde precott ama 35 derece civari gezior yani ne alaksi var prescott northwoodla...sonucta cpu dedigin normal isi 45 civardr yani..en azindan stock 45 falan gelior ne bilim bana gore cok hayatimda duymadim bu kadar yuksek (ustunde fan olan) cpu temp degeri...bilemiorm yani ne digim bana fazla geldi bence stock fan al o seni kurtarir simdilik...
    quote:

PRESCOTT OLDUĞU İÇİN NORMAL BU SICAKLIK DİYENLER VAR BUNA NE DİYECEKSİNİZ.
  • Dostum sen o İnTEL FAnını yenile bence bende sistemi ilk aldıgımda o degerlerde idi Cooler master in cpu fanını aldım ve kasa sogutmayıda düzenledim egsoz fan v.s dün topic açdım sıcaklıgım 35 derece boşda 29 derece görüyorum kimsenin inanası gelmiyor ama 29 derece prescott 2.4 1 mb cache
  • KASANINDA ETKİSİ OLABİLİR CPU FANI PSU İLE YÜZYÜZE DURUYOR ATX KASA
  • Tabi onunda etkisi oldukça yüksek sen biras daha toparla kendini iyi bir kasa alırsın rahat edersin dostum canını sıkma boşver...
  • sonuçta cpu zarar görecek diye korkuyorum yoksa idare ederim.
  • kardeş bende aynı işlemciye sahibim,maalesef sen anlatınca işlemciyi ilk aldığım günler aklıma geldi.
    Bende ısınan işlemciyi yük altında 70-75lerde gördükçe deli oluyordum.
    prescottdur ısınır mantığı yalnış prescottdur intelin kazığıdır yanında gelen soğutucu bir işe yaramaz daha doğru.
    Benim işlemciyi nasıl soğuttuğuma gelecek olursak ben bir hayli masraf yaparak soğuttum belki şimdiki aklım olsa toptan anakart+cpu yu satıp amd alırdım.
    sonuçta kasa hava sirkülasyonu iyi bir kasa , kalite bir cpu soğutucu ve arctic silver macunla boşta 40 derecelerde yükteyse max 51,52 derece.
    Eğer bu işlemciyi soğutma kararı alırsan kesinlikle bakır tower soğutucu kullan ve kasanda varsa yer ön kısma fan ekle zira çoğu kasada sadece egzos fanlar mevcut.
    Ama ben olsam cpu+anakartı satar ısınma sorunu olmayan amd işlemcilerden alırdım.
    Saygılar.
  • bence speedfan isimli salak program yada ısı sensorunden kaynaklanıyo olması daha muhtemel elinle kontrol ettin mi 68 dereceyi 90da makinayı kapatıyo zaten intel boardlar. speedfan sapıtmış mı denemek içinde fanı elinle durdurup 90da kapanıyo mu diye bakabilirsin. ben amd de denemiştim anakartın o özelliği çalışıyo mu diye :P 70di ama kapanma sınırı tabi.

yinede speedfan a güvenmeyin başarısız bi program kanımca

kasa içinin serin olduğunu var sayarsak diyede ekleme yapiiim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcAN the teKMe -- 30 Kasım 2005, 16:42:28 >
  • quote:

starway

eeeeeeeee p4

quote:

Thugrain

2.6 HT 1MB 800MHZ 35 derece calisiyor

bu p 74mü?
    p4 prescottların max sağlıklı değeri 72 derece bilmeden eeeee diyenlere
    tabii senin boşta 68 derece şuan sınır altıda olsa yükte artacak
    konsey06 bende senin durumundaydım 60 dereceydi normal bir northwood fanıyla boşta
    zalmana 65 lira verdim (biraz koydu insanın tek parası olunca :) )
    ama şuan makina soğuk günlerde 37 den açılıyor 40 derece yüksüz hali max 61 oluyor yükte
    kasa içi havalandırmanıda iyi yapmaya bak

• Gusel işlemcin var. laf atanlara aldırma sen. Hatta git fan al diyenlere de itimat etme hemen. biostan cpu sıcaklıını öğren emin olduktan sonra fanın doğru monte edilip edilmediinden Arasına thermal macun falan konulmuşmamış olabilir. Tmessızlık vs vs. emin ol. Ben de iki tane presscott kullandım. Stock fanla da kullandım. bahsettiğin sıcaklık çok bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.