Şimdi Ara

özürlüler için indirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
66.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar nasılsınız benimde bir sorum olacak sizlere benim doğuştan kalbimde damar tıkanıklığı var 1981 de baypas oldum bundan dolayı %50 raporum vardı 2002 de kalp kapağım değişti bundan sonra devlet dairesinde çalıştığım için benden tekrar rapor almamı istediler verği muafiyeti için bana bu sefer %55 rapor verildi bu raporla araç vergisini ödememe gibi bir şansım olurmu herkese iyi günler FUAT KÖKSAL
    KOCAELİ/KÖRFEZ
  • Vergi avantajından yararlanabilmek için şu dört durumdan birine sahip olmak gerek:

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

4- Her ne sebeple olursa olsun %90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak (Bu durumda 3. dereceye kadar yakınların kullanabileceği araç satın alınabilir

Ekstremite: Kol yada bacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkas -- 24 Şubat 2011; 16:48:45 >

• Arkadaşlar raporu %90 üstü almak çok zor ve bu konuda aklınızda kalan her soruyu engelliyiz.biz sitesinden öğrenebilirsiniz
  • sanırım araba özürlü adına çıkıyor peki özürlü yeşil kart ve özürlü maaşı alıyorsa kesiliyormu o maaş ve yeşil kartı ben bir kaç yerde okudum kesiliyor diye ama net bişey yok bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
  • arkadaşlar benim kardeşim eliplepsi hastası sizce %kaç engell teşkil eder, araç alınabilirmi
  • arkadaslar yuzde 40 rapaorum var sol ayaktan engellıyım h ehlıyet alarak arac sahıbı olmak ıstıyorum arac ıllakı 1600 motoru gecmemelımı 1800 ya da daha yuksek bır motor hacmı ne sahıp olsa yıne de otv odemeden alabılırmiyim [:)ve ben den baska kım kullana bılır yardım cı olursanız sevınırım tesekkurler.
  • konu açılmışken ben de sormak istiyorum zihinsel engelli bir çocuğun ailesi ötv indiriminden faydalanabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

Şimdi benim bildiğim ;

Aracı kendiniz kullanacaksanız yani aracı özürlü kullanacaksa %90 özür aranmıyor . Engellerini belirten rapor yeterli :

Yalnız aracı başkası kullanacak ise o zaman %90 özür aranıyor .

Engelli ile özürlü kavramlarını karıştırıp sonrada, başka bir bilgi ile birleştirerek yarım doğru bir sonuca varırsanız elde ettiğiniz elde edilen sonuç tam doğru sonuç olamaz. Özürlüde olsa engellide olsa alınan aracı kendi veya bir yakını kullanabilir. Ancak engelli veya özürlü kendi kullanacaksa ehliyet alma yeterliliğine sahip olmalı. Engelliye verilen ehliyet biliyorsunuz H sınıfıdır ve ancak özel teçhizatlı araç kullanır yazar. Özürlü ise, uygunsa B sınıfı bile ehliyet alabilir (Örneğin böbrek hastaları). Engelliye ÖTV indirimli araç alması için %40, tam muafiyet için %70 engel raporu gereklidir. Özürlü için ise sadece tam muafiyet vardır ve ancak %90 özür raporu gereklidir.

Arkadaşlar ben bedensel engelliyim ve H sınıfı ehliyetimi aldım. Engel oranım %50.59 yani yüzde elli. Bugün bize gelen bir tanıdık ötv'siz almak için yüzde 65 olmalı dedi. Ben de bunu duyunca biraz şok oldum açıkçası. Acaba ben ötv ödemeden alamayacak mıyım diye? Araştırmaya çalıştım fakat herkes farklı bir şey söylemiş çok karışık şeyler çıkmış ortaya. Bu konu hakkında doğru bir bilgiye sahip kişi yardımcı olabilir mi? Sadece ötv ödemek zorunda mıyım değil miyim? Alınacak araç tamamen benim üzerime olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 8 Kasım 2011; 16:41:27 >

• Engellilerin ÖTVsiz araç alımıyla ilgili son düzenleme şöyledir :

Vergi avantajından yararlanabilmek için şu dört durumdan birine sahip olmak gerek:

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

4- Boy kısalığı nedeniyle pedallara uzanamadığı için pedalları yükseltecek özel donanıma ihtiyaç duymak ve buna karşılık "Pedalları yükseltecek özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

5- Her ne sebeple olursa olsun % 90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak (Bu durumda 3. dereceye kadar yakınların kullanabileceği araç satın alınabilir).

Eğer raporunuz yukarıdakilerden birine uyuyorsa, oranları dikkate almayınız. ÖTV+KDV indirimli bir araç alabilirsiniz.

Kolay gelsin...

• Sorumun cevabını almış oldum. Teşekkürler "speaker".
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senolakp

Babamda görme kaybı var. Yanında bir kişi olmadan hareket edemiyor. Bu durumda rapor alınabilir diye düşünüyorum.
    Ayrıca babam böbrek hastası ve diyalizle hayatını idame ettiriyor. Böbrek hastalığı da acaba %90 rapor almaya yeterli gelir mi?

