Şimdi Ara

P4 1.6A Northwood İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nadir P4 işlemcilerden 1.6A sizinde bildiğiniz gibi 512 cache belleğe sahip ve northwood çekirdeği içeriyorlar, o.c. ile uğraşan arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklar, aşağıda işlemcilerle ilgili dh de yayınlanan yazıyı okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız Fiyat 140 YTL diyorum. Ankaradan elden deneyerek teslim etmek daha bir iyi olur..

Yorum değil pm bekliyorum

quote:

Pentium 4 1.6A, 1.8A Resmi Olarak Türkiye'de

Yazar: GUN

Neden bu kadar önemli olduğunu merak edenlere anlatayım. Bu işlemciler Northwood çekirdeğini içeriyorlar dolayısıyla daha az ısınıyorlar, daha büyük L2 bellekleri var (512Kb), overclock kapasiteleri yüksek. Herşeyden önce aynı saat hızında bile %5-7 oranlarında daha hızlılar zira bunu 2.0 Ghz ile 2.0A Ghz'in karşılaştırmalarından biliyoruz. Daha ayrıntı için buraya bakabilirsiniz.

Son bir iki aydır bu işlemciler çıktı çıkalı Türkiye'de de bazen 1.6A, 1.8A'ya rastlayabiliyorduk. Ancak bunlar sanki bir süreliğine olacak sonradan satılmayacak gibi bir izlenim yaratıyorlardı zira Intel tüm dünyada bu işlemcileri satacağına dair resmi bir açıklama yapmamıştı. Geçenlerde biz ziyaretçinin bana bu işlemciler üzerine araştırma yapmamı tavsiye etmesi üzerine bende araştırmaya başladım. Intel'in resmi dağıtıcıları tarafına sorduğum sorulara "bu işlemciler gerçekten var ve olacaklarını biliyoruz" diye cevap vermeleri üzerine Intel Türkiye'ye mail atmaya karar verdim. Gelen cevap beni çok sevindiridi. Türkiye'de resmi olarak satıldığı ve satılacağını anlatıyordu. Sözü Intel Türkiye'ye bırakıyorum ;

"Öncelikle, 1.6 GHz ve 1.8 GHz Northwood tabanlı işlemciler sadece "boxed" olarak üretilmektedir. Bu
    sebeple, sizin duyduğunuz haberin tam tersine, sadece Intel'in distribütor ve reseller kanalı tarafından
    satılmaktadır. Multinational OEM tabir ettiğimiz Compaq, Dell, HP gibi firmalar bizim "tray" olarak ürettiğimiz
    ürünleri satmaktadır. Dolayısıyla, bahsettiğimiz 1.6 GHz ve 1.8 GHz Northwood işlemci, sadece bizim
    "kanal" olarak tanımladığımız üreticilerde kullanılmaktadır. Büyük firmalar için özellikle tasarlanmamıştır.

Bence dediğiniz çok doğru; özellikle fiyat hassasiyeti olan kullanıcılar için bu ürünler gerçekten uygun.
    Bunlar bildiğiniz gibi 0.13 mikron teknolojisinde üretildiği için 512KB önbellek içermekte, aynı zamanda
    da herhangi bir anakart değişikliği gerektirmemektedir. Northwood tabanlı olmayan normal 1.6 - 1.7 - 1.8 GHz
    Pentium 4 işlemcilerde ise önbellek 256KB büyüklüğündedir.

1.6 GHz ve 1.8 GHz Northwood tabanlı işlemcilerin Türkiye'de gitgide yaygınlaşacağını ve fiyat hassasiyeti
    olan kullanıcıların alacağı performans masaüstü platformlarında yer alacağını düşünüyoruz. "

Bu konuşmanın üzerine sadece bu işlemcileri alıp rahatça 1.6A'yı doğru anakart ve ram'ler ile 2.1 Ghz'de çalıştırabilceğinizi belirteyim. Aynı zamanda bu işlemcilerin normal P4 1.6 Ghz'e göre fiyatlarıda çok farklı değil. Diğer bir rüya ise Pentium 1.8A'nın 2.4 Ghz'de çalışması çok yüksek olasılık. Yalnız dediğim gibi doğru bir anakart seçmeniz ve iyi ram'lere sahip olmanız gerekmekte. Sis'in yeni piyasaya sürdüğü birazdan haberini okuyacağınız Sis-645DX bu türde 133 Mhz (533 Quad) FSB'yi destekleyen bir anakart chipseti.

--------------------------------------------------------------------------------
    Tarih/Saat : 12 Mart 2002 Salı / 05:21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankura -- 3 Şubat 2006 21:32:56 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• aynı işlemci bende de var voltajla oynamadan 2.4 olarak çok rahat çalışıyor.Güzel işlemci ama o fiyata biraz zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel P4 511 2.8@3.5Ghz overclock
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.