Şimdi Ara

p35(ICH9R)-p45(ICH10r) fark varmıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şuan sistemim Gigabytr p35 çip.....ICH9R doğal olarak
    x48 mi-p45 mi derken ICH10r dan dolayı p45 dedim.
    ICH9r li p35 serili gigabyte anakartımla istediğim hızı yapabiliyorum.
    ICH10r bana yani ana karta ne özellik katıyor.
    ICH9rye göre en büyük artısı nedir.

şimdide bu kafama takıldı...p35 canavar gibi..yalnız 2.5 sene oldu...

kasamda 3 tane 12'lik fan+4 tane 9cmlik+3 tane 8cm lik ayrıyetten sunbeam cpu soğutucum var..kasa hava akımı güzel
    aklıma takılan nokta bu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi so001422 -- 20 Temmuz 2009; 16:09:02 >

• şuan
    anakart gıgabyte p35-ds3p
    işlemci e8400
    ram kıngstın 1066 cl5
    ekrankart saphıre 4830
    hdd segate500 gb
    yazılım vista64 bit

HIZ DERKEN şuan max cpu hızı 4.15 ve ramler 1120 ye kadar çıkıp stabil olarak çalışıyorum ancak
    ömürleri baz aldığım için
    cpu 3.70
    ram 1085

olarak sorunsuz kullanıyorum istediğim ayarları biostan yapabiliyorum...

ancak P45 'lerede geçmek istiyorum

p45 'lere geçmem BANA ÇOK FAYDASI OLURMU hız olarak..P45 ede geçsek kullanacağım hız bu olacağına göre...bana ne avantajı olur yada olmaz...geçmek faydalımıdır.yani 2007 model opel araçla 100 km hız ile gdiyorum aracı 2009 yapıp yine 100 kmde gidecem..
    ne fayadası olacak bana

sizlerin değerli görüşlerini bekliyorum

saygı ve sevgilerimle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi so001422 -- 12 Temmuz 2009; 0:00:12 >
  • o/c da biraz daha iyiler (modele göre değişir)
    pcı ex 2.0 var 8x 8x olarak crossfire yapılabiliyor.
    4 slotta 16 gb ram desteği var
    ICH10r olmasını bir avatajını göremedim. belki esata için bi yenilik yapılmıştır yada raidler için
  • 2 si arasında en büyük fark P35 i piyasada bulamıyorsun şimdi
  • p35 bulunmuyor bak bunu unutmuştum güzeldi :) :)

birde pcı ex 2.0 var bu özellik ekran kartına ne katıyor.crosfire yapmıyorum
    örneğin donma vb.şeylermi.görüntü netliği gibimi.
  • benım için önemli olan hız aslında...hızdada sorunum yok
  • yüksek mhz ram desteği pci 2.0 gördüğüm en büyük farklar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • p35e göre cokdaha yüksek fsb , ddr1200 desteği , pci-ex 2.0 desteği , 8x-8x hızlarında cf desteği en önemli yenilikler

tabi mch köprüsüde 10r olarak değiştiği için ahci yada raid moddada iyileşmeler mutlaka vardır
  • arkadaşlar p45 ortalma 1200 mhz ram desteği veriyorlar ramlerde ortalama 1150 mhz hız yapılıyor.
    bendeki p35 şimde oc. ram desteği 1200 mhz şuandadakıngstonlarla 4gb olanı ile 1120mhz yapıyorum

kasa soğutmam iyi.işlemci hızım e8400 de 4.05 sorunsuz kullanıyorum.ekran kartım 3870 sorun yok

iyi bir p45 'lere geçsem sadece anakart alsam kaliteli olanlaro ortalama 300 TL den başlıyor.

şimdi diyorum ki galiba bilgisayar işi aslında kandırmaca.microsoftun sahibi bill gate işlemcilerde ön bellek 512 kb yeter diyor ama şuan gelinen seviyeler düşündürücü..hatta p31 çipsetlide işimizi görürken en yeni olanını alma hastalığını bilgisayar firmaları bizlere satış için kullanıyorlar gibi geldi.

2 sene önce p35 çipsetli kurduğum kasayı p45 ile kursam aynı hızda çalışacamğım için fark yok ozaman niye fazla para veriyoruz diye düşünüyorum

intel i7core ve ddr3 serilerini kullanmadığım için yorum yapamıyorum.

siz nediyorsunuz konu hakkında

aynı hız yapılacaksa fazla para vermeye değermi...

• yokmu bir yorum
  • p35teysen p45e geçmeye bence gerek yok.
    boşa masraf olarak görüyorum hele ki p45in "gelişmiş p35" olduğunu dşünürsek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.