Şimdi Ara

P4 2.8 İŞLEMCİ DARBOĞAZI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar; benim işlemcim p4 2.8 800 mhz HT ana kartım asus p4p800 i865 soğutma olarak ASUS silent square kullanıyorum,ekran kartım 7600 gt. 1gb ddr 400 ram
    Sormak istediğim benim işlemcimin overclock kapasitesi ne dir? Hangi ayarlar üzerinden oynamalıyım,kaça kadar çıkarmalıyım .Bu arada işlemcim standart hızındayken (2.8 ghz) oyunlarda ekran kartıma darboğaz sorunu oluştururmu. (özellikle yeni nesil oyunlarda)
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SACRED REICH -- 22 Aralık 2006; 15:25:36 >

• Sanırım ekran kartı agp 7600 gt. Ve bu ekran kartı ile güzel puanlar almak istiyorsan işlemcin iyi olmalı.
    PCI EXPRESS 7600 GT SAHİPLERİ 7k civarına yaklaşıken agp de 6k zor gördüm ben 7600 gt ile. Buda işlemci engeline takıldığını gösteriyor
  • sağol Erdemliol..
    Score larım gerçekten düşük..Ve artık işlemci engeli olduğuna eminim.
  • sayın erdem yorum yapmışşınız fakathatalı noktalar var.burada pci x16 nın agp8x den fazla puan alması işlemciden değil , agp ekran kartı yuvasının bant genişliğini sınırlamasıdır.
    pcix16 agp 8x den 4 kat daha hızlıdır..
    ayrıca ekran kartının işlemci darboğazına takılması için ekran kartının üst seviye bir kart olması gerekir(7800-7900,1800-1900).
    nvidia 6600 için 2.8 den yukarısı gereksizdir.(hardwareplus dergisinde açıklamalı testden okumuştum).
    7600 için de fazla işlemci hızı gereksizdir.ama masaüstünde veya başka bir uygulamada işlemcinin hızını hissedebilirsin.
    biosdan fsb ye yavaş yavaş yüklenirsen hiç yoktan 3.2 veya 3.4 e ulaşırsın.
    kolay gelsin
  • sağol selim..Anladığım kadarıyla 7600 gt 2.8 ghz. işlemci için darboğaz oluşturmuyor ,çünkü 7600 gt orta seviye bir kart
    Benim fsb değerim default ta 200...şu an için 220 fsb de kullanıyorum fakat voltaj ayarlarıyla oynamadım..3.04 küsur hızlarda çalışıyor. kaç fsb değerlerinden sonra voltaj ayarları ile oynamam gerekir yada fsb yi kaçar kaçar yükseltmeliyim.. (220 yi direk çıkarmıştım) anlayacağın ben daha fazla saçmalamadan yardım edersen sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SACRED REICH -- 28 Aralık 2006; 15:07:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SACRED REICH

Selam arkadaşlar; benim işlemcim p4 2.8 800 mhz HT ana kartım asus p4p800 i865 soğutma olarak ASUS silent square kullanıyorum,ekran kartım 7600 gt. 1gb ddr 400 ram
    Sormak istediğim benim işlemcimin overclock kapasitesi ne dir? Hangi ayarlar üzerinden oynamalıyım,kaça kadar çıkarmalıyım .Bu arada işlemcim standart hızındayken (2.8 ghz) oyunlarda ekran kartıma darboğaz sorunu oluştururmu. (özellikle yeni nesil oyunlarda)
    saygılar

http://forum.donanimhaber.com/m_11217063/mpage_1/key_//tm.htm#11251370
    bi bak istersen

• quote:

