Şimdi Ara

özgüveni tavan yapacak kitaplar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sirtnumaram10

Yaşım 18 hocam.Özgüvensizlik dediğim her konuda değil yabancilara karşı olabiliyor.Tanismaya cesaret edememek vs.

Bende sosyal fobi var mesela ama ben bile yaş ilerledikçe daha az takmaya başladım umursamamaya başladım, yanımda biri otursun hiç çekinmeden senin adın ne vs. Diye girerim bazen konuya mesela. En azından bazı şeyler zamanla kafanda oturuyor ve aşılmaya başlanıyor öncelikle insanları kim olurlarsa olsunlar gözünde büyütmeyeceksin. Hepsi etten kemikten parça, buna samimi olarak beynini inandırdığında çekinmeyeceksin kimseden. Bide kendini kimse için değiştirme, bu taktik de beni rahatlatan şeylerden biri. Eskiden kasılırdım bazı ortamlarda veya bazılarının yanında, şimdi yüzde yüz kendim olabildiğim için daha rahatım. Hiç kimse için kişiliğini giyimini konuşmanı hal ve hareketlerini değiştirme içinden geldiği gibi davran. Bir kız görünce mesela zoraki kibarlaşmaya çalışanlar var aşırı değişime uğrayan var bunlara da gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kitapla özgüvenin hiç bir alakssı yok lan şöyle saçma düşünmeyin.boş vaktin varsa git bi kursa yazıl gitardır resim dans kursu falan veya işe gir
  •  özgüveni tavan yapacak kitaplar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han

quote:

quote:

Sonradan öz güven kazanabilen de görmedim açıkçası. Sanırım her şey doğuştan geliyor ya da iş çocuklukta bitiyor.

Şu lafı söyleyen insan, özgüven sorunu olan diğer insanların düzelmesini istemiyordur AMA düşük özgüvenden yakınıp her yerde çare arıyordur. (kişisel olarak algılama)

Ben bunu gördüm

NET

Bunu söyleyen adam da öz güvensizlikten şikayet edip düzelmeye çalışıyordur. Olumsuz yorum görünce de süslü laflarla atarlanmaya başlıyordur.

Atarını git yolda yürüyen herhangi bir adamın yüzüne karşı yap, bakarsın öz güvenin tavan yapar.

Özgüveni düşük olan biri varsa onu düzeltmeye çalışır, bundan daha doğal bir şey yok

Ama, özgüven sorunu olan birine "bu doğuştan gelir" demen "bunu sonradan düzeltemezsin" anlamına gelir , bu da forumda bu sorunu olan kişilerin moralini bozmaya çalışıyorsun demektir

Burada özgüven sorunu olup da aşan kişiler tanıdım, hatta biriyle de görüştüm

Ya hadi hepsini geçtim, üstteki yazımı bi atar olarak algılaman bile sorunun kimde olduğunu gösteriyor

Öz güven sorununu aşan bir çok kişi tanımışsın ve bazılarıyla da görüşmüşsün. Bunun üzerine bana neden öz güvensiz muamelesi yapıyorsun? Aslında sorunun kimde olduğu şimdi daha iyi anlaşıldı.

Herhangi bir interaktif sözlükteki öz güven başlıklarına yazılanları okuyabilirsin, çoğu sonradan kazanılmadığına hem fikir.

He madem sonradan kazanılıyor benim kuzenime de yardım et bari.

Kimsenin moralini falan bozmaya da niyetim yok, hoş olsa da "Ben öz güven kazanacağım." diyen adamın bir mesajla morali falan bozulmaz, hatta belki sorunun daha da üstüne gitmeye çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Partizan3407

özgüveni tavan yapacak kitaplar

boş konuşma biradr.
  • Up up up

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sonradan öz güven kazanabilen de görmedim açıkçası. Sanırım her şey doğuştan geliyor ya da iş çocuklukta bitiyor.

Şu lafı söyleyen insan, özgüven sorunu olan diğer insanların düzelmesini istemiyordur AMA düşük özgüvenden yakınıp her yerde çare arıyordur. (kişisel olarak algılama)

Ben bunu gördüm

NET

Bunu söyleyen adam da öz güvensizlikten şikayet edip düzelmeye çalışıyordur. Olumsuz yorum görünce de süslü laflarla atarlanmaya başlıyordur.

Atarını git yolda yürüyen herhangi bir adamın yüzüne karşı yap, bakarsın öz güvenin tavan yapar.

Özgüveni düşük olan biri varsa onu düzeltmeye çalışır, bundan daha doğal bir şey yok

Ama, özgüven sorunu olan birine "bu doğuştan gelir" demen "bunu sonradan düzeltemezsin" anlamına gelir , bu da forumda bu sorunu olan kişilerin moralini bozmaya çalışıyorsun demektir

Burada özgüven sorunu olup da aşan kişiler tanıdım, hatta biriyle de görüştüm

Ya hadi hepsini geçtim, üstteki yazımı bi atar olarak algılaman bile sorunun kimde olduğunu gösteriyor

Öz güven sorununu aşan bir çok kişi tanımışsın ve bazılarıyla da görüşmüşsün. Bunun üzerine bana neden öz güvensiz muamelesi yapıyorsun? Aslında sorunun kimde olduğu şimdi daha iyi anlaşıldı.

Herhangi bir interaktif sözlükteki öz güven başlıklarına yazılanları okuyabilirsin, çoğu sonradan kazanılmadığına hem fikir.

He madem sonradan kazanılıyor benim kuzenime de yardım et bari.

Kimsenin moralini falan bozmaya da niyetim yok, hoş olsa da "Ben öz güven kazanacağım." diyen adamın bir mesajla morali falan bozulmaz, hatta belki sorunun daha da üstüne gitmeye çalışır.

Az önce atar yaptığımı düşünüyordun şimdi ne oldu? Kavga mı edeceksin yoksa?

Bak, insan sarrafıyım demiyorum ama, bu tarz kişilerle konuştuğum için anlayabildiğimi söylüyorum, forumda, whatsapp gruplarında, gerçek hayatta vs. Daha ne yazmam gerekiyor? Umarım anlamışsındır.

Sözlükte 7/24 bir tarafını büyütmekten başka bir şey yapmayanların yazılarını okuyacağına hayatlarında bir şeyleri başarmış insanların yazılarını oku. Yeterince fedakarlık yapmadığı için kaybeden bazı kişiler, kendisiyle aynı sorunu olanların da düzelmemesini isteyecek. Kimisi böyle forumlardan "bu doğuştan ya, genetik bu, benim yakınımda da vardı" gibi bahaneler uyduracak, kimisi "sen beceremezsin haha" diye dalga geçecek. Şunu söyleyeyim, sorun doğuştan değil, düşünceden, yaşam stilinden kaynaklanıyor

özgüveni tavan yapacak kitaplar
    Senin düşüncenle şu resmin hiçbir farkı yok

Ayrıca geçen mesajında özgüvenin doğuştan geldiğini, sonradan kazanılmayacağını söylüyorsun di mi? Ardından da özgüven kazanacağım diyen adamın bi mesajla morali bozulmaz diyorsun. Ben buna ne yazayım ki şimdi, ya özgüvenin tanımını bilmiyorsun ya da şu an U dönüşü yapıyorsun.

• Up up ip

• Uq uq uq

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.