Ayrıca cevap veren herkese teşekkür ederim.

Bazı kişiler soruyor niye böyle bi iş yapıyosun diye? Hemen cevap vereyim, bu verilmiş bir haksa ve benim şartlarım uygunsa niye bu hakkı kullanmayayım?
    Neticde sahte rapor almıycam, usulsüz bir iş yapmıycam.

Babanızın diyaliz hastası olması yeterli oluyor. Böbrek yetmezliği zaten %90 özürlü olma durumudur. Görme engeli için derecesine göre ayrıca özürlü/ engelli raporu alabilirsiniz. Yakınınızdaki tam teşekküllü devlet hastanesinin Sıhhi Kurul kalemine doğrudan müracaat edip, özürlü/engelli raporu almak istediğinizi beyan ediniz. Bazı hastaneler özürlü/engelli muayenelerini sadece perşembe günü kabul ediyorlar. Önceden telefonla irtibat kurarsanız boşuna gitmemiş olursunuz. 4 adet son halinizi gösteren fotoğraf ve kimlik kartınızı isteyecekler. Diyaliz raporunuz ve varsa gözle ilgili daha önce yapılan işlemlerin raporlarının bir fotokopisinide verirseniz kolaylık olur. Raporların asıllarıda yanınızda olsun. 6 adet polikinikte hızlı bir muayene neticesinde evraklarınızı aynı gün sıhhi kurula geri verirsiniz. 1 hafta sonrada raporunuzu alırsınız.

Verilmiş bir haktan öte sizinki bir zarurettir. Diyaliz hastası olan babanızın daha zor günleri de olacak. O günlerde babanızı bir hastaneye yetiştirebilmek için çırpınacaksınız. Kapınızdaki araç her zaman daha garantili ve hızlı ulaşmanızı sağlar. Ayrıca diyaliz araçlarıyla gidiş gelişte çekilenleri çekmeyen bilmez. Kendi özel aracıyla acı ve sıkıntı çekmeden gidip gelmesinin nesi yanlış. Bu tür eleştirileri duymazdan gelip, elbette kanuni olan haklanızı sonuna kadar kullanınız.

Merhaba

Benim esimin bir bobregi %2 calismakta digerinde ise hareketsiz bolgede kum var ve dogustan bu sekilde. Ve sag bobregi yeni dogmus bir bebegin bobregi buyuklugunde ve hic buyumemis. Cocukken nefriy baslangici gecirmis. Sorum su: yukarda bobrek hastalari zaten basli basina %90 ozurlu demistiniz. Bu raporu alabilirmi? Gunluk hayatini idame ettirebiliyor diyalize bagli degil.

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: t_maister

quote:

quote:

Babamda görme kaybı var. Yanında bir kişi olmadan hareket edemiyor. Bu durumda rapor alınabilir diye düşünüyorum.
    Ayrıca babam böbrek hastası ve diyalizle hayatını idame ettiriyor. Böbrek hastalığı da acaba %90 rapor almaya yeterli gelir mi?

Bazı kişiler soruyor niye böyle bi iş yapıyosun diye? Hemen cevap vereyim, bu verilmiş bir haksa ve benim şartlarım uygunsa niye bu hakkı kullanmayayım?

Babanızın diyaliz hastası olması yeterli oluyor. Böbrek yetmezliği zaten %90 özürlü olma durumudur. Görme engeli için derecesine göre ayrıca özürlü/ engelli raporu alabilirsiniz. Yakınınızdaki tam teşekküllü devlet hastanesinin Sıhhi Kurul kalemine doğrudan müracaat edip, özürlü/engelli raporu almak istediğinizi beyan ediniz. Bazı hastaneler özürlü/engelli muayenelerini sadece perşembe günü kabul ediyorlar. Önceden telefonla irtibat kurarsanız boşuna gitmemiş olursunuz. 4 adet son halinizi gösteren fotoğraf ve kimlik kartınızı isteyecekler. Diyaliz raporunuz ve varsa gözle ilgili daha önce yapılan işlemlerin raporlarının bir fotokopisinide verirseniz kolaylık olur. Raporların asıllarıda yanınızda olsun. 6 adet polikinikte hızlı bir muayene neticesinde evraklarınızı aynı gün sıhhi kurula geri verirsiniz. 1 hafta sonrada raporunuzu alırsınız.

Verilmiş bir haktan öte sizinki bir zarurettir. Diyaliz hastası olan babanızın daha zor günleri de olacak. O günlerde babanızı bir hastaneye yetiştirebilmek için çırpınacaksınız. Kapınızdaki araç her zaman daha garantili ve hızlı ulaşmanızı sağlar. Ayrıca diyaliz araçlarıyla gidiş gelişte çekilenleri çekmeyen bilmez. Kendi özel aracıyla acı ve sıkıntı çekmeden gidip gelmesinin nesi yanlış. Bu tür eleştirileri duymazdan gelip, elbette kanuni olan haklanızı sonuna kadar kullanınız.

