Intel P4 2.8 Islemci, Asus P4V8X-X Anakart, Vdata 512 DDR 400 Ram, Everest 420 W PSU ve Cooler Master Islemci Fani var.
Standart ayarlarda 200Mhz olan islemciyi maksimum 212Mhz e cikartabiliyorum. Daha ustunu denedigimde Windows acilirken resetlenme meydana geliyor.
2.8Ghz hizindaki islemci maksimum 2.97Ghz hiza cikabiliyor ve yaklasik %6 lik bir O.C degerine sahip oluyorum. Bios da ram oranlarini(1:1, 4:3 vs) ayarlayabilecegim secenek yok.
1) Sizce bu sistemde bu deger normal mi? 2) 212Mhz den 210 Mhz e dusurdugumde reset atti. 4-5 defa denedim acildi. Bu normal mi? 3) Resimde sag altta gorulen sicaklik degerleri normal mi?
Bir de soru sacma gelebilir ama, Cift cekirdekli islemcilerde mesela E6300 de 1.83Ghz islemci var. Bu bir tanesi, yani aslinda 2x1.83=3.66 mi oluyor? O.C yaparkende 2.5 Ghz degerinde aslinda 2x2.5=5 Ghz lik degermi elde ediliyor?
Bence sizin önünüzü tıkayan ram olmuş. Çünkü raminiz 3 3 2 5 hızında çalışıyor. 2 yi 3 yap ve overclock yapmaya öyle devam et. Çünkü işlemciye verdiğin voltajla en az bi 3.5 falan görmesi lazım. Bendede 2.8 va ve şuan default volt ile 3.2 olarak kullanıyorum.
e 6300 olayına gelince ise hızı 1.83 bu 2 ile çarpılarak hızı bulunmaz fakat. Tek işlemcilere göre iki kat performansı var denebilir
ilk olarak psu çok kötü normal ayarlarla stabil çalışabiliyorsan bence dua et..
çift çekirdekli işlemcilerde destekleyen işletim sistemi program desteği olursa yaklaşık 2 kat performans alınır ama onun dışında performans asla 2 kat artmaz..
quote:
Orjinalden alıntı: Erdemliol
Bence sizin önünüzü tıkayan ram olmuş. Çünkü raminiz 3 3 2 5 hızında çalışıyor. 2 yi 3 yap ve overclock yapmaya öyle devam et. Çünkü işlemciye verdiğin voltajla en az bi 3.5 falan görmesi lazım. Bendede 2.8 va ve şuan default volt ile 3.2 olarak kullanıyorum.
e 6300 olayına gelince ise hızı 1.83 bu 2 ile çarpılarak hızı bulunmaz fakat. Tek işlemcilere göre iki kat performansı var denebilir