Orjinalden alıntı: selim d

sayın erdem yorum yapmışşınız fakathatalı noktalar var.burada pci x16 nın agp8x den fazla puan alması işlemciden değil , agp ekran kartı yuvasının bant genişliğini sınırlamasıdır.
    ayrıca ekran kartının işlemci darboğazına takılması için ekran kartının üst seviye bir kart olması gerekir(7800-7900,1800-1900).
    nvidia 6600 için 2.8 den yukarısı gereksizdir.(hardwareplus dergisinde açıklamalı testden okumuştum).
    7600 için de fazla işlemci hızı gereksizdir.ama masaüstünde veya başka bir uygulamada işlemcinin hızını hissedebilirsin.
    kolay gelsin

pcı express agp den 4 kat hızlı değildir. Fx 57 nin verdiği 7600 gs incelemesinde agp ile pcı 7600 gs arasında 100 puan fark vardı.
    Birde işlemci engeline takılma konusunda şu link var istersen bak
    http://www.pclabs.com.tr/yazi.asp?doc=523&sayfa=2
    3d mark 2005 in altında ne yazıyor oku ve 7600gt nun nası işlemciye takıldığını gör

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 GHZ problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

Sanırım ekran kartı agp 7600 gt. Ve bu ekran kartı ile güzel puanlar almak istiyorsan işlemcin iyi olmalı.
    PCI EXPRESS 7600 GT SAHİPLERİ 7k civarına yaklaşıken agp de 6k zor gördüm ben 7600 gt ile. Buda işlemci engeline takıldığını gösteriyor

hocam brada yazdığına göre pci exp. olan 7k amış.ama agp olan 6k da kalmış.burada işlemci engeli değilde bant genişliğinden olmaz mı.tek fark birisi agp irisi pci x.
  • quote:

quote:

Sanırım ekran kartı agp 7600 gt. Ve bu ekran kartı ile güzel puanlar almak istiyorsan işlemcin iyi olmalı.

hocam brada yazdığına göre pci exp. olan 7k amış.ama agp olan 6k da kalmış.burada işlemci engeli değilde bant genişliğinden olmaz mı.tek fark birisi agp irisi pci x.

işlemci ve overclock kapasitelerinin farklı olmasında kaynaklanıyor. Sonuçta pcı olan conroe kullanıyor

• quote:

quote:

sayın erdem yorum yapmışşınız fakathatalı noktalar var.burada pci x16 nın agp8x den fazla puan alması işlemciden değil , agp ekran kartı yuvasının bant genişliğini sınırlamasıdır.
    kolay gelsin

pcı express agp den 4 kat hızlı değildir. Fx 57 nin verdiği 7600 gs incelemesinde agp ile pcı 7600 gs arasında 100 puan fark vardı.
    3d mark 2005 in altında ne yazıyor oku ve 7600gt nun nası işlemciye takıldığını gör

app8x in bant genişliği 2.1GB/sn.ama pcix16 nın ki 8GB/sn dir.
    http://resim.donanimhaber.com/m_5512604/mpage_1/key_pci%252Cx16%252Cbant//tm.htm#5512851

3dk5 in altında yazan doğru .ekran kartları işlemci engeline takılmış olabilir.ben zaten örnek olsun diye 6600 için söyledim.yorum yaparakta 7600gt için 2.8 veya 3.0 ghz fazla ekran kartını kısıtlamadığını söyledim.tabi ki 4.0ghz olursa belki yüzde 10 daha fazla performans olur.ama 3.0 ghz 7600 için tam kısıtlama olamaz.zaten alacağı puanları almış maşallah.
    saygılar.

• quote:

quote:

quote:

kolay gelsin

app8x in bant genişliği 2.1GB/sn.ama pcix16 nın ki 8GB/sn dir.
    http://resim.donanimhaber.com/m_5512604/mpage_1/key_pci%252Cx16%252Cbant//tm.htm#5512851

3dk5 in altında yazan doğru .ekran kartları işlemci engeline takılmış olabilir.ben zaten örnek olsun diye 6600 için söyledim.yorum yaparakta 7600gt için 2.8 veya 3.0 ghz fazla ekran kartını kısıtlamadığını söyledim.tabi ki 4.0ghz olursa belki yüzde 10 daha fazla performans olur.ama 3.0 ghz 7600 için tam kısıtlama olamaz.zaten alacağı puanları almış maşallah.
    saygılar.

bende zaten 3.0 dan 4.0 a çıkartırsa kurtulur demedim.

• ilginiz ve görüşleriniz için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.