Şimdi Ara

p4 3.0 630 cpu oldu 15*285=4250MHz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen bi arkadaşıma pc toplamıştım. neyse aldık parçaları falan.kurduk o gün çalışı halde bıraktım. bugun gittim. birazcık o/c denemesi yapayım dedim.ne göreyim. bence çok ii çıktı. bi dahaki gittiğimde ss koyarım.ama ne zaman giderim bilmem.parçalar :

asus p5 serisi anakart
    2* 512 mb ncr çipli ddr2 ram
    intel 630 3.0 işlemci.

bunları biostan öyle iki dakkalığına uğraştım 3. denemem de bilgisayr 285*15=4250 değere çıktı. default voltajda.testleri falan yapmadım daha misafirliğe gitmiştim.bakalım bi daha ki sefere gittiğimde inşallah ayrıntılı testlerle gelirim.inşallah stabil olur.bu değerde ben windowsu açtım ve prince of persia oynadım reset falan yoktu. bakalım bi daha gittiğimde elimde delillerle gelicem inşallah.yalnız üzüldüğüm nokta öyle bilgisayarda düz 6600 var. keşke x800 falan alsaydık ama para kalmamıştı neyse herkese iyi geceler....

• stok fan mıydı? Beni asıl ilgilendiren 6xx serisinin 5xx serisinden daha çok ısınıp ısınmadığı.
  • evet stok itelin verdiği fandı.bence çok güzel değerler.sizce de iyi mi? ben bu kadar çıkmasını beklemiyodum.default voltajda hemde.
  • 5xx serisi kadar ısınmıyor ama genede ısınıyor aralarında %20 kadar iyileşme var
    quote:

Orjinalden alıntı: ilberan

stok fan mıydı? Beni asıl ilgilendiren 6xx serisinin 5xx serisinden daha çok ısınıp ısınmadığı.

• nasıl o kadar iyi soğutabiliyor stok fan acaba, benim 630açılır açılmaz 60 dereceyi görüyor, imzadaki sisteme ek olarak foxconn TH-002 kasa var nasıl soğur bu alet tavsiyeniz varmıdır?
  • gayet iyi çıkmışsınız.super pi sonuçlarını görelim
  • o değere çıkmasını hadi normal saydık tamamda default voltaj ve stock fandan bahsediyorsun...
    en yakın zamanda benchleri bekliyoruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ok bi daha gittiğimde hemen yapıp buraya gönderecem.hele bi gideyim. bu değerle windowsu falan sorunsuz açtı stabil olur mu bilmem.ama hepsini yapıp buraya koyacam.
  • Arkadaşlar intel işlemcilerde overclock yaparken dikkat edilmesi gereken bir husus var. İşlemcilerde TM1 (Thermal Monitoring) Koruması var işlemci kendisini frenliyor. 5xx Serisinde bu böyle 6xx serisinde TM2 Eklenmiş galiba Aşağıdaki programla işlemcinizin fren yapıp yapmadığını Görebilirsiniz.

Böylece gerçekten overclock yapıp yapmadığınız anlayabilirsiniz.

