Şimdi Ara

Özel üniversitede burs durumu ??? Özelde burslu okuyan arkadaşlar bakabilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıllık myo seçimi yapmayı düşünüyorum..İstanbul içinde olan myoların çoğunluğu özel..Doğuş,okan,bilgi,arel,kadir has gibi bazı özel üniversitelerin bazı bölümlerine %100 burslu olarak puanım tutuyor (2010 taban puanlarına göre)

Ama aklımı karıştıran bir konu var..Benim hiç aklıma gelmemişti ama bir tanıdık uyandırdı bunada..Bilenlere sorayım

Kendisi dediki ''belli bir not ortalamasının altına düşünce bursun iptal olabilir''

bu doğrumudur ? eğer doğruysa örnek not ortalaması söyleyebilirmisiniz ?? Örneğin Doğuş veya Okan üniversitesi MYO larındaki Turizm ve otel işletmeciği şu not ortalamasını ister falan gibi..

Yada kayıt yaptırmak için normal devlet üniversitesinden farklı bir isteği,prosedürü varmıdır ??

Eğer üstesinden gelemeyeceğim bir durum söz konusu olursa kocaeli üni myo yada ankarada Gazi üni myo larına ağırlık vericem..

O yüzden benim için hayati bir konu..

Şimdiden teşekkürler..

• burs durumları universiteden universiteye degisebiliyo o yuzden genel bise solemek yanlıs olur universitelerin sitesine girip oralardan ogrenmeyi deneyebilirsin
  • bilkent'te ne yaparsan yap bursun yanmıyor diye biliyorum. izmir ekonomi üniversite'sinde de 2.00 ortalamayı tutturman gerekiyor, onun altına düştüğün anda burs yanıyor diye biliyorum. bunlar sadece örnek. yani üniversite kendi karar veriyor buna. tek tek öğrenmen lazım hangisi nasıl davranıyor ki google'da bunun bilgisini kesin bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diem

burs durumları universiteden universiteye degisebiliyo o yuzden genel bise solemek yanlıs olur universitelerin sitesine girip oralardan ogrenmeyi deneyebilirsin

onuda duydum.Bir arkadaşım ''atılım üniversitesi çok acımasızmış bursta'' falan gibi şeyler söyledi..Ama maalesef üniversitelerin net siteleri fazla bir açıklamaya sahip deil..Genel bilgiler var genelde.

Daha çok yorum olarak bişiyler paylaşırsanız..Hani mesela ''zor burslu okumak,yüksek tutuyorlar not ortalaması sınırını'' yada ''çok kayda değer bir şey yok sınıfı geç yeterli'' falan gibi yorumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

bilkent'te ne yaparsan yap bursun yanmıyor diye biliyorum. izmir ekonomi üniversite'sinde de 2.00 ortalamayı tutturman gerekiyor, onun altına düştüğün anda burs yanıyor diye biliyorum. bunlar sadece örnek. yani üniversite kendi karar veriyor buna. tek tek öğrenmen lazım hangisi nasıl davranıyor ki google'da bunun bilgisini kesin bulursun.

izmir ekonomi okuyan bir arkadaşım ''bizde burs olayı yok'' demişti ama
  • doğuş üniversitesi için:

http://www.dogus.edu.tr/pdf/ogrenci/burs_yonergesi_tr.pdf

normal öğrenim süresinde gitmen gerekiyor. yani okul 2 yıl ise 2 yılda bitireceksin. onun üstüne aldıklarının parasını ödersin şeklinde. herhangi bir not ortalaması istemiyor ama sınıfını geçmek zorundasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Versace precious

quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

bilkent'te ne yaparsan yap bursun yanmıyor diye biliyorum. izmir ekonomi üniversite'sinde de 2.00 ortalamayı tutturman gerekiyor, onun altına düştüğün anda burs yanıyor diye biliyorum. bunlar sadece örnek. yani üniversite kendi karar veriyor buna. tek tek öğrenmen lazım hangisi nasıl davranıyor ki google'da bunun bilgisini kesin bulursun.