Merhaba

Benim esimin bir bobregi %2 calismakta digerinde ise hareketsiz bolgede kum var ve dogustan bu sekilde. Ve sag bobregi yeni dogmus bir bebegin bobregi buyuklugunde ve hic buyumemis. Cocukken nefriy baslangici gecirmis. Sorum su: yukarda bobrek hastalari zaten basli basina %90 ozurlu demistiniz. Bu raporu alabilirmi? Gunluk hayatini idame ettirebiliyor diyalize bagli degil.

Tesekkurler

Sanırım, Sizin hastaneye gidip kendi doktorunuzla konuşmanız gerekli. Dikkatli okursanız: Benim ifade ettiğim, böbrek hastaları , değil böbrek yetmezliği olan diyaliz hastalarıyla ilgili. Yani ben her böbrek hastası otomatik %90 özürlüdür anlamına gelen bir şey söylememişim.
    Siz en iyisi kendi doktorunuzla bu konuyu konuşun, hastalığınızın ne kadar özür raporuna tabi olduğunu öğrenin.
    Geçmiş olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: t_maister

quote:

quote:

Merhaba

Tesekkurler

Sanırım, Sizin hastaneye gidip kendi doktorunuzla konuşmanız gerekli. Dikkatli okursanız: Benim ifade ettiğim, böbrek hastaları , değil böbrek yetmezliği olan diyaliz hastalarıyla ilgili. Yani ben her böbrek hastası otomatik %90 özürlüdür anlamına gelen bir şey söylememişim.
    Siz en iyisi kendi doktorunuzla bu konuyu konuşun, hastalığınızın ne kadar özür raporuna tabi olduğunu öğrenin.
    Geçmiş olsun.

evet acele okumuştum biraz. teşekkürler

• Arkadaslar selam
    Acaba ileri derecede isitme kaybi olanlar icin herhengi bir vergi muafiyeti var mi?
    .
  • Bende uzun bir süre bu konuyla uğraştım ve birçok bayilere gittim.En sonunda ortalama bir fiyat çıkartan bir web sitesi hazırladım. Yalnız buradan belirteyim tekrar sitede çıkan fiyatla bayinin verdiği fiyat arasında 2-3.000 tl fark olabiliyor. Ben 42.500tl lik bir aracı bayiye gidip sorduğumda 30000 tl fiyat verdiler. Oluşturduğum sitede ise 31021 tl fiyat çıkarttım. Bayii indirim yapmış olabilir.30000 tl ise kasko hariç anahtar teslim sigorta falan herşey dahildi. Aynı arabayı başka bir bayiye sordum 34000tl fiyat verdi. Fiyat bayiden bayiye değişebiliyor. O yüzden ortalama bir fiyat çıkartıyor diye söyledim. Arkadaşlar site linkini aşağıda paylaşıyorum ve umarım size yardımcı olur.İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
    ENGELLİLER İÇİN ÖTV İNDİRİMİ HESAPLAYAN PROGRAM:
    Programa Ulaşmak İçin Tıklayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfettinkahveci -- 2 Ekim 2012; 23:40:43 >

• Diğer konuya attığım msj;

Kimse deyinmemiş bir ilavede ben yapayım;

Aracı aldıktan sonra dava açıp KDV bedelini iade alabilirsiniz.

Detaylarını internette araştırın emsal davalar var ..

Not: Alacağınız aracı belirledikten sonra bayilere telefon açın ve durumunuzu anlatarak anahtar teslimi fiyat isteyin, farklı fiyatlar ile karşılaşacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufoufo

Arkadaslar selam
    Acaba ileri derecede isitme kaybi olanlar icin herhengi bir vergi muafiyeti var mi?
    .

%90sanın uzerinde %25 herşey için indirim var diye biliyorum. %65in altında zaruri tuketimlerde %15 indirim oldugunu duydum. kira, vergi, iş yeri sahiblerine indirim vs...
  • Simdi almazlar 5 10 yil sonra basiniza bela olur o vergiler kesin bi yerden cikartirlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Diğer konuya attığım msj;

Kimse deyinmemiş bir ilavede ben yapayım;

Aracı aldıktan sonra dava açıp KDV bedelini iade alabilirsiniz.

Detaylarını internette araştırın emsal davalar var ..

Not: Alacağınız aracı belirledikten sonra bayilere telefon açın ve durumunuzu anlatarak anahtar teslimi fiyat isteyin, farklı fiyatlar ile karşılaşacaksınız.

2012 yılında birkaç engelliye kendi çabaları sonucunda KDV bedelini geri verdiler ancak bildiğim kadarıyla 2013 yılında kimse bu parayı alamadı henüz.

Ben de engelliyim ve temmuz ayında araç almıştım. Gerekli işlemleri yaptık fakat hala bir sonuç çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 2 Ekim 2012; 19:27:23 >
  • ben 14 yaşındayım diyalize giriyorum acaba ötv indiriminden faydalanarak benim için bir araba alınabilirmi arabayı babam kullanacak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.