http://www.panopsys.com/downloads/ThrottleWatch.zip

Intel'in yeni Pentium 4'lerindeyse çok daha farklı bir tasarım anlayışı var. Prescott çekirdekli Pentium 4 işlemciler iki farklı sıcaklık takip sistemi içeriyorlar ve işlemciler kendileri için belirlenmiş belli bir sıcaklığı geçmiyorlar. Bu değerler Intel tarafından sağlanıyor. Örneğin Intel'in dökümanlarında 3.6GHz modelin 115 Watt'a kadar güç kullanabileceği (ve ısı üretebileceği) belirtiliyor. 115 Watt için belirtilen kritik sıcaklıksa 72.8 °C derece. Bu da demek oluyor ki, tam yük altında, tam hızda çalışan, 3.6GHz hızındaki bir Pentium 4 560'ın sıcaklığı 72.8 °C dereceyi geçmeyecek. Gerçekten de siz ne yaparsanız yapın, ne kadar zorlarsanız zorlayın işlemci bu sıcaklığı geçmiyor. Eğer işlemci 72.8 dereceyi aştığını farkederse kendi içinde bir süre için duraklıyor, bunu da Assembly dilinde HLT, kelime anlamıyla Halt / Dur komutunu işleyerek yapıyor. Yani bizim en baştan beri kullandığımız tabirle, işlemci sıcaklık sınırını aşmamak için kendi kendine frene basıyor. Siz bunu dışarıdan farketmiyorsunuz, çünkü frene basıldığında işlemcinin çalışma hızı yada gerilimi değişmiyor. İşlemcinin bu moda girdiğini BIOS'dan da kontrol edemiyorsunuz. BIOS'larda "Power Management" bölümünde bulunan "CPU Throttle" seçeneği bu sistemi etkilemiyor. İşlemci tamamıyle kendi kendine frene basıyor yada freni bırakıyor. Bu durumu herhangi bir şekilde aşmak yada işlemciyi frene basmaktan alıkoymak mümkün değil. Intel dökümanlarında bu durumun yazılımla da anlaşılamayacağını belirtmiş ama işte az önce bahsettiğiz ThrottleWatch isimli yazılım bunu başarıyor ve bize işlemcinin ne zaman, ne kadar frene bastığını gösteriyor.

Daha Fazla Bilgi Almak için Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szm428 -- 28 Eylül 2005, 2:12:32 >

• hmmmbunu öğrendiğim ii oldu. bunada dikkatederm testleri yaparken.. sağol kardeşim.
  • Zamanında yazdığım bir mesaj

quote:

benim de 3.6 (560) işlemcim var ve ben bu sorunları yaşarken genelde suçu anakarta, kötü biosa ve soğutmaya atıyordum.

anakart ve biosun hala suçlu olduğu taraflar olmasına rağmen soğutma (cpu demek daha doğru olur) sorununun olduğunu farketmem geç olmadı.

bu forumda olmasa da pek çok yerli yabancı forumda dertlerimi paylaştım ve işlemcinin sıcaktan mahvolduğunu, iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç duyduğunu tekrarlayıp durdum.

Aynen sizin tespitleriniz gibi, işlemcim ısındığı zaman tökezliyor.

şöyle sonuçlardan bahsedeyim:

PCMARK 02

intel stock fanla alınmış 14 x 275 fsb = 3.8 GHz işlemcimin pc mark sonuçları

zalman 7000b fanla alınmış 14 x 275 fsb = 3.8 GHz işlemcimin pc mark sonuçları

zalman 7000b fanla alınmış ama soğuk odada cam açık vaziyette (oda sıcaklığı yaklaşık 10C) 14 x 275 fsb = 3.8 GHz işlemcimin pc mark sonuçları (sadece cpu puanına bakın, mem düştü çünkü. o gün ne hikmetse 2.5-3-3-5 yapamamıştım :( )

SUPER PI

intel stock fanla alınmış 14 x 275 fsb = 3.8 GHz işlemcimin super PI 1M sonuçları:

ısındığı zaman çıkan hata mesajı:

zalman 7000b fanla alınmış ama soğuk odada cam açık vaziyette (oda sıcaklığı yaklaşık 10C) 18 x 225 fsb = 4 GHz işlemcimin super PI 1M sonuçları

Görüldüğü üzere, sıcaklıkla sonuçlar ciddi anlamda değişiyor.

bunlarda -7C chiller ile 43C işlemci sonuçları,

• Devam ediyorum

quote:

3.6E işlemciye Ekim ayından beri sahibim, ağutos ayından beri de takip ediyordum.

Tüm ulaşabildiğim sitelerde THG, Anandtech, Digit-life vs. işlemcinin bol bol testini okudum.

