Şimdi Ara

P3 sistemde His 9550 256mb overclock..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P3 866 sistemime bugün His 9550 se 256mb 128bit ekran kartı taktım..
    Boardum 4x olduğu için resimdeki şekildeki gibi mhz düşük sanırım..
    Bildiğim kadarı ile ;
    Core Clock : 250
    Memory Clock : 400 olması lazım değilmi ?
    Riva Tuner ile Memory clock'u 300'e getirsem(son yükseldiği değer) Core Clock 250 yada başka programlar ile daha yüksek değerlere.Karta bişey olurmu acaba arkadaşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 28 Eylül 2007; 15:02:55 >

• rivaturner ı kaldır bilgisayardan onun yerine ati tray tools diye bir program var onu yükle.
    ati de de aynı şekilde overclock penceresi açılacaktır daha sonra oradan 250 mhz işlemciyi rahat 350 belki daha fazla gider bilemem.
    ramler'ide şöle izah edeyim memory clocks:400 yani ddr olduğu için 2X200 olarak görüyo sen 200=> değerini 225 yaptığın zaman 2X225=450mhz olmuş olacak
    ama tabi ekran kartının üzerinde fan var ise bu değerler daha da ilerleyebilir. sana tavsiyem rivaturner ile hiç uğraşma sanki desteklemiyor gibi geldi bana en iyisi ati tray tools.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanKarakulak -- 25 Eylül 2007; 18:13:19 >
  • ati trey tools bulup indircem dediğin gibi onu deniycem..Bu riva tuner'de Memory clock : 200 gösteriyor benim bundan anlamam gereken 200x2=400 yani normal değerindemi şuan acaba? yoksa 4x board olduğu için yarım değerdemi :S
  • 4x board ile alakası yok işin bende agp 4x de kullanıyorum asus 9550 ge/td 256mb 128 bit
    normal değerler 250 gpu ve 400(2x200) ve ben overclock yapıp 450 gpu ve 550(2x275) stabil her hangi bir sorun çıkarmadan kullanıyorum ve yaklaşık 1,5 kat hızı fark ediyorayrıca programda mhz ayarını yapıp aynı rivaturner daki gibi test etmek için find max for (gpu ve MEM) diye tuşlar var onlara tıklayıp herhangi bir sorun olup olmadığını anlayabilirsin.sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

ayrıca şunu söyleyeyim ekran kartın se yani slow edition olabilir o yüzden çok fazla yüksek hızlara çıkma ihtimali düşük yinede bir dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanKarakulak -- 25 Eylül 2007; 18:27:30 >
  • ddr muhabbeti 2 ile carpacan 4x ile alakasi yok.o kartin ramlerini oynamaya gelmez zaten faydasi da olmaz birak kalsin 200(400) de.250 yazan islemciyi de ben 507 yapmistim ama zalman sogutma ile sen 400-450 arasi yaparsin sadece onu degistir baya fark ediyor o kartta.
  • Öncelikle tşk ederim..
    Ekran kartımın üzerindeki fan standart gelen fan..

Riva ile deneme yaparken başta 250x2 ye çektim ve bi oynu biraz denedim fark vardı,daha hizli ve fps daha yuksekti..
    Ati tray tools denedim fakat şu hatayı alıyorum:(bench ve show 3d renderer'a basınca)
    driver son sürümü çekip kurmuştum:S

Acaba tray tools un versiyondan dolayımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 25 Eylül 2007; 18:50:43 >

• öncelikle ekran kartına son sürücülerden birini yükle eğer yüklü değilse mesela 7.9 veya 7.8 gibi daha sonra ati tray tool 1.3.6.1042 bendeki sürüm ve herhangi bir sorun çıkarmadan yüklendi. eğer bir şekilde ati tray tool kullanamazsan ati tool kullanabilirsin biraz daha fazla yorar işlemciyi diğerine göre. ramlere fazla yüklenme daha çok işlemci hızını arttırmaya bak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS 256 MB ATİ 9550 GE
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 7.9 kurulu şuan opengl ile ilgili bi sorun sanırım ama ne sorunu bilmiyorum :S çok tşk ederim Slayer_ducker Allah razi olsun..artık formattan sonra sıfır kurulumlarla denerim..ben x2 olayını bilmiyordum içim rahatladi oc icin ugrasmak zevkli olucak tekrar tsk ederim..
  • x2 olayi ne ya 250x2=500 yapmiyorsun di mi o fanla?atitool ile direkt 450 ye getir uygula de niye bench yapip amerikayi milyonuncu kez kesfediyorsun?surucuyu de 7.6 cek 7.7 7.8 7.9 2600 2900 icin.9550 de biraz eski malum.
  • SpeedFan'i oyun oynarken açıyorum..sıcallık 50c'ye dayanıyor..
    Cor SPeed:263 Memory Speed:432 durumunda..Sıcaklık kaç dereceden sonra sakıncalı acaba? 50c çokmu? daha fazla yükseltsem değerleri kartı yakarmıyım?
  • 50 derece normaldir,75'e kadar yolun var...
    frekans değerlerini yükseltebilirsin,stabilite içinde artifact testi yaparsın
  • Core Clock : 250 (oc ile 300)
    Memory Clock : 400 (oc ile 500)
    bu şekilde 50-52 derece max sıcaklık oluyor :) fanın resmini koydum küçük sallama bi fan :)
    standarta çekimmi yoksa daha da yukseltsem sicaklik sabit 52 olsa uzun sure oyun oynasam sorun olurmu :)
  • sıcaklık normal,birşey olmaz,bu kadar endişe etme
    bellekleri 600 civarı kullanabilirsin büyük ihtimalle...gpu'da tahminimce 450-500 civarı gider
  • bellekler fazla gitmez eğer 5.0ns ise ama daha düşük gecikme süreleri varsa belki daha da ilerleyebilir.
    gpu yu daha da arttırabilirsin yani baya bi gider450 yi rahat bulur sorun ramlar de.sıcaklık olarak endişe etme ben gerçi daha hiç ölçemedim bende göstermiyor ama 60-70 derece normal sıcaklıklar ekran kartları için.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

buda stabil çalışma hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanKarakulak -- 26 Eylül 2007; 22:38:21 >
  • bayağı oynadım 52dereceyi geçmedı şu küçük fanla :) 450'lere çekicem gpu yu ben bu işi sevdim 60dereceye kadar yolu :) limitim bu çok tşk ederim özellikle slayer_ducker :)
  • bir takım 9550 lerde sıcaklık sensörü vardır, lütfen kimse bilip bilmeden konuşmasın. attığınız mesajın içeriğine de daha fazla dikkat edin
  • quote:

bir takım 9550 lerde sıcaklık sensörü vardır

bizimkinde yoktu valla nette kimle konustuysam zamaninda hicbirinde yoktu ama sonradan imal olanlarda var demek ki.ogrendik thx.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.