Şimdi Ara

Özel Üniversiteler Hakkında Bilgili Olanlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
7.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özel üniversitelerde ki imkanlar devlet üniversitelerinden farklı mı ? Üniversitemin yüzme havuzuna gittim ve yüzmek için saat istedim. Bunu almak için 3 hafta sonra belirli bir gün gelmemi ve ancak o şekilde belirli bir para karşılığı haftada daha önceden kesin olarak belirlenmiş 2 saat içinde yüzme hakkı elde edebileceğimi söylediler. Tekrar sınava gireceğim ve özel bir üniversiteye %100 burslu girmek istiyorum. Kafam çok karışık. Özel üniversitelerde bu tarz imkanlarımız daha geniş olur mu ??

• Benimde merak ettiğim şu. Özel üniversiteler ücretleri senelik mi yoksa dönemlik mi veriliyor. Yani ücret 30 bin diyelim senede 60 mı veriyoruz birinci dönem ikinci dönem diye ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla 60 veriyorsun
  • Kagoca kullanıcısına yanıt
    Çok saçma umarım öyle değildir

• quote:

Orijinalden alıntı: Neeceeeeeep ▲

Benimde merak ettiğim şu. Özel üniversiteler ücretleri senelik mi yoksa dönemlik mi veriliyor. Yani ücret 30 bin diyelim senede 60 mı veriyoruz birinci dönem ikinci dönem diye ?

hocam senelik ücret neyse o yazar. yani dediğin gibi ücret 30 bin tl ise 60 bin tl olmaz. 30 bin tl de kalır. yıllık ödersiniz. Yani akademik takvimde yazan kayıt döneminde. Harici sorularınız olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım

ve ayrıca.. Ortalamanız 2.50 civarında ise her vakıf üniversitesinin belli bir indirimi mevcut (%15-%20-%25) gibi. yani siz 30 bin tllik bir okulda biraz başarı gösterir iseniz fiyatlar da o oranda düşmekte ve genelde herkes bu indirimlerden yararlanıyor. Ortalama 4 üzerinden ve 2.50 yapmak demek (7 dersin 5inden başarılı olmak demektir bazen daha az yani zor değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnegzokarub -- 29 Aralık 2014; 18:43:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kagoca

Özel üniversitelerde ki imkanlar devlet üniversitelerinden farklı mı ? Üniversitemin yüzme havuzuna gittim ve yüzmek için saat istedim. Bunu almak için 3 hafta sonra belirli bir gün gelmemi ve ancak o şekilde belirli bir para karşılığı haftada daha önceden kesin olarak belirlenmiş 2 saat içinde yüzme hakkı elde edebileceğimi söylediler. Tekrar sınava gireceğim ve özel bir üniversiteye %100 burslu girmek istiyorum. Kafam çok karışık. Özel üniversitelerde bu tarz imkanlarımız daha geniş olur mu ??

tabi ki çok daha geniş. Ben size İstanbul vakıf üniversitelerinden örnekler vereceğim. Mesela Arel Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi vs.. yüzme havuzuna gitmek için harici bir ücret ödemenize luzum yok. Bazı üniversiteler sadece mantar testi ve bir kaç test istiyor ve bunları makul fiyatlarla çıkartabiliyorsunuz. Ve bundan sonra size kalan tek şey havuzda yüzüp eğlenmeniz. Başka sorularınız varsa buradayım

• cnegzokarub C kullanıcısına yanıt
    O zaman açık açık söyleyeyimde yorumlarınızı alayım. Ben koç yarı buralu uluslararası ilişkiler istiyorjm yıllık 40 diyor yarıyla 20 olacak. Ekstra bir şey çıkar mı falan diye merak etmiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çıkacağını sanmıyorum. Ama tabi okulu arayıp veya gidip konuşup her türlü desteğe alabilirsin. Bir sorun yaşayacağını sanmıyorum vakıf üniversiteleri ticarethane olmuş ama parayı zamanında ödedikten sonra bir sorun çıkarmazlar..
    Koç hakkında ne düşünüyorsunuz değer mi gitmeye ? Aynı puana hacettepe ankara üniside varda.

• quote:

Koç hakkında ne düşünüyorsunuz değer mi gitmeye ? Aynı puana hacettepe ankara üniside varda.

hocam şahsen ben psikoloji 3. sınıf öğrencisiyim. Koç hakkında kötü pek bir şey duyamassın ama tabi öğrencileriyle, faceden gruplarla bağlantıya geçmeni şiddetle öneririm.. Hacettepe'yi şahsen öneririm Ankara'dan uzak dur.. Ankara öyle bir üniversiteki ingilizce yazmayıp ingilizce okuyan bir ton öğrenci var ve bir çoğuda bırakıp başka üniversitelere gitmekte. Ama tabi Ankara Üniversitesinin de adı hafife alıncak değil. Benim sana tavsiyem Koç ve Hacettepeyi araştırman fakat bölümün gereği Koç daha iyi olabilir. Psikoloji deseydin hiç düşünmeden Hacettepe derdim.. Bölümün gereği İstanbul'da olman ve en iyi vakıf üniversitesinden birinde olman bireysel birikim açısından çok iyi olabilir. Biraz karışık yazdım umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnegzokarub -- 29 Aralık 2014; 23:50:05 >

Koça neredeyse 100 bin lira vermektense hacettepe tercih edilebilir düşüncesindeyim birazda.