560 işlemcisi, J serisi ve EE serisi çıkıncaya kadarki teste gönderilen tek işlemci idi ve 915, 925 ve 865 chipsetlerin anakart testlerinde de hep karşılaştırma yapılan işlemci oldu.

bu testlerin hiç birinde throttle konusuna değinilmemiştir, taki penopsys sitesinde throttlewatch programcığı yayınlanana kadar.

Sanırım bu programcık THG'de bahsedilen ve "biz yazdırdık" denilen yazılımdır.

Intelin siteleri baskı altında tuttuğu ve "nasıl olsa e0 stepping ile biz bu işi çözdük, aman uyandırmayın" demiş olabileceğine inanırım.

yıllardır satış pazarlama işindeyim ve kendimin bile bazen neler yapmak zorunda kaldığımı düşününce bu da inanılabilir bir durumdur.

Bence bu olayın özeti;
    "560 TM1 durumu çok ince düşünülmüş, 570 ve sonrası için geliştirilen TM2 de daha da geliştirilmiş bir koruma devresidir.
    Keşke intel bu devredeki başarısını Dothan gibi daha az ısınan işlemcileri 1066 fsb ve ddr2 677 platformuna taşımak için harcasa" dır.

Kimbilir, belkide dual core ile beraber dothan @ 775 de çıkar, biz de hep beraber "ohannes" deriz

• Devam ediyorum

quote:

Tarih: 16 Ara 2004

Testi yaptım.

zaten 1 saate uzamaya gerek kalmadı ama ben yinede ilk 10 dk ve 30 dk SS alarak örnekliyorum.

Test sitesine de baktım, intel stock fan kullanılmış ama ben Zalman 7000B + AS5 kullandım, intel stock fana göre 1-2 C daha iyi tutması gerekiyor.

kasa kapağı açık, oda 20C civarı.

ilk 5 dk içerisinde zaten işlemci 60C civarından 71C ortalamasına atladı.
    sonrasında da zaten bir daha 70C altına inmedi.

Diğer site testi nasıl yaptı bilemiyorum, bu da onların etik anlayışı.

10 dk sonucu;

30 dk sonucu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 28 Eylül 2005, 2:37:08 >

• Meke Arkadaşımızın Deneyimlerinden ve testlerindende görüldüğü üzere intelin bu tür korumalara sahip olan işlemcileriyle overclock yapacak arkadaşlar gerçek sonuçlar elde etmek için
    en az xp90 Bir soğutucu yada en güzeli chiller :) kullanmalılar.
  • 5xx serisi, hele de 560 ve 580 zaten sabıkalı işlemcilerdi.

geçen senenin TM1 sorunları ayyuka çıktı.

şimdilerde 6xx serisi ve 8xx serileri ile nispeten daha iyi Prescottlar.

Asefik 660 alıcakmış, bakalım yeni TR rekoru gelir artık
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

5xx serisi, hele de 560 ve 580 zaten sabıkalı işlemcilerdi.

geçen senenin TM1 sorunları ayyuka çıktı.

şimdilerde 6xx serisi ve 8xx serileri ile nispeten daha iyi Prescottlar.

Asefik 660 alıcakmış, bakalım yeni TR rekoru gelir artık

Aldım bile Meke kardeş,test yapmak için Geil 667mhz remleri bekliyorum.İşlemci iyi çıkarsa çalacam kapını...660 İşlemci kodu 3450A807T (Costa Rica)
  • Hele bir Ghz testi ile ısınma turları ataydık
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

Hele bir Ghz testi ile ısınma turları ataydık

640-830 arası sök tak sök tak valla yoruldum.Macun dayanmıyor.Yeni remler ile son kez 830'u deneyecem ve son çıkarışım olacak,ondan sonra bol bol deneriz 660'ı....şaka bir yana işlemci 2004 50.hafta yani aralık ayı üretimi İnşallah iyi çıkar.Memesama'ın ve diğer skor yapanların işlemcileri hep 2005 şubat üretimi idi....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.