izmir ekonomi okuyan bir arkadaşım ''bizde burs olayı yok'' demişti ama

var olmaz mı? zaten özeller burs vermeye zorunlu diye biliyorum. keyfinden vermiyor. benim 3 arkadaşım bursluydu. 2 tanesi bilgisayar mühendisliğinden, 1 tanesi reklamcılıktan. bursları yurt+350 tl diye biliyorum. yurda çıkmak istemiyorsan ve izmir'de oturmuyor ise ailen bi 250 tl daha veriyorlar diye biliyorum. 2.00 not ortalamasını tutturursan da bursun kesilmiyor. ayrıca izmir ekonomi'de bunu tutturmak çok basit demişlerdi onlara. doğuş vesairede daha da basittir herhalde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okan üniversitesi için:

http://sanaldanisman.blogspot.com/2010/07/okan-universitesi-2010-2011-ogrenim.html

bunda "Öğrenim bursu, hazırlık programı dahil öğrencinin ÜNİVERSİTEde öğrencilik statüsü devam ettiği sürece kesilmez." diyor. yani bunda ne yaparsan yap kesilmiyor. ama izmir ekonomi gibi eline para da vermiyorlar. yani 2 yıllık okulu bilmiyorum kaç yıl devam ettiriyorlar ama 7 senede de bitirsen her senen ücretsiz.

• bilgi yeditepe istanbul ticaret kesmıyor kulturde kesmiyor diye biliyorum dogus 2.5 istiyor hazırlıgı zor... Kayıtta harc dıye bisey yok gelir imzanı atarsın o kadar... Ozel okulda okumanın artıları ve eksılerı de var... Mısal yemek devlette 3 cesıt 1.5-2 lira ozelde oyle bı ımkan yok... Cogunluk zengın oldugu ıcın gıttıklerı yerler daha luks olur ayak uyduramayabılırsın... Artıları ıse herkes kendı halındedır karısan olmaz serserı tıplı kısıler olmaz sınıf mevcudu az olur hocalar daha anlayıslıdır...
  • dogusta 2.5 ıstıyor bılıyordum kesılmıyor yazılmıs benımkı yanlıs olabılır klavuzda hepsınınkı yazar gecen senenkını bulabılırsen ondan bak daha kesın olur
  • biraz daha açıklama yaparsam daha iyi yorumlar alıcam gibi sanırım..

özel üniye gidipte cebimde 5 kuruş olmıcak değil arkadaşlar..yani amaç sadece okula para ödememek..Onunda sebebi sadece özel ünilerin ulaşımının bana kolay olması.

İstanbul Maltepede oturuyorum doğuş ve okan myo lar çok iyi mesela bana..

Kadir hası direk eledim kampüsü selimpaşada..Falan gibi yani..

Doğuşta sınıf geçme zorunluluğu normal,burs sonuçta..

Okandada bursla ilgili okadar çok şey yazıyorki (ilk 1000 kişiye aylık+yemek falan gibi) şimdi bu saatte okuyamadım yarın iyice okuyup incelicem..

Kültür üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı ? onunda ilgimi çeken bölümleri var..Bakırköyde kampüsü..Oda bir ihtimal benim için.

Kısacası benim derdim burslu okuyayım üstüne para,servis ve yemek alayım falan gibi değil..Sadece yıllık ödemelerini ödemesem yeterli bana..

buraya kadar yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler,devamını bekliyorum

• bir up diyelim görmeyen arkadaşlarda görsün.
  • İzmir yaşar üniversitesi hakkında ne düşünüyosunuz arkadaşlar %50 burslu okumayı düşünüyorum iletişim fakültesini,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aso2

İzmir yaşar üniversitesi hakkında ne düşünüyosunuz arkadaşlar %50 burslu okumayı düşünüyorum iletişim fakültesini,

izmir ekonomide endüstri mühendisliği okuyan bir arkadaşım bana ''izmiri düşünürsen yaşara bak,ben memnun değilim'' dedi..

okul olarak fena deilmiş ama bölüm bölüm bilemicem tabi.
  • up
  • Mimar sinan güzel sanatlar üniversitesi - mimari restorasyon girdi aklıma..

yetenek sınavı falan varmıdır bu bölümün ????
  • quote:

quote:

İzmir yaşar üniversitesi hakkında ne düşünüyosunuz arkadaşlar %50 burslu okumayı düşünüyorum iletişim fakültesini,

izmir ekonomide endüstri mühendisliği okuyan bir arkadaşım bana ''izmiri düşünürsen yaşara bak,ben memnun değilim'' dedi..

