Merhabalar. Arkadaşımın sisteminde bugün bir sorun oldu oyun oynarken. Birden bilgisayar tamamen kitlendi. Daha sonra acıldıgında anakart bios ekranı olarak bile görüntü vermiyordu. Önce ekran kartından sandık ama benim bilgisayarda sorunsuz calıştı. İşlemci sorunu diye acıyorum ama ondan da emin değilim acıkcası. Sizce sorun nerde. Hicbir sekilde goruntu gelmiyor. Anakart asus p5pl2-ram 2*512 mb 533 mhz-psu asus 300 watt- ekran kartı palit 8600 gt sonic. İşlemcide de ilk bakışta bir sorun yok gibi. Yardımlarınızı acil bekliyorum.
Yukarı! Fikirleriniz nelerdir. Acil bir yardım gerekli. İşlemcide sorun varsa arkadaş yeni bir işlemci bakacak. Ama başka bir şey ise ona göre parçasını yenileyecek. Bir de bu anakart e5200 işlemciyi destekler mi (asus p5pl2)
Anakartınız 45 nm işlemcileri desteklemiyor. Dolayısıyla e5200 'üde desteklemiyor.
2- Güç düğmesine bastğınızda PSU'dan güç dağılıyor mu, işlemci fanı dönüyormu mesela?
3- 2 ram'i tek tek denediniz mi?
Tek ram cıkarıp dediginiz gibi calıstı. Ama bundan once de işlemci fanı falan donuyordu. Psu dan guc dagılıordu. Daha sonra 2 ram i de taktım yine calıştı. İşlemci boşta 68 70 derecede.
quote:
Orjinalden alıntı: gyradel
Tek ram cıkarıp dediginiz gibi calıstı. Ama bundan once de işlemci fanı falan donuyordu. Psu dan guc dagılıordu. Daha sonra 2 ram i de taktım yine calıştı. İşlemci boşta 68 70 derecede.
Galiba işlemci çok ısındığı için olmuş bu sorun. Malum yaz aylarındayız pc parçaları daha fazla ısınıyor. İşlemcide overclock varsa eski haline getirin. Cpu fanı alırsanız iyi olur
quote:
Orjinalden alıntı: gyradel
bunun üstüne utanmadan bir de oyun oynuyorsunuz yani