Şimdi Ara

Özelde okuyup devlette yüksek lisans yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar arkadaşlar. 1- Özel üniversitede okuyup devlet üniversitesinde yüksek lisans yapma imkanımız varmı ?
    2- Özel üniversitede okumanın eksileri nelerdir ?
    3- %50 burslu kazandım herhangi bir dersten kalınca bursu keserlermi (öyle duymuştum) ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

2.Eksileri üniversiteye göre değişir herhalde.Ben de özelde okuyorum ve şimdilik herhangi bir eksikliğini hissetmedim.
    3.Burs olayı da üniversiteye göre değişiyor.Bazı üniversiteler belli bir ortalamanın altına düşünce burs kesebiliyor.Bazılarında ise herhangi bir kesinti olmuyor.
    Burs konusunu gitmek istediğin üniversiteden öğrenebilirsin.

Orijinalden alıntı: Ditro

Peki bütlerde kaldığın dersin parasını veriyormuşsun sanırım o ne kadara denk geliyor acaba ? Elbette değişir üniden üniye ama şuan sen kalsan 1 dersten ne kadar vericeksin mesela ?

Bütlerde kaldığın dersleri veremezsen seneye tekrar alırsın dersi.Ders için ekstra bir ücret ödenmiyor.
    Ama yaz okulunda o dersi almak istersen kredi başına 300 tl gibi bir ücreti vardı.Ama illa kaldığın dersleri okuduğun üniversitenin yaz okulunda almak zorunda değilsin.
    İstersen devlet üniversitelerinin yaz okulundan da alabiliyorsun.
    İstersen hiç yaz okuluna gitmezsin bir sonraki dönemde kaldığın dersini alırsın.
    Şöyle bir durum var,eğer ki kaldığın bu dersleri veremezsen ve sürekli de alttan ders bırakırsan otomatikman okulun uzamış oluyor ve uzattığın dönemlerinde parasını ödemek zorundasın.Eğer ki kaldığın dersi tekrar alıp geçersen herhangi bir ekstra ücret ödemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdriver -- 5 Temmuz 2014; 19:27:07 >

• Çok teşekkür ederim kardeşim ya şuan çözüm yolu arıyorum okulun verdiği derecenin altında kalırsam burs yanacak ve zaten zor zoruna yeticem %50 bursla . Herhangi bir ek ücrette ailem zorda kalıcak , herkes ek ücretin çıkacağını söylüyor şuan aklım çok karışık

Orijinalden alıntı: xdriver

1.Bildiğim kadarıyla bu konuda herhangi bir sınırlama yok.Özelde okuyup istediğin yerde yüksek lisans yapabilirsin.
    2.Eksileri üniversiteye göre değişir herhalde.Ben de özelde okuyorum ve şimdilik herhangi bir eksikliğini hissetmedim.
    3.Burs olayı da üniversiteye göre değişiyor.Bazı üniversiteler belli bir ortalamanın altına düşünce burs kesebiliyor.Bazılarında ise herhangi bir kesinti olmuyor.
    Burs konusunu gitmek istediğin üniversiteden öğrenebilirsin.

Hocam hangi okul ve bölümdü?
    Melikşah Üniversitesi Makine mühendisliği okuyorum dostum.

Çok teşekkür ederim kardeşim ya şuan çözüm yolu arıyorum okulun verdiği derecenin altında kalırsam burs yanacak ve zaten zor zoruna yeticem %50 bursla . Herhangi bir ek ücrette ailem zorda kalıcak , herkes ek ücretin çıkacağını söylüyor şuan aklım çok karışık

Sen hangi okul ve bölümü istiyorsun.

Senide bıktırdık ama ingilizce okuyorsun sanırım sende , idare eder düzeyde anlıyorum ben ama yazma felan okadar iyi değilim hazırlıktan sonraki yıllarda çok zorlanırmıyım ?

Yok dostum neden bıkım:) Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu...
    Benimde bölüm ingilizce,şimdiye kadar hiç sıkıntı çekmedim ancak bölümüm sayısal bir bölüm olmasının bunda etkisi olabilir.Çünkü sınavlarımızda öyle uzun uzun ingilizce metinler yazmamızı gerektirecek bir durum olmuyor,çoğunlukla matematiksel işlemler.
    Ancak ingilizce derslerimizde essay yazıyoruz,ingilizce kompozisyon gibi birşey.Dersleri iyi takip edersen,bir sıkıntı çekeceğini sanmam.Hazırlıkta ingilizceyi öğrenmek için iyi çalış.

• Aklımı çok karıştırdın hiç sıcak bakmıyordum artık sıcak bakıyorum ama tek korkum bursum yanarsa ne bok yiyeceğim ailem zor durumda kalacak çok teşekkür ederim sana
  • Bursun yanması gibi bi durum 2011 de kaldırıldı diye biliyorum. % 50 aldığımız ÖSYM bursu ve sadece atılım ve aydın üniversiteleri hariç kesim yapmıyo diğer okullar forumda okumuştum. Ben de % 50 gidicem de şu yaz okulu meselesi canımı sıkıyodu alttan dersimiz kalırsa onu devlet üniversitesinin yaz okulunda alıp kendi okulumuzda geçebiliyoruz yani yanlış mı anlamışım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymamirze -- 6 Temmuz 2014; 17:07:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs kesılmesı degısebılıyor mesela cankaya unıversıtesı kesmıyor.Ozel unıversıte burslu burssuz olayları olabılır ama olmayada bılır zaten bunu pek takmamak lazım onlar ıcın okumuyorsun sonucta :)
    Gitmek istediğiniz üniversitenin sitesinden veya telefonla arayarak kesin bilgi edinebilirsiniz.Benim okuduğum okulda not ortalamanız kaç olursa olsun kaç tane dersten kalırsanız kalın burs devam ediyor.Sadece ösym paunı çok yüksek olanlara özel başarı bursu veriliyor aylık 200-2000 tl arasında burs veriliyor.Bu kişiler derslerinde başarısız olursa bu bursu kaybediyorlar.Ama genel %100-%50-%25 bursu disiplin suçu vb. herhangi bir suç işlemediğiniz sürece kesilmiyor.
    Yaz okulu konusunda da benim okuduğum okulda devlet üniversitelerinden ders alınmasına izin veriliyor.Bu şekilde başka üniversitelerin yaz okulundan ders alan bir çok arkadaşım var.Hatta bölümleri İngilizce olmasına rağmen devlet üniversitesinden belirli sayıda Türkçe bölümlerden ders alınabiliyor.
    Yinede üniversiteden üniversiteye değişebilir bu durum.Ama bildiğim kadarıyla kaldığınız ders,yaz okulunda vermek istediğiniz üniversitedeki dersle aynı krediye sahipse o üniversiteden dersi alıp kendi üniversitenizde saydırabiliyorsunuz.

• Vallahi yarın arayıp görüşeceğim okulla iyice soracağım umarım yıl içerisinde saçma sapan masraflar çıkarıp iliğimizi kurutup ilk yıldan okulu bıraktırtmazlar bunu söyleme nedenim çevredeki insanların benim kuzenim ordaydı bıraktılar , bursu kestiler , masraf çıkardılar vb gibi şeyler söylemesi korkmamak elde değil
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.