Webometrics vakıf üniversitesi sıralması ilk 10; ayrıntılı bilgi (http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=tr)
    1-)Bilkent University
    2-)Sabanci University
    3-)Koç University
    4-)Istanbul bilgi University
    5-)Fatih University *
    6-)Izmir University of Economics *
    7-)Çankaya University
    8-)Atilim University
    9-)Istanbul Kültür University
    10-)Tobb University of Economics and Technology

Bunun dışında diploma eki alan üniversitelerimize bakacak olursak; ayrıntılı bilgi için (http://www.yok.gov.tr/content/view/879/)
    AKTS Etiketi Alan Üniversitelerimiz
    Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Sakarya Üniversitesi

Diploma Eki Etiketi Alan Üniversitelerimiz
    Anadolu Üniversitesi
    İzmir Ekonomi Üniversitesi
    İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi
    Marmara Üniversitesi

Buna göre, bu sene Diploma Eki Etiketi alan 4 Üniversitemiz ile birlikte, Diploma Eki Etiketi sahibi olan üniversite sayımız 11’e yükselmiştir.

Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında belirlenerek, 2009-2013 arası geçerli olacak şekilde Diploma Eki Etiketi alan yükseköğretim kurumlarımız:
    Bilkent Üniversitesi
    Ege Üniversitesi
    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Sabancı Üniversitesi
    Sakarya Üniversitesi

Diploma Eki Etiketi ve AKTS Etiketi, Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen, yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan belgelerdir. Bu anlamda, Etiket almaya hak kazanan tüm kurumlarımızı kutlar, aynı başarıyı diğer kurumlarımızın da göstermesini temenni ederiz.

Atılım üniversitesinin hazırlamış olduğu akademik peroformans listesine bakacak olursak; ayrıntılı bilgi (http://www.atilim.edu.tr/haber.php?kunye=vakif-universiteleri-akademik-yayin-performanslari#*)

1 Başkent Üniversitesi
    2 Bilkent Üniversitesi
    3 Koç Üniversitesi
    4 Yeditepe Üniversitesi
    5 Fatih Üniversitesi
    6 Sabancı Üniversitesi
    7 Atılım Üniversitesi
    8 TOBB Ekon. ve Tekn. Üniv.
    9 Çankaya Üniversitesi
    10 Işık Üniversitesi
    11 Doğuş Üniversitesi
    12 İzmir Ekonomi Üniversitesi
    13 Kadir Has Üniversitesi
    14 Bahçeşehir Ünivesitesi
    15 Kültür Üniversitesi
    16 Maltepe Üniversitesi
    17 Ufuk Üniversitesi
    18 Bilgi Üniversitesi
    19 İstanbul Bilim Üniversitesi
    20 Acıbadem Üniversitesi
    21 Beykent Üniversitesi
    22 İstanbul Ticaret Üniversitesi
    23 Yaşar Üniversitesi
    24 Haliç Üniversitesi
    25 Özyeğin Üniversitesi
    26 Okan Üniversitesi
    27 Çağ Üniversitesi

Son olarak vakıf üniversitelerinin kendilerini farklılaştırması adına yapmış olduğu programlar var. Mesela izmir ekonomi üniversitesinde işletme ve lojistik bölümleri için opsiyon programları var. TOBB ekonomi ve teknoloji üniversitesindede ortak öğretim programı denilen programlar mevcut. Bunları araştırabilirsin google aracılığıyla gayet basit.

Yok ben tatmin olmadım, daha fazla bilgi ver dersen, google yardımı ile YÖK vakıf üniversiteleri raporu yazarak, pekçok ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Umarım yardımcı olmuştur. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: svs

quote:

quote:

Webometrics vakıf üniversitesi sıralması ilk 10; ayrıntılı bilgi (http://www.webometrics.info/rank_by_country.asp?country=tr)
    1-)Bilkent University
    2-)Sabanci University
    3-)Koç University
    4-)Istanbul bilgi University
    5-)Fatih University *
    6-)Izmir University of Economics *
    7-)Çankaya University
    8-)Atilim University
    9-)Istanbul Kültür University
    10-)Tobb University of Economics and Technology

Bunun dışında diploma eki alan üniversitelerimize bakacak olursak; ayrıntılı bilgi için (http://www.yok.gov.tr/content/view/879/)
    AKTS Etiketi Alan Üniversitelerimiz
    Sakarya Üniversitesi

Diploma Eki Etiketi Alan Üniversitelerimiz
    Anadolu Üniversitesi
    İzmir Ekonomi Üniversitesi
    İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi
    Marmara Üniversitesi

Buna göre, bu sene Diploma Eki Etiketi alan 4 Üniversitemiz ile birlikte, Diploma Eki Etiketi sahibi olan üniversite sayımız 11�e yükselmiştir.