• quote:

Koça neredeyse 100 bin lira vermektense hacettepe tercih edilebilir düşüncesindeyim birazda.

Tabi ki hocam fiyat konusunda haklı sayılabilirsin fakat bölümün ve İlişkilerin gereği Koç çok iyi olabilir Hem yeri güzel İstanbul'da hem de imkanlar çok fazla fakat çokta açılmamak gerek diyorsan Hacettepe zaten iyi bir üniversitedir ama Uluslararası İlişkiler konusunda hiç bir fikrim yok nedir ne değildir diye
    Tm öğrencisiyim hukuk kazanamayacağım aşikar en mantıklı uluslararası ilişkiler olacaktır. Koç düşündüm o yüzden. Parasına değerse acımam giderim istanbul eve de yakın oluyor kocaeldeyim.

• Özel üniversitelerin imkanı çok iyi ama ben özelde okuyan biri olarak size tavsiye etmem asla devlet üniversitesindeki ortam olmuyor. Ayrıca para kuvvetine gelen tipler olduğu için baya gerizekaliyla muhattap olmak durumunda kalıyorsunuz. Yalandan Gülmekten oscarlık gülüşler yapmaya başladım salak salak espriler muhabbetler falan bazilarini kafaya alıyorum hatta iq su dusuk olan adam çok. Sahsen benim sabrimi cok zorladilar baslarda simdi kafa geçiyorum eger sabirli biriyseniz veya 1-2 kisi bulur takilirim derseniz o zaman özele gidin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla koç'un 1 seneliği yani 2 dönemliği 100 Bin TL ye çıkıyor. Dönemlik 40Bin diyor ama bunun içinde sadece üni var. Yemek vs. ücretleri yok. Yoksa bende Sabancı %50 burslu için önümüzdeki dönem sınava girecektim. Onun dışında özel üni.lerin devlet üni.lerinden farkı net olarak nedir ki ? Belirli farklar mı ? Yoksa değişken mi? İhtiyacım olan imkanları çok geniş öğrencinin değeri çok olan ve başarısı yüksek bir üni. Bunun için ancak özel üni. olur diye düşünüyordum ki geçen bir hocam yok canım öyle imkanların geniş değil özel üni. de dedi. Kardeşim özel'de okudu çok zorlandı dedi. Kafamı allak bullak etti. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Benimde merak ettiğim şu. Özel üniversiteler ücretleri senelik mi yoksa dönemlik mi veriliyor. Yani ücret 30 bin diyelim senede 60 mı veriyoruz birinci dönem ikinci dönem diye ?

Ücret neyse senelik olarak veriyorsun dönemlik değil ve 9'a bölünüyor yani kredi kartına taksit var.Mesela istediğin bölüm 15.000 ₺ ise; aylık ücret 1.666 ₺ * 9 ay
    Ama bazı üniler dönemlik olarak alır.O da resmi Web sitelerinde yazar.
    %50 bursluyum sorusu olan sorsun

• Bizim üniversitede istersen bir dönemi istersen 2 dönemi birden ödüyosun 2 dönemi ödersen %5 indirim yapıyolar.1 yıl boyunca spor salonuyla yüzme havuzu 350 lira spor salonuna yazılmadan havuza giremiyosun yazılırsan istediğin zaman girebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kagoca kullanıcısına yanıt
    Ben size yıllık ne kadar patlayacağını sormadım. Sadece okulu sordum cart curt biliyorum artacaktır fiyat ama 100 bin olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: creativeself

Bizim üniversitede istersen bir dönemi istersen 2 dönemi birden ödüyosun 2 dönemi ödersen %5 indirim yapıyolar.1 yıl boyunca spor salonuyla yüzme havuzu 350 lira spor salonuna yazılmadan havuza giremiyosun yazılırsan istediğin zaman girebilirsin.

Hangi üni ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myronides

Özel üniversitelerin imkanı çok iyi ama ben özelde okuyan biri olarak size tavsiye etmem asla devlet üniversitesindeki ortam olmuyor. Ayrıca para kuvvetine gelen tipler olduğu için baya gerizekaliyla muhattap olmak durumunda kalıyorsunuz. Yalandan Gülmekten oscarlık gülüşler yapmaya başladım salak salak espriler muhabbetler falan bazilarini kafaya alıyorum hatta iq su dusuk olan adam çok. Sahsen benim sabrimi cok zorladilar baslarda simdi kafa geçiyorum eger sabirli biriyseniz veya 1-2 kisi bulur takilirim derseniz o zaman özele gidin

Koç burssuz öğrenci almıyor Siz hangi ünidesiniz ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.