Şimdi Ara

Özel Üniversitelerde Burs?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım şöyle dedi:"Özel üniversitede burs alıyorsun ama işe girince senden kat kat alıyorlar"

Doğru mu bu?

• Açıklamaları iyi okumak lazım... Genelde çoğu özel üniversite karşılıksız burs veriyor, yani geriye ödemiyorsun. Arkadaşının bahsettiği olay öğrenim kredisi olabilir, onu da devlet veriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Açıklamaları iyi okumak lazım... Genelde çoğu özel üniversite karşılıksız burs veriyor, yani geriye ödemiyorsun. Arkadaşının bahsettiği olay öğrenim kredisi olabilir, onu da devlet veriyor.

o değilde bu üniversitenin öğrenci işleri beni tınlamadı.bir soru sorduk hala cevap yok.
  • Hmm..Yoktur inşallah öyle bir madde
  • bende özel üni istediğim için baktım arkadaşım ben sana şöyle özetliyim öss puanınla burs alırsan hiç bir şekilde senden o bursu geri alamıyorlar ama sen gidip ben bu okulda okuyıcam ama parayı çalışırken ödiyicem dersen geri alıyorlar bi nevi kredi gibi bişey işte... her okul değil ama bazı üniler bu uygulamayı yapıyorlar ...
    umarım soruna cvp verebilmişimdir
  • bahsettiğin şey sanırım öğrenim kredisi mezun olduktan sonra devlete ödemen gerekiyor ama özel üniversite bursları öyle değil ödeme yapmak gibi bir durum yok yani
  • Arkadaşlar üniversitelere bakıyorum da burslu falan diyor... Sorna yıllık ücret 15 bin ytl falan diyor... Bunlar nasıl ... Burslu nasıl oluyorsun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ozel üniversitlere burslu girersen burslu okursun biter ama eger ortalaman bellı notun altına duserse bursunu keserler

Aynı sekilde girdikten sonrada burs kazanabilirsin yada %50 olan bursunuz %100 e tamamlıyabilirsin

Ayrıca ekonomik durumun bozulursa burs alabilirsin yada geri odemeli burs alabilirsin ama ekonomik durumun bozlursa buyuk ihtimalle burs werirler ortalmanaın azcık ustundeysen

Son olarak bazı okullar 4 yıllık burs weriyormus ister kal ister gec bunu duydum ne kadar dogru bılmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Son olarak bazı okullar 4 yıllık burs weriyormus ister kal ister gec bunu duydum ne kadar dogru bılmıyorum

bilkent bunu yapıyor..
    ister geç ister kal ama 8 yılda (yada 6) bitirmen lazım okulu

okula burssuz giripde sonradan almak kadar zor birşey yok demedi demeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Ozel üniversitlere burslu girersen burslu okursun biter ama eger ortalaman bellı notun altına duserse bursunu keserler

hepsi kesmiyor.bahçeşehir ve yeditepe'de okuma hakkın 7 sene mesela.tabi bazı üniversiteler 2:00 veya 2:20 ortalama istiyorlar en az.
  • Okula yazıldığımda direk okutuyorlar seni hiç para vermeden yöle mi ? Ama diyelimki ortalama düşük sene sonunda sonra kesiyorlar mı bursu.. Yani yıllık diyelimki 15 bin ytl ödeyeceksin sonra... Bu kaybettiğin bursu sonradan kazanma hakkın var mı tekrardadn ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _EngiN_

Okula yazıldığımda direk okutuyorlar seni hiç para vermeden yöle mi ? Ama diyelimki ortalama düşük sene sonunda sonra kesiyorlar mı bursu.. Yani yıllık diyelimki 15 bin ytl ödeyeceksin sonra... Bu kaybettiğin bursu sonradan kazanma hakkın var mı tekrardadn ?
  • bazı unıversıteler karsılıksız burs verıyor yanı kalsanda dersten gene kesmıyor ancak devamsızlıktan kalırsan yada kopya dısıplın sucu o sekılde burs kesıyor. yoksa dersten kalmayla burs kesmıyor. ancak bazı unıversıtelerde belırlı not ortalamasının altına dusersen o bursu kesıyor senden.

okula gırdıgınde derslerın basarlıysa ve burs alırsan o bursuda kaybetme sansın var o ayrı konu tabı.
  • Engin, efendim benim bildiğim puanlar farklı.Burslu okumak için puanlar bayağı yüksek.Burs kaybetmek de öyle kolay bir iş değil.Burslu kazandıysan zaten iş vardır sende.Tabii bursu kaybedersen ne olur bilmiyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.