Avrupa Komisyonu tarafından 2009 yılında belirlenerek, 2009-2013 arası geçerli olacak şekilde Diploma Eki Etiketi alan yükseköğretim kurumlarımız:
    Bilkent Üniversitesi
    Ege Üniversitesi
    Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    Orta Doğu Teknik Üniversitesi
    Sabancı Üniversitesi
    Sakarya Üniversitesi

Diploma Eki Etiketi ve AKTS Etiketi, Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen, yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan belgelerdir. Bu anlamda, Etiket almaya hak kazanan tüm kurumlarımızı kutlar, aynı başarıyı diğer kurumlarımızın da göstermesini temenni ederiz.

Atılım üniversitesinin hazırlamış olduğu akademik peroformans listesine bakacak olursak; ayrıntılı bilgi (http://www.atilim.edu.tr/haber.php?kunye=vakif-universiteleri-akademik-yayin-performanslari#*)

1 Başkent Üniversitesi
    2 Bilkent Üniversitesi
    3 Koç Üniversitesi
    4 Yeditepe Üniversitesi
    5 Fatih Üniversitesi
    6 Sabancı Üniversitesi
    7 Atılım Üniversitesi
    8 TOBB Ekon. ve Tekn. Üniv.
    9 Çankaya Üniversitesi
    10 Işık Üniversitesi
    11 Doğuş Üniversitesi
    12 İzmir Ekonomi Üniversitesi
    13 Kadir Has Üniversitesi
    14 Bahçeşehir Ünivesitesi
    15 Kültür Üniversitesi
    16 Maltepe Üniversitesi
    17 Ufuk Üniversitesi
    18 Bilgi Üniversitesi
    19 İstanbul Bilim Üniversitesi
    20 Acıbadem Üniversitesi
    21 Beykent Üniversitesi
    22 İstanbul Ticaret Üniversitesi
    23 Yaşar Üniversitesi
    24 Haliç Üniversitesi
    25 Özyeğin Üniversitesi
    26 Okan Üniversitesi
    27 Çağ Üniversitesi

Son olarak vakıf üniversitelerinin kendilerini farklılaştırması adına yapmış olduğu programlar var. Mesela izmir ekonomi üniversitesinde işletme ve lojistik bölümleri için opsiyon programları var. TOBB ekonomi ve teknoloji üniversitesindede ortak öğretim programı denilen programlar mevcut. Bunları araştırabilirsin google aracılığıyla gayet basit.

Yok ben tatmin olmadım, daha fazla bilgi ver dersen, google yardımı ile YÖK vakıf üniversiteleri raporu yazarak, pekçok ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Umarım yardımcı olmuştur. Kolay gelsin.

sen sanırım üniversiteleri iyi-kötü olarak sıralamışsın ? performans falan filan..yanlışmı anladım ?

yada ne anlatmak istediğini anlamadım en son ihtimalde ise sen benim ne sormak istediğimi anlamadın

• quote:

yada ne anlatmak istediğini anlamadım en son ihtimalde ise sen benim ne sormak istediğimi anlamadın

Yukarıda bir arkadaş izmir yaşar üniversitesi nasıl diye sormuş.
    Bu sorunun cevabını vermek içinde üniversitelerin akademik peformansını ve sunmuş olduğu imkanları bilimsel belgelere dayanarak sıralama yapmış olduk.
    Bu aralar forumlarda hangi vakıf üniversitesi iyi diye çok fazla konu açılıyor. Bundan dolayıda böyle bilgiler paylaşmak istedim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 15 Mayıs 2011; 13:47:49 >

• quote:

Yukarıdaki arkadaş izmir yaşar üniversitesi nasıl diye bir soru sormuş.
    Bende bu sorunun cevabını vermek için üniversitelerin akademik performanslarını ve öğrencilerine sunmuş olduğu olanakları belli başlı dökümanlara dayanarak vermeye çalıştım.
    Hani sıralama benim sıralamam değildir. Belli başlı kurumlar tarafından yapılmış olan sıralamalardır.
    Bu aralar pekçok öğrenci hangi vakıf üniversitesi iyidir şeklinde pekçok konu başlığı açıyor forumlarda. Bu soruların cevabını vermeye çalıştık kendimizce. Umarım yararlı ve faydalı olmuşumdur. Hernekadar anlaşılmasakda :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.